מי רחצה

מי רחצה

בעקבות המאמר על סגולותיו של האקליפטוס כדוחה כל מיני טפילים ומזיקים, חשבתי על הרעיון הבא: לחלוט עלי אקליפטוס במים רותחים, וכשה"תה" הזה מתקרר, להוסיף אותו למי הרחצה של הציפור. מה אתם אומרים?

רואי

New member
למה לעשות דבר כזה?

אם יש לתוכי שלך בעיות גירוד תקני תרסיס בחנות ושימי לו...

linus2k

New member
רואי

שמעת פעם על פתרון ירוק במקום פתרון כימי ? זה נפוץ מאוד אצל אנשים עם גינות וגם אצל חקלאים מסויימים הרבה יותר בריא ואם זה פועל גם אז למה לשלול ?

זו השאלה

לא נראה לי שזה יזיק לו כי הוא אוכל עלי אקליפטוס ומתחכך בהם ומאוד אוהב את זה, וזה לא עשה לו שום נזק. מקסימום - לא יועיל. כרגע הוא לא מתגרד, אבל כמו שכתבו - בתור פתרון מניעתי זה נראה לי יותר אקולוגי, גם לסביבה וגם לתוכי, מהתרסיס (שאותו אגב יש לי).

נעה גל

New member
אני מציעה לך לבדוק (מבחינה כימית)

מה קורה לעלי אקליפטוס שמרתיחים אותם. באופן אישי אין לי מושג לגבי עלי אקליפטוס אבל יש חומרים שהופכים להיות במקרה הטוב לא יעילים, ובמקרה הרע ממש רעילים אחרי שהם עוברים הרתחה. אז כדאי לקרוא קצת חומר באינטרנט לגבי פעולה כזו.

אז ככה...

מצאתי שמומלץ (לבני אדם!) לשתות חליטת אקליפטוס (כמה עלים בכוס מים חמים, לא רותחים אבל כמעט). לא צריך לנקות את העלים בסבון, אלא רק במים. מכל מה שקראתי לא מצאתי משהו מפורש על ציפורים ועלי אקליפטוס חלוטים, אבל הבנתי שמכיוון שהחלק הפעיל באקליפטוס הוא שמן אתרי נדיף, אז לא נגרם לו נזק בחימום מתון. הוא פשוט מתנדף וצריך לאגור אותו. מה שצריך לעשות זה להשרות את העלים לכרבע שעה במים חמים בכלי מכוסה, לתת לזה להתקרר ולאדים שהצטברו על המכסה לטפטף בחזרה לכלי (הם מכילים את השמן) ואז יש לנו מים עם שמן אקליפטוס, שהוא בעל כל הסגולות המחטאות המוכרות. החלטתי לקחת את הסיכון, התזתי את זה על הציפור ולא קרה לו שום דבר רע בינתיים. הוא אפילו התייבש ונראה מרוצה. נראה לי שזו יכולה להיות חלופה טובה גם לניקוי הכלוב וסביבתו.

נעה גל

New member
נשמע שאת בדרך הנכונה להמצאת

מדביר טפילים אקולוגי לבעלי כנף! (אולי גם לבני אדם?!
.. בעצם.. לבני אדם יש כבר אחד כזה - שמן רוזמרין!) מענין אם זה באמת מרחיק טפילים.

למעלה