מי שמחובר ל-YES

nutmeg

New member
מי שמחובר ל-YES

עפולה אקספרס יתחיל עוד 10 דקות בערוץ הסרטים הישראלי. יותר מאוחר החיים על פי אגפא. עכשיו אוכל להתחיל למלא חורים בהשכלה

אטיוד5

Active member
אולי צימעס תעזור לי

השתכנעתי באותות מופתיים ובמופתים מאותתים ש- YES עדיף על כבלים. אפילו חתמתי בסופרמרקט לרוסיה חצי מעורטלת שמעתה והלאה לא יפריד ביני לבין YES אלא דוק נשיותה. אלא מה, הגעתי הביתה, וחטפתי מקלחת רותחין וצוננין - "מה, לא ידעת שערוץ הצחוק, ביפ, לא משודר ב- YES?" . חזרתי בבושת פנים לסופרמרקט ולאכזבתי חיכה לי שם דוב רוסי. החזרתי לדובי את המפתחות. נו, צימעס, מי קובע בבית? הילדים? אצלי לפעמים כן.

אטיוד5

Active member
כן

ומבטיח לצמצם בעתיד. אבל קודם מכניס את חמישים העזים לחדר. במקרה הזה, במקרה, הכל אמת.

zimes

New member
לנו אין טלויזיה.

בנושא זה, בינתיים, אנחנו קבענו.

כדי שהדברים יאמרו בנועם

ולא יישמרו בבטן לשעת פיצוץ... אני לא מכיר אישית את זו שמכרה לך ואת זה שקיבל את המפתחות בחזרה, אבל יש לי בסיס לשער שהם ישראלים ולא רוסים. ייתכן ועל פי המבטא הבנת שמוצאם מרוסיה אבל זה לא אותו דבר. לא מדובר כאן בפוליטיקלי קורקט נוסח קליפורניה אלא בציון השתייכותו של אדם בלי הצדקה עניינית, משהו מבסוג של "היהודי ההוא" או "הערבי ההוא", כך גם "הרוסיה החצי מעורטלת" ו"הדוב הרוסי" גורמים לתחושות של אנטגוניזם.

אטיוד5

Active member
אכן ישראלים יוצאי רוסיה

אני קורא להם רוסים. כמו שהשכן שלי תימני. לא מדובר בכינויי גנאי. למשל, בעבודה שלי - כל הקולגות רוסים ורוסיות עד אחד. בכלל לא מפריע להם שאני קורא להם רוסים. סתם קיצור ל"ישראלים עולים מברית המועצות לשעבר". בלי שום קונוטציות, כוונות כלשהן. מה שאתה אומר לי הוא שאין שום קשר בין היות התועמלנית ישראלית עולה מברית המועצות לשעבר לבין העובדה שהיא מכרה לי מינוי ל YES (או מנוי, כבר הספקתי לשכוח מאתמול). אז דווקא יש - ציינתי זאת כי אני זוכר שהרגשתי נחת מכך שהישראלים העולים מברית המועצות לשעבר משתלבים בחברה. פוףףףףףףףףףףף. עוד פעם אחת לכתוב י.ע.מ.ה.ל ואני מתפרק. ודרך אגב, ההיא באמת היתה חצי מעורטלת. וההוא באמת היה דובי. זה מה שהיה. מצטער אם האמת גורמת לך, או למאן דהוא אנטגוניזם. [אטיוד שזה עתה חייך בנימוס אל הקופאית בסופרמרקט. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... היא דווקא היתה אתיופית, חה]

כפי שצויין

הבאתי את הדברים על מנת שייאמרו בנועם ולא יישמרו בבטן של אף אלד וישתחררו בשעת פיצוץ. דעתי שלי לא מגובשת בנושא הזה, מצד אחד בריא לי שלא ציינתי את המוצא כמילת גנאי ושיש רבים שציון המוצא שלהם לא מטריד אותם, מצד שני ברור לי שזה לא כלל גורף (ע"ע "היהודי").

אטיוד5

Active member
פעם ..

הסתובבתי בלונדון עם אשתי ובמעבר חציה אחד פנה אלי אדם שעמד לידי והתחיל לדבר אלי בהולנדית על יהודי אמסטרדם. זה היה מאלף. וגם מאוד נחמד.

גנגי

New member
שמור על עצמך, טללים,

אני שמחה שבריא לך! ומספיק כבר עם הפוליטיקלי-קורקט הזה, או שאני אצא מדעתי. לא מספיק שבאמריקע כולם צדקנים, גם אתם מתחילים להיות לי כאלה?! פיכס!!!

גם את, Bruta?

והרי הסברתי כבר למה הבאתי את הדברים. (Bruta - בשפה תקנית: תוקפנית, בפורומית: גנגי.. קורים פה דברים איומים)

גנגי

New member
ברוטה?!

אחותך ברוטה! ואולי אתה חושב ש-BRUTTA זה תוקפנית, אבל זה הרבה יותר גועלי אפילו. זה.... זה.... זה... כמו בטי.

אחותי?

טוב, יש לה כאן אח שעוד עלול לפגוש אותי בסמטא חשוכה ולשגור אתי עניין. אפילו בשביל אוזני המן אני לא מוכן.

hillelg

New member
למה?

(עד מתי אהיה מגינו של טל?!) כמו שיש בקיא ובקי, למה שלא יהיה בריא וברי? לפי הבידול, אמנם, 'ברי' עדיף, אבל אינני בטוח שזו האופציה היחידה.

ברי ושמא ברי עדיף.

ואכן יש להעדיף את הברי. ואולם, שימושו של טל ב"בריא" הפר רק את הבחירה בצורה העדיפה, אך לא הפר את תקניותה של שפתו, שכן, מלשות, גם "בריא" קיימת במובן של "ברור": ואם אמר בריא לי שלא בא אדם טמא (טהרות ג' ז'). אם טהורה את דבריא לך שאת טהורה (ירושלמי סוטה ט"ז)

שמע, טובראיש

אין כמו YES. חוץ מהממשק הנוח והנעים של YES, יש להם גם ערוצים נפלאים שעליהם אני לא מוכן לוותר בשום פנים ואופן. ערוצים כמו - Animal Planet, TechTv, +YES ותוכניות שיש רק שם, כמו קונאן ורצועות התעודה הנפלאות שרצות מדי ערב. נכון, ביפ הוא ערוץ נחמד - אבל הוא בערך הערוץ היחיד שמעניין שם. מזמן נשבעתי, ואני אעמוד בשבועה הזו ולא - תשכח ימיני, שאני בחיים לא אשלם אגורה שחוקה למונופול לשעבר הזה שהתייחס אלי כמו קקי לפני ש-YES נכנסו לזירה.

Idan91

New member
נו, באמת!

יש שני ערוצים שצריך לקחת בחשבון כשמדברים על טלוויזיה, וגם עליהם אפשר לוותר. 2 ו-33.

למעלה