מי שאלה "מה זה

een ogenblik

New member
פוחדת?????

אני לא מגיבה טוב לאתגרים. אני מייד נוטשת! סתם לא אוהבת לחוד חידות. אני גם לא אוהבת לפתור חידות. אני מייד מרגישה בסרגל המדידה מגיע, ומשווה בין אנשים, ואנשים נולדו שווים. נו, טוב, אני מתחילה להיות רצינית מדי. בקיצור, אני לא מתלהבת מהבונוס, ואם תמשיכי בפינתך אני אשמח.

דוסטו

New member
אנשים לא נולדו שווים

והקטע הזה של קאזלס אומר את זה בהרבה יותר כשרון ועדינות ממה שאני יכול לומר אותו =================================================================== כל רגע בו אנו חיים הוא רגע חדש ואין שני לו ביקום, רגע אשר לא היה מעולם קודם לכן ולא יהיה עוד לעולם. ומה מורים אנו לילדינו בבתי הספר? מלמדים אנו אותם, כי שניים ועוד שניים הם ארבע, וכי פאריס היא בירתה של צרפת. מתי נלמד אותם גם מה הינם? עלינו לאמר לכל אחד מהם: יודע אתה מה שהינך? הנך פלא. הנך יחיד ומיוחד. בכל העולם כולו אין עוד ילד אחד כמוך בדיוק. משך מליוני השנים שחלפו, מעולם לא היה עוד ילד אחד כמותך. הבט בגופך, איזה פלא הוא! רגליך, ידיך, אצבעותיך הזריזות, האופן בו אתה מתנועע! עשוי אתה להיות כשקספיר, מיכאלאנג'לו, בטהובן. טמונה בך היכולת לכל דבר. כן, פלא הינך. וכאשר תגדל, התוכל אזי לפגוע באדם אחר, אשר, כמותך, פלא הוא? עליכם להוקיר זה את זה. עליכם לעבוד –כולנו חייבים לעבוד – כדי להפוך את עולמנו זה שיהא ראוי לילדיו. פאבלו קאזלס ==================================================================== זה לא אומר שיש אנשים שערכם האנושי רב יותר. או ליתר דיוק : לא מגיע לרב-החובל יותר יחס אנושי מאשר לאחרון המלחים. ואני מסכים איתך שחידות מעוררות תחרות. אבל שוב - תחרות זה דבר בריא. זה אחד מהוקטורים שמניע את העולם.

een ogenblik

New member
אה, כל אחד מאיתנו יחיד ומיוחד מאוד

ברור ומובן מאליו. אך תחרות היא דרך גרועה מאוד מבחינתי. אני עונה לחידות המסקרנות אותי, אך לא לחידות שנועדו לדרג אותי ביחס לאחרים. מעדיפה לשבת בצד הדרך, ולחזות המתחרים. זו המיוחדות המיוחדת שלי. רוצה את התור שלי בפינת הגאון מחר?

slevinger

New member
קצת נדהמתי מתגובתך

זו בכלל לא היתה כוונתי לדרג כאן מישהו ביחס לאחרים, למדוד ידע, אינטליגנציה או מה שלא תקראי לזה. זה בוודאי לא נולד מתוך הרגשת התנשאות על מישהו מכם כאן, אלא רק לשם שעשוע ולימוד. אני למשל מרגישה כמעט אפס כאן ביחס לכמות הספרים שקראתי בימי חיי או ביחס לכושר הניתוח הספרותי שכמה מהמשתתפים מפגינים כאן, אבל זו הרגשה פרטית שלי והיא לא רלוונטית לעניין. אין לה שום קשר למטרה שלשמה נולד הפורום הזה (כמו גם פינת הגאון). אז הביקורת שלך, גם אם היא עדינה, פגעה בי, ולמרות שמתוך נימוס אמרת שתשמחי אם אמשיך בה, אני לא. מצטערת, אני את השמחה להמשיך איבדתי.

een ogenblik

New member
אני כלכך מצטערת

שבתי כעת מהעיר, וראיתי את הודעתך, ואיני יכולה לנוח לפני שאענה לך. אני מודעת לחלוטין שזו סטיה שלי, אך יש לי בעיה עם אתגרים המוצבים בפני. ומדובר עלי, ועלי בלבד. ובמסגרת אותה סטייה, אני יכולה לראות את סרגל המדידה מגיח להשוות אותי לאחרים, ולדרג. רוב האנושות לא חושבת כמוני, וכפי שדוסטו ציין, תחרות מניעה את העולם. רק שאותי תחרות אינה מניעה כלל. ושוב, זו אני, אבל מכיוון שזו אני, איני מסוגלת להציג חידה, ובודאי לא חידה ששמה "פינת הגאון". במקום הזה אני לוקה בפגם אנושי, אך הוא שלי, ואין הוא אמור להיות מושלך על אחרים. ההצעה שאת תמשיכי בהגשת המשחק לא נבעה מנימוס גרידא, אלא הייתה אמיתית וכנה. חבל שראית זאת כביקורת עליך, וכולי צער שזה פגע בהנאתך (המוצדקת לחלוטין) מן המשחק. בדרך כלל אני מאשימה את מדיום האינטרנט בחוסר הבנות שכאלו, שכן אי אפשר לראות את הבעות הפנים, ולשמוע את אינטונציות הקול, אך במקרה זה האשמה היא כולה בי.

למעלה