מי שלא בא - מלבן

רנירן

New member
מי שלא בא - מלבן

איך אני יוצר מלבן בפוטושופ (יש לי CS2). שמורכב מקו (stroke) רגיל, בצבע שחור, בלי מילוי. פשוט מלבן ריק. תודה! :)

ophler

New member
ככה

בעזרת כלי הבחירה המלבני אתה מצייר את המלבן שלך edit stroke בוחר את הצבע והעובי מאשר

רנירן

New member
אז זהו...

שלא.. לעשות מלבן פשוט זה לא בעיה (דהה) אבל כל הזמן הוא נהיה לי מלבן שחור וכשאני בוחר לבן בצבע אז זה עושה לי מלבן שקוף (כי הרקע לבן) אני רוצה פשוט מלבן לבן שתחום בקו שחור. איזה בפוטושופ אני מגדיר את ה edit stroke? למה בפלאש זה כזה פשוט ובפוטושפ לא? :-|

ophler

New member
בוא נוודא

שכולנו יודעים מה זה כלי הבחירה בפוטושופ ואיפה נמצא הסטרוק. בשביל זה התמונה. עכשיו תשנה את החשיבה שלך. פוטושופ ופלאש לא עובדות אותו הדבר. דומה לעיתים אבל שונה מאוד. יש מדריכים (בראש הפורום יש קישורים למדריכים בעברית), יש ספרים (של מנטור מצוינים), יש שיעורים וקורסים, יש לתוכנה הלפ מצויין. פוטושופ צריך ללמוד. ולא רק לשאול למה זה ככה. בפוטושופ זה מאוד פשוט. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת וכפע שנראה בתמונה המצורפת. (תקרא גם קצת במאמרים על ההבדל בין ראסטרי לוקטורי). זהו אופלר

רנירן

New member
תודה.. אבל

יוצאים לי מלבנים עם צל כזה.. (תראה בתמונה) למרות שזה מוגדר על normal צ'מע.. אני יודע מה ההבדל בין שיטת הפיקסלים לוקטורים.. כולה מה שאני רוצה זה דף A4 עם כמה מלבנים, כמו בקומיקס, אבל שיהיו ריקים בתוכו, ושאני אוכל לשנות להם את הגודל גם אחרי שאני שם אותם ב"במה". לשים כל מלבן בשכבה שונה או שאפשר לשים את כולם באותה שכבה, ואז לשנות פרטנית לכל אחד את הגודל...?

ophler

New member
אאאאאאהההה. למה לא אמרת?

לפוטושופ אין במה. יש דף, יש שכבות. מה שאתה רוצה מתאים יותר לתוכנות אחרות. פריהנד למשל או אילוסטריייטור. הייתי מסתכן ברגימה ונידוי מהפורום ואומר אפילו: לך תעשה את זה בפלאש. יש לך כלי שאתה מכיר אותו טוב, תעבוד איתו. תיצור במה בגודל 1654X2339 ותשחק עם המלבנים כאוות נפשך. תייצא גיף או משהו כזה וזהו. יכול להיות שיש פתרונות יותר אלגנטיים לאיך לעשות את זה בפוטושופ אבל אני לא מעלה בדעתי משהו כזה. אם למישהו יש רעיון (מלבד לרגימתי באבנים) מוזמן להעיר לי או להאיר את עיני. א.

yoav aloni

New member
אתה יכול לעשות ריבועים וקטוריים

בפוטושופ, אפשר לשנות להם את הגודל אחרי שיצרת אותם עם החץ הלבן, את הקונטור לעשות עם האפקטים של השכבה או בסטרוק אחרי שסיימת לעבוד איתם.

ordagan

New member
הכי פשוט, באמת

צייר לך מלבן. צבע אותו במה שבא לך. הכי טוב כחול, אדום, או משהו שהוא בולט אבל לא הרקע הלבן ולא הקו השחור. לחץ על השכבה, לך לסמל של הF למטה בחלון השכבות ובחר בסטייל סטרוק. קבע צבע שחור ועובי כיד הדמיון. חזור לחלון השכבות, בחר את השכבה של המלבן, וקבע את הFILL ל0 ככה אפשר אח"כ לשחק עם המלבן, ורק הקו זז. בהצלחה, אור

pipidi

New member
PHOTOSHOP FOR DUMMIES

קח נייר, עיפרון, וסרגל, סמן לך בעיפרון את ההמלבנים על הדף, חזור בעט על הקוים, סרוק את הנייר. פתח את ההקובץ בפוטושופ והנה לך מלבנים עם קו חיצוני. ולא, הכלי שמצוייר בו ריבוע עם מעבר הצבעים הוא לא כלי שיוצר ריבועים, אלא כלי ששולט על מעברי הצבעים (גרדיאנט)

רנירן

New member
עשיתי ביד..

כאילו.. את המלבנים אבל הסריקה לא יצאה נקיה אז פשוט ניסיתי בפריהנד ותוך חצי שניה הצלחתי הוריי :)

למעלה