מי שמע, מי יודע

מי שמע, מי יודע

אני זקוקה לאנשים בעלי חשיבה יצירתית.
כרגע אני בת שירות במקום מדהים ונפלא באיזור המרכז. הבית שלי צפונה משם - ביום רגיל, לא ראשון או חמישי, לפחות שעתיים וחצי בתחבורה ציבורית. במהלך שעות העבודה אני בת אדם מתפקדת
. מה שקורה אחר כך מטריד יותר. בכל מקרה, הבעיה היא כזאת: אני צריכה טיפול (כבר הרבה זמן, ודי בדחיפות); אין לי כסף, בכלל (גם טיפול זול אצל מתמחים לא בא בחשבון. כל מה שעולה יותר ממאה שקלים בחודש לגמרי מחוץ להישג ידיי); ההורים שלי מחוץ לתמונה ואין שום מקור מימון חיצוני. לפני כמה חודשים הייתי אצל רופאת משפחה שנתנה לי הפנייה דחופה לטיפול בתחנה ציבורית לבריאות הנפש. אבל, מכיוון שהכתובת שלי לא באיזור המרכז - אלא בצפון, גם אם אני חיה בפועל במרכז, אף תחנה כזאת לא מוכנה לקבל אותי. כדאי גם לציין שהמצב שלי לא השתפר פלאים מאז, להיפך. כשהייתי עדיין קטינה אובחנתי וטופלתי בתחנה כזאת באיזור מגוריי, טיפול קצר ולא אפקטיבי בגלל הרבה בעיות שכבר לא רלוונטיות היום. בקיצור, האם למישהו יש פיתרון מוצלח לסוגייה הבוערת: איך תקבל שלושה גמדים טיפול? שבת שלום, ותודה רבה רבה לכולם.

Gameboy4

New member
טיפול תרופתי+ספר "די לאובססיה"

זה יכול להיות התחלה טובה. טיפול תרופתי נכון עם תרופות שנמצאות בסל זה טיפול זול ומקל על הסימפטומים והספר די לאובססיה עולה בערך 70 ש"ח ומומלץ לקרוא ולעשות את התרגילים ביסודיות וברצינות. אם את קוראת אנגלית ניתן לנסות גם את The ocd workbook. זה יכול להיות בסיס טוב להמשך. לגבי טיפול במקום ציבורי- ניתן לנסות בתל השומר. ייתכן ושם מקבלים מכל הארץ אבל לא בטוח.

Gameboy4

New member
עוד רעיון

אם את במכבי יש להם רשימה של פסיכיאטרים עצמאיים מומחים שמקבלים בקליניקה שלהם וזה לא עולה כסף מלבד 20 שח בערך לרבעון. הם מקבלים בדרך כלל ל15-20 דקות שזה לא אידיאלי אבל זה עדיף על כלום ואפשר לקבל טיפול סביר.

shirshur72

New member
לפי דעתי

את יכולה לבקש הפניה לטיפול מרופא/ת המשפחה שלך למשל..לתל-השומר,זאת לא תהייה בעיה -אני בטוחה! אני למשל,ביקשתי להתקבל לטיפול במרפאה ברמב"ם (ואני גרה בכלל באיזור נהריה יותר קרוב למעלות) ויש מרפאה לברה"נ בנהריה אך מעוניינת להתקבל לרמב"ם בחיפה כי שם הבנתי שמקום טוב,ונאמר לי משם לבקש הפניה מהרופא משפחה שלי. תנסי לברר למשל,בתל-השומר - אני כמעט משוכנעת שלא תהייה בעיה. בהצלחה!

אמא11

New member
היי ויום טוב שלושה גמדים../images/Emo13.gif

האם שקלת לשנות את כתובת המגורים שלך?, תוכלי, עוד כמה חדשים לשנות בחזרה.זה הליך קל מאד. תמי

יש פיתרון

בעבר עבדתי ב"בית נועם". ובמסגרת תפקידי,בין השאר, ליוויתי באופן אישי וקבוצתי את בנות השירות הלאומי במקום. יצא לי להפנות מעט בנות לטיפול בתחנה לבריאות הנפש, גם במקום שהוא לא ביתם המקורי. יש שלוש דרכים לעשות את זה:1. לבקש מרכזת השירות הלאומי לדבר עם העובדת הסוציאלית של האגודה לשירות לאומי ("שלומית"/בת עמי/"האגודה להתנדבות בעם") ולבקש ממנה שתמלא טופס להפנייה שלך לתחנה לבריאות הנפש באיזור מקום העבודה!! (מקום העבודה, לא ביתך המקורי!) 2. להוכיח שאת גרה במרכז כרגע - מה שנכון, כי את אכן ישנה כל לילה בדירת שירות במרכז. (יש לאגודה מסמך שמוכיח שחתמו חוזה עם בעל הדירה המושכרת במרכז). את יכולה להביא את החוזה הזה או את אישור של האגודה על העובדה שאת מתגוררת בדירה שלהם במרכז ועובדת במרכז בכל ימות השבוע. עם מסמך כזה סביר שהתחנה תסכים לקבל אותך. 3. לבקש מהעובדת הסוציאלית/המנהלת/גורם אחר במרכז בו את מתנדבת לכתוב מסמך שאומר: "חנה...תעודת זהות...הינה בת שירות לאומי במרכז שלנו, הנמצא בכתובת...היא מתנדבת 6 ימים בשבוע, ומתגוררת בדירת שירות לאומי מטעם האגודה בכתובת...." בהצלחה יקירה
בת-אל משה,עובדת סוציאלית קלינית

שוב תודה ../images/Emo13.gif

עזרתם המון. לקחתי את הכל לתשומת ליבי, ואקדם את עניין הטיפול מחר.

למעלה