מי שאל "איפה הכסף"?

מי שאל "איפה הכסף"?

שבת שלום,

אני מבקש לשתף אתכם ואתכן בציטוט מפוסט שהעלתה ראשת מרצ בדף הפייסבוק שלה:

"בימים הקרובים משרד האוצר מתכנן להעביר לחטיבה להתיישבות, זרוע ביצועית במשרד ראש הממשלה שאחראית בין היתר על הבנייה בהתנחלויות, תוספת תקציב "קטנה" של כ-225.5 מיליון ש"ח - סכום שמכפיל פי 5 (!) את התקציב שהכנסת אישרה לה רק לפני חודשיים, שהסתכם ב-58 מיליון ש"ח."

בתגובה לפנייתי השיב שר האוצר כי הכסף מיועד לפיתוח הנגב והגליל. בואו נגיד שאכן משהו מזה מופנה לאזורים הללו.
אולם מדוע סכומים אדירים ממשיכים להישפך גם בהתנחלויות, כשהממשלה עצמה יודעת כי דינם להיות מפונים לאחר הסכם? - אם
אכן האחרונה מעוניינת להגיע להסכם.

כל מי שניחן בחוש צדק מינימלי, צריך להתקומם נגד העובדה שבעוד שתקציב המדינה פגע בכל אחת ואחד מאתנו, שקל לא
נגרע מתקציב ההתנחלויות, ולו הטבה אחת לא קוצצה או הופסקה. צר לי לגלות כי משרד האוצר - שגילה נחישות
עצומה כשפגע בריקי כהן - לא מגלה אותה נחישות מול הבית היהודי.

שר הכלכלה אמר, בהתייחסו לתקציב שעבר, כי גם על צה"ל להיכנס מתחת לאלונקה, אולם אין הוא מכניס תחת האלונקה
את ציבור בוחריו - המתנחלים. ומה אפשר לומר על שר האוצר שקיצץ משמעותית את תקציב הישיבות, אך לא
נהג כן וקיצץ את חגיגת הכספים שיש בהתנחלויות? שזה מקומם ומעציב

את, האם החד הורית, המשתכרת שכר מינימום, שהממשלה (הממשלה כולה) שוב פגעה בך, או אתן, המשפחות שבקושי גומרות
את החודש, דעו כי מדי שנה נזרקים אל מעבר לקו הירוק - ששר האוצר עצמו הצהיר כי אלה התנחלויות שלא יישארו שלנו - מאות מיליוני
שקלים מדי שנה, שיכולים וצריכים היו להיות מנותבים אליכן ואליכם - תושבי הקו הירוק.

לפוסט המלא של ראשת המפלגה:
https://www.facebook.com/zehavagalon/posts/516250685131958

0bama1

New member
צחי שלום לך .קראתי בעניין את מאמרך ,ויש צדק

בדבריך .אלא ש.............. אני זוכר את הכספים שנשפכו בישובים בסיני שנים רבות ,וגם כשהיה ברור שהכול יוחזר תמורת שלום .מה שנתן שקט לממשלה מצד המתיישבים .המצב היום מזכיר לי את מה שהיה אז .אבל הפעם זה בגדול .אם בסופו של דבר יהיה הסדר בינינו לפלסטינאים ,כל הכסף שיוזרם להתנחלויות יהיה שווה .

Haemek

New member
לו שלי לקחה את תיק האוצר, כמו שהוצע לה

ןלפי רוח המצע המצוחצח שלהם, זה לא היה עובג.

שלי, מאידך, לא לקחה את ההצעה, כי יש לה קהל בוחרים רפה שכל שיצביע למפאי בכל מקרה, אז למה לה להתאמץ? ככה היא ושמולי וההיא מהמחאה החברתית יכולים לגרבץ, כי פנסיה תקציבית ושכר ח"כ כבר יש להם.

והבוחרים שלהם מסבירים שטוב ששלי לא קבלה את ההצעה.

למעלה