מי שייך לעם היהודי?

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
מי שייך לעם היהודי?

ראיתי שאתם רוצים שיעלו דיונים אז חשבתי ומצאתי לפי דעתי זה אמור להיות דיון מעניין הנה היא שאלת השאלות
שאלה שעד היום לא הגיעו להסכמה איתה פילגי העם השונים. מעניין אותי מה דעתכם בנושא, מי נחשב בעינכם שייך לעם ישראל/היהודי? האם שהכוונה לעם ישראל מתכוונים לבני ישראל זאת אומרת לפי הגזע או גם לפי משהו אחר? האם האנשים אשר שייכים לעם זה חייבים לשמור מצוות, חייבים להאמין בה'? אנא פרטו תשובתכם

ashkeloni

New member
לדעתי, מי ששיך לעם ישראל

הוא מי שמקיים את המצוות או מנסה בכל כוחו לקיימם את המצוות גם אם הוא אינו יודע על זהותו כיהודי (כמו הרבה אנשים בחו"ל) אבל הוא עושה את מה שאבותיו עשו לפניו אז הוא נחשב לחלק מהעם היהודי ובבקשה... אל תכתוב הודעות בפורום בשבת... גם אם אינך שומר שבת (ויש עוד כאלה בפורום) תכבד את זה שזה פורום בני עקיבא ואל תכתוב בשבת...

אליגטור

New member
חולק עליך

יש הגדרה הלכתית למי הוא יהודי ונא לא לשחק עם משחקי מילים כדוגמת עם ישראל או בני ישראל. עם ישראל זהו העם היהודי ויהודי הוא מי שאימו יהודיה, חד וחלק גם אם התנצר והלך וכתב ספרי שטנה. במקרים מסוימים כמובן הוא מוחרם וכדו' אך הוא יהודי לכל החיים ואין לו דרך להשתחרר מזה. זו הגדרה אתנית-הלכתית ותו לא. כמובן שיש להביא בחשבון את הגרים שנחשבים חלק מהעם אך הם לא יהודיים והם מי שקשר את גורלו בגורל עם ישראל כדוגמת רות המואביה- עמך עמי אלוקייך אלוקיי ובאשר תלכי אלך.

eviv

New member
חולק עליך

תסכים איתי שהתורה וההלכה אומרות מי שייך לדת היהודית חוץ מזה תסכים איתי שיש הבדל בין הגזע היהודי לבין העם היהודי. עם ישראל ובני ישראל מתארים נפלא את ההבדל בינהם הזמן בוא לראשונה מוזכר הביטוי עם ישראל ולא בני ישראל מוזכר לראשונה בתנך כאשר פרעה פונה ליהודים בדרישה המפורסמת שישליחו את בניהם. אתה גם מוזמן להתעניין ולקרא מה ההבדל בין עם לגזע ולראות שמה שכתבת מתאר את הגזע היהודי ולא את העם היהודי

אליגטור

New member
קראתי שוב

הגעתי למסקנה, שמי שחי בחו"ל והוא יהודי הוא מעם ישראל וגם מהגזע. מה שנאמר זה מי שייך לעם ישראל. אני לא מסכים שאלו שני דברים שונים לגמרי. יש אולי עם ישראלי אך אין הרבה הבדלים בין חברי הגזע היהודי מהעם היהודי. יש כמובן קצת הבדלים כי יש כלאו אשר הוציאות את עצמם מכלל ישראל והם עדיין בגדר הגזע היהודי וכן גרים אשר לא נחשבים חלק מהגזע אך חלק מהעם ועל כך כתבתי כבר. הבעייה היא בהנחה שלך בהגדרה שלך לעם.

eviv

New member
הגד לי נא

מה דעתך על נטורי כרטא? הם יהודים לפי ההלכה אבל הם לא מכירים בך בתור מדינה... הם אפילו כיהנו עד לא מזמן בתור איזה תפקיד אצל הרשות הפלסטינאית. האם אתה מגדיר אותם כעם ישראל אפילו שהם פועלים נגדו?

מוצארט

New member
הם בהחלט יהודים

אחינו מבשרינו הם. זה שהם לא עושים דברים שנראים לנו, מה לעשות. הם פועלים נגדו? לנו אין שליטה על זה. שיעשו מה שבא להם, אבל הם בהחלט חלק מעמ"י, בין אם הם ירצו, ובין אם לא.

eviv

New member
ואפילו אם?

ואפילו אם הם לא רואים עצמם בתור העם שלנו? דיי אפסורדי אתה לא חושב?

אליגטור

New member
אוקיי.. עכשיו הבנתי אותך קצת יותר

אתה עכשיו ערבבת את המושגים לגמרי. בהודעה אחרת אתה כותב על ישראלים. ישראלי זה כבר מושג אשר לא קשור לעם ישראל. ישראלי נגזר מעצם אזרחותו במדינה. גם ערבים ישראלים הם ישראלים. עם ישראל, לעומת זאת זוהי ההגדרה של העם שלנו שהוא בעצם העם היהודי. וכן, נטורי כרתא קשורים אל העם. תמיד, בכל עם יש את הקיצוניים שדוחפים נגדו או עושים מעשים נגד האחרים. בעם ישראל תמיד היו כאלה ותמיד יהיו כאלה אבל הם עדיין חלק מעם ישראל והעם היהודי.

אליגטור

New member
אין מחלוקת בין שום פלג

כל אלו הטוענים להגדרה עצמית הם חסרי תמיכה באוכלוסייה וההגדרה ההלכתית מקובלת על רוב העם. אני לא מבין על מה אתה מדבר בדיוק.. כל מי שאימו יהודיה הוא יהודי. כך זה עבד במשך כל השנים מאז שאנחנו עם, כך היה מקובל על עם ישראל למשך דורותיהם וכך זה ימשיך להיות מקובל, עלך אפם וחמתם של סוגדי הדמוקרטיה המכחישים הגדרות הלכתיות שיעלמו בהתבוללות כמו שניסו לעשות הצדוקים בזמנו. אתה רואה מה קורה לתנועה הרפורמית, עוד מעט לא ישארו שם יהודים.

eviv

New member
דיי לדמגוגיה

בוא לא נכניס את "רוב העם" בוא תבין שרוב העם לא יודע מה היא הגדרתו של עם. קודם כל בני עקיבא בתור יוצאים מהזרם הציוני דתי גם הם מסוגדי הדימוקרטיה ההגדרה ההלכתית לא מוכרת ברוב העם והעובדה לכך שיהודי לפי המדינה הוא יכול להיות גם בעל אבא מהגזע היהודי

אליגטור

New member
אוקי דיי..

אם אתה אומר מי אני שאתווכח. יש הגדרה של עם ויש הגדרה של עם ישראל. עם ישראל הוא לא כלל העמים. ההגדרה ההלכתית מוכרת ואני מוכן לצאת איתך עכשיו לרחוב ולשאול אנשים. ואל תסבך את העניינים, יהודי לפי המדינה הוא לא מי שאביו יהודי מכיוון שאחרת הוא היה מוכר בנישואים ע"י המדינה ולא היה נחשב פסול חיתון. חוק השבות קובע שמותר לו לעלות ארצה אך מכיוון שיש לו שורשים יהודיים לא מכיוון שהוא יהודי. הזרם הציוני דתי אינו מסוגדי הדמוקרטיה. הזרם הציוני דתי מקבל את הדמוקרטיה כערך תקופתי חשוב ומעוניין לנצל את יתרונותיו אך בשום פנים ואופן לא סוגד לו. הוא מכיר במדינה דמוקרטית אך גם יהודית כי ערכו העליון אינה הדמוקרטיה כי אם היהדות ועל כך בנקודת המפגש ביניהם ברור מיהו סוגד דמוקרטיה ומיהו סוגד ליהדות (לקב"ה בעצם).

eviv

New member
פרט יותר אם אתה יכול

תסכים איתי שההגדרה של עם זה לא אותה הגדרה של גזע. האם אתה מסכים איתי שההלכה קובעת מי שייך לדת היהודית? אני חושב שיש הבדל בין להיות שייך לעם היהודי שזה לא רק דת או רק גזע זה גם יותר. מדובר על אנשים אשר רואים את עצמך בעלי אותו עבר, בעלי אותה תרבות, בעלי אותה שפה, בעלי אותם סמלים, בנוסף מדובר על אנשים ממוצא זהה ומדת מסויימת. כאמור לפי דעתי הדת או הגזע אינם הדברים שקובעים אם אתה ישראלי או לא אלא מכלול של דברים בקשר לבקשה שלי שתפרט אני לא הבנתי מה הזרם היהודי שואף. האם הוא שואף לדיקטטורה האם הוא שואף לפשיזם האם הוא שואף לאיזו מדינת הלכה כמו איראן? אנא פרט לי יותר...

אליגטור

New member
קודם כל

ראה למעלה את הודעתי לגבי בעייתיות הטרמינולוגיה שלך. שנית, ההגדרה ההלכתית קובעת מיהו יהודי ולאו דווקא מקיים מצוות. הוא יכול להיות נוצרי בדת אך יהודי במהות. כי יהודי זוהי מהות, לא רק גזע אלא מהות. ולכן הגרים אשר מקבלים על עצמם את אותה מהות וקושרים גורלם בגורל עם ישראל נחשבים חלק מהעם למרות שהם לא יהודים. ישראלי זה דבר אחר לגמרי. עם ישראל לא הומצא היום, הוא קיים מאז ומעולם בהגדרה פשוטה- האם אתה יהודי לפי ההלכה, לא משנה היכן אתה גר. למה הזרם הציוני דתי שואף? אני יכול לנסות ולדבר בשמי כי אני לא מתימר להיות הנציג העליון שלו אך לדעתי דעותיי מקבילות לדעתם של כולם. או לפחות דומות. בבקשה אתה ביקשת לא להביא דמגוגיה אז אל תזכיר את איראן כי כל פעם שמישהו אומר אתה המשפט מדינת הלכה או כפייה דתית הוא מזכיר את איראן כאילו יש איזשהו קשר בין הדת היהודית לאיסלאם וכאילו יש איזה קשר בין היהודים לאיראנים. לדעתי כן, בסופו של דבר אנחנו היינו רוצים מדינת הלכה וכרגע אנחנו מסתפקים ברע במיעוטו. זה לא שהדמוקרטיה היא הדבר הנורא ביותר, אך יש בה בעיות אין ספור. ביהדות יש דמוקרטיה מאז קומה, למעשה רעיון הדמוקרטיה הוכר על ידי היהדות עוד כשכולם היו פאגנים. הבעייה היא שעכשיו הדמוקרטיה שיש בה בעיות רבות, הופכת לערך העליון ועל זה אי אפשר להסכים. אין אני יכול בדיוק לשים את האצבע על ההגדרה המשטרית של מדינת הלכה אך אני סבור שזה איזון טוב בין חסרונות הדמוקרטיה לחסרונות הדיקטטורה שגם לה יש יתרונות. היא לא רק באה להבטיח שיטת משטר טובה אלא גם להבטיח את חזרתו של עם ישראל לימינו כקדם, כעם שומר מצוות. אך עם זאת, כל מה שאמרתי כאן על השאיפה למדינת הלכה לא אומר שהציונות הדתית תנסה להפעיל מניפולציות בשלטון כדי להגיע לכך וזאת מכיוון שאנחנו מכבדים את דעת הרוב שקבע כי זו תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית כאחד ועל כן נציגי המפד"ל למשל ידאגו לשמירה על הצד היהודי כי הצד הדמוקרטי נראה כי אינו זקוק לשמירה מרובה מכיוון שיש לו הרבה רוטוויילרים. מספיק להסתכל על הרכב בית המשפט העליון והחלטותיו השונות. ישנה מפלגה שכן מנסה לכפות את שיטת המשטר שלה על המדינה באמצעות מניפולציות ובמסווה של צדק חברתי שזה בעצם אבסורד אבל זה נושא לדיון אחר. העם היהודי תמיד הושפע מהשפעות עולמיות חיצוניות ותמיד היה צריך לדעת איפה לשים להם את הגבול. כי, בסופו של דבר, למרות שעכשיו הערך הדמוקרטי וערך השיוויון נראה כמו דבר ורוד לחלוטין, הוא בסך הכל ערך תקופתי שיתשנה. כמו שפעם הערך התקופתי היה סגידה לגוף שהפך לערך עליון באימפריה של יוון, הפעם הערך השתנה והוא דמוקרטיה. כמו שפעם היו יהודים שהלכו שולל אחרי הערך התקופתי וזנחו את מורשת אביהם, יש לצערי כאלו גם היום. היהדות, מלבד היותה דת, היא גם לא ערך תקופתי. היא ערך נצחי הממשיך ומתקיים וימשיך גם אחרי הדמוקרטיה, ועל כן גם כיום עלינו להזהר בדמוקרטיה שמא נתיוון לחלוטין כפי שקרה למתיוונים בתקופת שלטון יוון.

שלום אביב...

בס"ד מיהו יהודי? זה קל! אדם שאימו יהודיה הוא יהודי! והוא שייך ומקושר לכלל ישראל. לא הבנתי כ"כ את שאלתך השניה... אנשים ששייכים לעם ישראל צריכים לשמור מצוות ולהאמין בבורא, אך אם אינם עושים כן אין זה אומר שהם לא יהודים, אלא לא שומרי תורה ומצוות אבל הם יהודים! אני מאמין שאין אדם שלא מאמין בה'. גם אדם שאומר שהוא אינו מאמין בתוך תוכו הוא כן מאמין! אני ראיתי זאת בעיניי דוגמא חיה על חבר שלי שהוא יצא בהצהרות ולבסוף התגלה כמאמין...

איילת כ

New member
נגיד שכל אדם מאמין

מה זה שווה אם אדם מאמין בתוך תוכו. לא נולדנו רק כדי לחשוב אלא גם לעשות...

eviv

New member
לא מדובר על הדת

כאן אני מדבר מי הוא ישראלי לא מי הוא שייך לדת היהודית שים לב לדבר מעניין הדת היהודית קובעת לאדם את דתו ולא נותנת לא להחליט האם הוא באמת רוצה, כאמור אתה נולד לדת. יש אנשים כמו שהצגת ויש אנשים אחרים. יש אנשים שמאמינים שאין אלוהים, והם הרי האתאיסטים. ויש אנשים בעלי אמונה חלשה יותר או פחות. יש הרבה אנשים שלא מאמינים בה' יש אנשים שלא מאמינים בו בדרך היהודית יש כאלה שלא מאמינים באל הזה ויש המאמינים בסוגים שונים של אמונות על ה'

לא נכון!

בס"ד אני לא נולדתי לדת! אני נולדתי יהודי אך לא לדת! לדת נכנסים מתוך בחירה אישית.

מוצארט

New member
ויש שיחלקו עליך ליאור

אין בחירה אישית... אם אתה יהודי, אתה צריך לקיים את מצוות התורה, על כל סימניה דיקדוקיה. עד ל-100 שנים האחרונות לא היה כזה מושג דתי וחילוני, מי שלא קיים מצוות לא היה יהודי. ואת השאר תשלימו לעצמכם לבד...

למעלה