מי שם לב שיום השואה?

NoFaRi1

New member
הייתי בטקס

ובטלויזיה... אבל מאוד שונה מההרגשה בארץ

kit k@t

New member
תיכננתי לספר קצת לצ'אד...

אבל לא יצא. נגיע גם לזה בקרוב... קאט

הרגשה מוזרה

בימים האלו אני מרגיש שההבדל בין החיים שלי בארץ לחיים שלי פה הוא הגדול ביותר. היום הלכתי לבית ספר,התכוננתי לבחינות, הלכתי להתאמן, אבל כל הזמן ריחפה מעלי ההרגשה שמשהו פה לא בדיוק כמו שצריך. פתאום כל הטקסים הממסדיים בארץ (בבית ספר, בקיבוץ) לא נראים כל כך מגוחכים. באופן פרקטי יותר, ראיתי את הטקס בטלוויזיה.

kit k@t

New member
אתה ממש יפה נפש...

יונתן ענה בכנות, מה אתה רוצה שהוא יעשה? ישקר? אני לא צריכה את יום השואה בשביל לזכור את מה שקרה... אני שנאתי את יום השואה בארץ, ממש ממש ככה. קאט

I3lackM

New member
גם את וגם הוא...

אם אין לכם משהו יפה לענות, למה להגיב בכלל? אתה לא בדיוק אמור להתגאות בזה שאתה לא שם על יום השואה אז שמור את זה לעצמך.

kit k@t

New member
זה ממש לא קשור ללשים עם יום השואה.

כמו שכבר אמרתי, אני לא צריכה יום מיוחד בשביל לזכור... הכל תמיד שם בראש. אני לא אוהבת את היום הזה שמראים לילדים קטנטנים אנשים הולכים למשרפות... שאין שום סינון של תוכן, שמגיל 6 אני רואה את אותן התמונות בדיוק... את העובדה שכל שנה עושים בדיוק את אותו הטקס בבית ספר... ובפעם האחרונה שבדקתי לא אני, לא יונתן, ולא אף אחד אחר צריכים אישור ממך. ולשאלה המקורית, אני שמתי לב. אבל לא יותר מכל יום אחר. השואה היא חלק מהחיים של כולנו. לחשוב עליה פעם בשנה ביום מסודר זה נחמד, אבל צריך לחשוב על זה כל יום, ולחשוב על העובדה שדברים לא פחות גרועים מתחוללים בעולם עכשיו. ויהודים, שעברו דברים כאלו בעצמם לא שמים על זה.... אפשר מאד בקלות להגיד שהעולם ידע ולא עשה כלום במקרה שלנו, אבל זה בדיוק מה שאנחנו עושים. קאט

I3lackM

New member
"שמתי לב ואמרתי אה כן?"

זה זלזול ולא משנה איך תנסי להלביש את זה.

kit k@t

New member
איך בדיוק זה זלזול?

ידעתי שזה יום השואה! אתה מתעקש להיתקע על מילים שאני אומרת במקום להקשיב למה שאני אומרת. יופי קאט

I3lackM

New member
ואת מתעקשת להמציא תירוצים

כדי לגרום לדברים להישמע אחרת. אוקיי קלטתי שבשבילך כל יום הוא יום שואה ואת לא צריכה יום מיוחד בשביל לזכור את זה. אני בטוח שכל יום את הולכת ליד ושם וכל יום לפני השינה את בוכה על זה ש98% מהמשפחה שלך נרצחה בדם קר ובצורה תעשייתית במטרה להשמיד עם שלם. אני גם בטוח שאת כל יום יושבת וקוראת כמה שיותר וצופה כמה שיותר בדברים שקשורים לשואה ובכוונה גורמת לעצמך להרגיש איכסה כל יום מחדש. יופי. זה עדיין לא קשור לזה שמה ששניכם כתבתם מיותר ומזלזל ופשוט לא עושים את זה, אז זהו, תשתקי ותביני את זה "במקום להקשיב למה שאני אומר".

AngeIDust

New member
זה ממש לא זלזול

גם אני אמרתי "אה זה יום השואה? טוב." כשהערוץ הישראלי שידר רק טקסים ותוכניות שואה ואני לא חושבת שזה זלזול. מה הייתי אמורה לעשות? רוב האנשים בישראל אומרים בדיוק את אותו דבר כי אוקיי, זה יום השואה, אז בבית ספר יש לך טקס, יש לך צפירה, אבל מעבר לזה אנשים ממשיכים את חייהם כרגיל בלי חשיבות מיוחדת ליום הזה וזה לא בגלל זה שהם מזלזלים בזה... כמו שקאט אמרה, זה משהו שתמיד יש בראש ולא צריך את יום השואה בשביל להזכיר את זה... אני לא חושבת שיונתן מזלזל ביום השואה, מה ציפית שהוא יעשה? מעבר לחשוב "יום השואה היום, זה יום עצוב" קצת קשה לעשות משהו יותר מזה... אז לי יצא לראות 2-3 תוכניות שואה, שכבר ראיתי אולי 100 פעמים, אבל מעבר לזה לא ביליתי את היום בלחשוב "אוי זה יום השואה אני צריכה להיות עצובה"

I3lackM

New member
"אז לי יצא לראות 2-3 תוכניות שואה"

זה כל מה שאני מבקש.

AngeIDust

New member
להגיד לך את האמת?

זה כי לא מצאתי משהו אחר בטלוויזיה לשים ברקע בזמן שאני לומדת. אל תשכח גם שבחו"ל קצת קשה להרגיש את יום השואה כי אין לך תוכניות בטלוויזיה ואין לך צפירה. אתה רק יודע במקרה שזה יום השואה ואני לא חושבת שבגלל שמקרה אתה מגלה שזה יום השואה שאתה צריך ללכת להביא סרט שואה כדי "לעשות משהו" ביום השואה.

למעלה