מי רצה לצום והצליח?!?!

count on me

New member
מי רצה לצום והצליח?!?!

ומי חושב שלא צריך לצום....? האם יום כיפור קשור לאמונה, כפייה דתית?!? - מה אתם חושבים..?

adi23e

New member
כל מי שרוצה לצום- מצליח

השאלה עד כמה גדול הרצון ועד כמה ההחלטיות לעמוד בפיתויים גבוהה

chuchi46

New member
../images/Emo45.gif

הבעיה היא לא הרעב או הצמא, הבעיה היא שמסביבך יש אוכל ואתה מודע לכך שאף אחד לא עומד מעל הראש שלך עם חרב במיקרה שתאכל...

adi23e

New member
גם, וחוץ מזה,

הקטע שביום כיפור (מי שעושה נכון) אז גם לא מדליקים חשמל=אין מחשב/אינטרנט/טלויזיה וכו' וכו' אז יחסית הזמן עובר יותר לאט כי אנחנו לא עסוקים. בעקרון- ביום כיפור מפספסים כולה 2 ארוחות: ארוחת בוקר וארוחת צהריים. תחשבו על ימים רגילים- אם יצא לכם- שהייתם כ"כ עסוקים ובלי שהרגשתם פספסתם ארוחה. אז זה לא הציק כ"כ כי הייתם עסוקים, לעומת יום כיפור.

תלוי

אם את אוכלת כשבא לך אז כן, אבל מי שאוכל בוקר, צהריים, ערב לא מפספס 2 ארוחות. יש ארוחת ערב, בוקר וצהריים. וגם, מי שלא נשאר בבית ויוצא החוצה עם חברים אז מתעייף יותר.

tal 05

New member
לדעתי..

לצאת עם חברים בערב יום כיפור זה דבר טוב. אני לא יודע למה התכוונת כשכתבת "מי שלא נשאר בבית ויוצא החוצה עם חברים אז מתעייף יותר" אין שום בעיה להיות עייף,הבעיה היא ביציאות של ערב יום כיפור זה שלפעמים צמאים. אני חושב שלבלות עם חברים בערב זה דבר טוב,כיוון שיוצאים עד מאוחר ואז יום אחרי ישנים הרבה. וגם זה ממש מעביר את הזמן. בכיפור הזה,שמעתי להצעות "לא לצאת ביום כיפור" וממש התחרטתי על כך,היו רגעים שפשוט חשבתי שהסוללה בשעון התרוקנה. וגם..התעוררתי ממש מוקדם יום אחרי.

chuchi46

New member
לא הדלקנו חשמל, חוץ מאורות...

אין מחשב, טלוויזיה, אינטרנט, מוזיקה, אין כ-ל-ו-ם! וגם התעוררתי ממש ממש מוקדם (7) אז היה לי המון זמן לישרוף והספר שהייתי אמורה לקחת כדי שיעזור לי קצת התברר כלא נכון, זאת אומרת, זו סידרת ספרים ולקחתי בטעות אחד מתקדם מידיי אז גם לא היה לי שום דבר מעניין ליקרוא... בקיצור, היום ממש ממש זחל לי, אבל בכל זאת הצלחתי =]

כל הכבוד ../images/Emo13.gif

לאט לאט..
אפשר להשאיר אור בשני מקומות מרכזיים בבית וככה לחסוך הדלקה וכיבוי.. אני אישית שמתי לי כמה נרות בחדר וככה שרדתי את הלילה. חזרתי מבית-הכנסת, החלפתי בגדים ויצאתי עד הבוקר
נרות לדעתי הכי טוב. גם רומנטי

pilpelmemule

New member
אממ אני הצלחתי...

ואני גם מכבה את הפלאפון ובלי מחשב וטלוויזיה וכל זה.. יש לזה הרגשה טובה קצת אפילו להתנתק מכל זה ליום אחד.. למרות שאני כבר פחות בטלוויזיה ומחשב בגלל שאני בפנימיה (לתקופת ניסיון אומנם אבל עדיין).. יום כיפור קשור לאיך בן אדם מרגיש עם עצמו, עם השנה שחלפה ועם השנה שבאה.. וגם לאמונה. אני חושבת שזה ממש חשוב כל הקטע של חשבון נפש וכל זה כי במשך השנה לפעמים מתעסקים בכל מיני דברים ולא ממש מתרכזים בדברים כאלה.. נגיד בפנימיה עשינו תשליך (עם אש אבל לאמשנה).. לכל אחד היה נר ואז כמה דקות חשבנו על כל מה שהיה השנה.. ואז כתבנו על פתק חטא ותכונה שאנחנו לא רוצים שתהיה בנו ושרפנו אותה (זה היה די כיף) ואז נתנו למי שאנחנו רוצים לבקש ממנו סליחה סוכריה ולמי שפגע בנו אבן.. גם זה היה נחמד.. סגרתי דברים שקצת הציקו לי.. והרגשתי ממש טוב:) בקיצור.. הרעיון של כל בלבולי השכל שכתבתי זה שיום כיפור חשוב לי מאוד:)

count on me

New member
נשמע משחרר

באיזה פנימיה את ?!?! - דברים כאלה עושים רק במסגרת של פנימיות או בתי ספר פרטיים.... חבל שבתי ספר לא מאמצים אתזה !! חג שמח :)

למעלה