מי שלא בא הפסיד

• פותח הנושא nage
  • פורסם בתאריך

nage

New member
מי שלא בא הפסיד

ודרך אגב אני הייתי התלמיד שחטף את השאגה ועדיין אפשר להגיע.

nage

New member
הוא המשיך באותו קצב מטורף

אבל אח"כ האט קצת כשראה שאנשים הולכים להתעלף. המשכנו לעבוד על קטטה דורי כשהמורה ממשיך לשים הרבה דגש על אוקמי נכון. הוא הדגיש הרבה פעמים את הנושא של עבודה משוחררת, ואז הראה למה זה כ"כ חשוב - בכל מיני טכניקות הנקה וואזה (שזה כמה שהבנתי סימו ההכר שלו). הוא אומר שאת רוב הטכניקות אפשר לבצע גם בכוח ולא משוחרר אבל אין לזה ולא יכול להיות לזה המשך, ואם הטכניקה לא מצליחה אז אתה תקוע. חוץ מזה הוא קרע לעמיר את הצורה, אבל אמר שזה מאהבה אז זה בסדר.

WhiteBear

New member
זאב: אני רואה פה דיבור על שיחרור...

אחרי המאמר של איקידו ורפואה, אני מבקש להזמין מאמר על איקידו ושיחרור

WhiteBear

New member
או שזה היה קיאיי ?

זה לא עובר כל כך בפורום, צריך אומטיקון חדש....

איקידו

New member
הו לא, אל תפסיק לתת לי רעיונות

RIRAKUSU ככה אומרים לאדם נוקשה "תרגע / תשתחרר" ביפן (RELAX) זה מה ששמעתי בחודש הראשון כמעט מכל מי שראה אותי מתאמן בדוג'ו... RIRAKUSU....

nage

New member
בודוקאן איך התרשמת?

מצטער שלא יצא לקשקש יותר שם.

בודוקאן

New member
הרגתם אותי מקינאה ../images/Emo5.gif

איזה יופי ! פשוט מדהים. למורה יש תנועה מעולם אחר, אבל לא רק זה, האוירה, האוירה!!! הלואי עלינו עשירית מזה. עלינו - אני מתכוונת לג'ודוקא. קבוצה כל כך גדולה (יחסית לארצנו) שכל כך רוצים ללמוד ולתרגל, שמנצלים כל רגע, ואיזה התיחסות מכובדת גם למורה וגם אחד לשני. זה היה חגיגה לנפש. עוד דבר מענין, זאב, זה ההבדל בין דברים שאתה סיפרת לבין איך שאני ראיתי אותם. למשל, אתה מספר על קיאיי, ואם אתה אומר, אז זה היה. אני לא זוכרת את זה...אולי עיני היו כל כך "שבויות" שהאוזניים היו מושבתות. הוא לקח המון אוקה שונים, אתה הבנת שהוא מחפש את האוקמי הנכון, ואני לא הבנתי זאת. אני חשבתי שהוא רוצה שהרבה "ירגישו" את התנועה. החביבות שופעת ממנו. הוא לא הפסיק לשניה, מאיפה האנרגיה? כל הכבוד לכם, ועל היוזמה שלכם. לעמיר

איקידו

New member
לא רק שזה לא נחלש

זה הלך והתגבר אחרי שהלכתת (בהפסקה). הוא העלה והעלה את רמת תשומת הלב שלו ואת רמת התגובות שלו למה שהתרחש... אני אישית הייתי שבוי כולי באוירה שיצר. אמן אמיתי. ו... היה כיף לפגוש אותך שם. יופי שבאת.

nage

New member
גם אני חשבתי שהוא מחפש את

האוקמי הנכון. גם אין לו שום בעיה לצחוק על מתאמנים ותיקים, ולקחת להדגמה אנשים שזה אך התחילו להתאמן, אם הוא חושב שזה משרת את מטרותיו.

isaacl

New member
אני מוכרח לומר

שהנטייה של מורים לצחוק על תלמידים, ללעוג להם איננה עולה בקנה אחד, איך נומר, עם אתיקה מערבית. שמעתי שזה הומור יפני אבל זה לא עוזר לי הרבה. אני לא אוהב סתירות לחי, סתירות על מרפק או לעג, ואני אינני מדבר מנסיון אישי, אלא מצפיה בקלונם של אחרים. אחד המורים שבא לארץ לעג ללחיו הבלתי מגולחת כראוי, לטעמו, של אחד האוקה שלו, אחרים פשוט מראים עד כמה הם משועשעים מכשלונם של תלמידים. אותם תלמידים הם מורים של תלמידים אחרים, ולא הייתי רוצה להיות במקומם. מיאמוטו הוא אכן מורה דגול, ושמחתי לראות כיצד הוא מתייחס לכל אחד, גם למתחילים, בסבלנות ובגישה דידקטית. הוא גם היה אוקה בעצמו ואני מאוד מעריך את זה, אבל לא כל מה שעושה מורה דגול ראוי לחיקוי. יצחק

nage

New member
אני לא שמתי לב לזה שהוא לעג

צחק כן אבל לא לעג

איקידו

New member
הוא לא לעג

ואני מסכים עם מה שיצחק כתב. אני חושב שמורה שלועג יחטוף את זה במוקדם או במאוחר כמו בומרנג אטומי. בכל אופן מיאמוטו סנסיי בשום אופן לא לועג. הכל ברוח טובה.

isaacl

New member
זאב

יש לי ניסיון רב עם מורים. לא באייקידו אלא בישיבה. הלימוד בישיבה גם הוא לימוד מסורתי שגם בו המורה הוא נשוא חיקוי. אך ביהדות קיימת תורה מוסרית מפותחת מאוד ששמה לאל את הגאווה ואת היוהרה. העובדה שקיימת תפיסה מוסרית מפותחת איננה כמובן ערובה להתנהגות מוסרית. היו לי מורים כאלה והיו אחרים. אבל אני מעדיף להתיחס במקרה זה לאלה שהפנימו את התפיסה המוסרית. אלה אנשים שמסירותם לתלמידים איננה יודעת גבולות, ורגישותם לכל אדם איננה יודעת גבולות. לפעמים עד כדי תמהון. לא תמצא אותם צוחקים או מחייכים, אפילו לא ברוח טובה, כאשר הם רק חוששים שמישהו ייפגע מהם. אחד הרבנים שאני מכיר נכנס למכונית ותלמידו שרצה לעזור סגר עבורו את דלת המכונית על רגלו. הוא לא אמר מילה וביקש מן הנהג לעצור רק כעבור מאה מטר, פתח את הדלת וסגר אותה שוב רק כדי שאותו תלמיד לא יצטער על כך שסגר את הדלת על מורו. אני רגיל להתנהגות כזאת, וקשה לי לשאת מורה שצוחק לפעולה של תלמיד. קשה לי לשאת כשמורה מתנהג בחוסר רגישות, גם כשהדבר נעשה ברוח טובה. לדעתי, חלק חשוב מאוד באייקידו הוא פיתוח של רגישות. של הבנה לנפש הזולת. אם אתה רוצה לדעת כיצד תותקף חשוב שתבין לא רק את תנועותיו של הזולת אלא גם את נפשו. זהו האייקידו שנלמד מחוץ לדוג'ו וחייב להכנס לדוג'ו פנימה. ואני אינני מדבר על אידיאל אלא על עובדות חיים. נראה לי שדווקא אייקידו מצטיינת בכך. וזאב, עם כל צניעותך, תלמידך מלשינים עליך שאתה בעצמך עונה לכל הסגולות האלה. יצחק

למעלה