מי שאל למה הולנד?

joelblueyes

New member
מי שאל למה הולנד?

או איזה קריזה..... בכל יום בדרכי חזרה הביתה (ישראל) יש פקק בדרך בת 2 נתיבים. כולם מתקדמים באיטיות למעט מספר רכבים ש"חותכים" דרך השוליים, ועוקפים את כל התור. אני אדם רגוע בדרך כלל, אבל הדבר הזה מרתיח לי את הדם! עכשיו בוודאי חלקכם יאמר: "יש כאלה בכל מדינה, גם בהולנד", אבל למרות שלא גרתי במדינה מערב אירופאית זמן ממושך, נראה לי שהחוצפה הזאת באה לידי ביטוי בצורה קיצונית בישראל. נמאס לי מכל הקומבינות האלה, מכך שצריך לנהוג צמוד לטמבון של המכונית שלפניך על מנת שלא יחתכו אותך. שאתה צריך חבר או קרוב משפחה כדי לסדר משהו במשרד ממשלתי, ועוד... אני בטוח שרובכם מבינים על מה אני מדבר

danyo

New member
סתם דיעה אישית

אני יודע שבארץ זה מוגזם אבל בוא אני אגיד לך משהו... זה לא ככה בכל העולם, כי פה אנשים לא לחוצים, הכל רגוע, אנשים אומרים שהם יגיעו עוד 15 דקות ולא יקרה כלום. בארץ לעומת זאת כולם חושבים שלהגיע הבייתה כמה שיותר מוקדם זה יותר טוב ובגלל זה כולם לחוצים כאילו שמשהו מחכה להם. אני חושב שזה מנטליות של אנשים, גם פה ובעוד מדינות ראיתי אנשים דוחפים אותך ולא תמיד אומרים סליחה. הכל מתחיל ברוגע ובשלווה של האנשים. סתצם שתדע, לא הכל מושלם פה, למשל פה זה לא כזה פופולארי לקום לזקנה באוטובוס או בטראם- זה משהו חריג, אתה פשוט לא מבין מה קורה כשאתה קם למישהו/ מישהי איזה ברכות אתה מקבל... אז לכל מקום יש את הכללים והנימוסים שלו, קשה למצוא מקום מושלם. אולי אם אתה לא תצמד למכוניות ופשוט תהנה מאחת התחנות רדיו או מדיסק מרגיע התפיסה שלך תשתנה, וטיפ קטן, מי שרוצה לעקוף ולהדחף שיעשה את זה, תגיע 2 דקות יותר מאוחר, תאמין לי אתה לא תחנך אותם... מקווה שהבנת אותי, לא בקטע של לפגוע או להעליב. סתם מביע דיעה.

Fair game

New member
לכל מדינה יש טוב ורע

בישראל אנחנו קצת לחוצים ואלימים

למעלה