מי רוצה רשיון משיט

j a k y

New member
מי רוצה רשיון משיט

מסתבר שרבים רוצים ובכן אנו קבוצה של 14 איש רובם צעירים מוכשרים ומשכילים, לקחנו מדריך מוסמך ומורה במקצועו והוא מחזיק בכל רשיונות השייט, בקיצור רשיון מלא. נפגשנו ארבעה פגישות קיבלנו חומר כתוב שלא החסיר דבר. ניגשנו לבחינה ורק שלושה עברו למרות שכולם יודעים את החומר מצויין. לדעתי המבחן בנוי לבלבל אותך ולא לבחון אותך,כמות השאלות והמורכבות שלהם שבתוך השאלה למעשה ישנם ארבע שאלות.אין מספיק זמן ויש לך כדקה אחת לכל שאלה. נראה שמשהוא דפוק בשיטה!! אגב גם אני בין הנכשלים,צרת רבים נחמה לטיפשים..חחח

טוינג

New member
ברוך הבא למועדון...

מחרתיים אני עומד לתיאוריה מס' 3. שני שותפי לסירה עשו כל אחד 3 מבחנים גם הם. קשה לי למצוא משהו בנו שיעיד על בעיה קוגנטיבית כלשהי... אני יודע, אבל לא מצליח להוכיח (והגעתי עד למשרד התחבורה!), שמשהו מריח מאוד לא טוב במנהל הספנות, ואין ממש קוהרנטיות בין רמת הידע להצלחה במבחן! הלוואי והייתי יכול להסתפק בכך שמנסים לבלבל אותי, כי זה עוד בסדר לדעתי. הספקתי לשמוע מאנשים שמקורבים דיים למנהל הספנות, שמדובר בגוף שדרכיו נסתרות ונשגבות מבינתנו (בלשון המעטה). מבלי להכירך, אני מעיז לומר שהבעיה לא בך או בחבריך! יום אחד, כתב צעיר, חוצפן ומעיזן, עוד יוציא את העניין לאור...

Alex33

New member
אכן רוב הקורסים הם ראשית לצורך...

עמידה בבחינות של משרד התחבורה..כך גם בקורסים רבים אחרים ,גם מעולם אקדמיה...בתי ספר טובים מלמדים תוך כדי כך גם להיות שייטים ברמה בסיסית. כמי שלמד לבחינות בצורה מסודרת, ועבר את רובם ( או אולי כולם..לא ממש זוכר)בפעם הראשונה, כמו רוב בני כיתתי. לא סיפרת לנו באיזה מהקורסים בדיוק מדובר אבל כנראה הקורס המקוצר הפרטי שלכם לא מילא את תפקידו המרכזי-להכין לבחינה-כראוי. חלק מההכנה בכל קורס לאחר הלימוד הראשוני הוא תירגול ופתרון שאלות מ..בחינות קודמות רבות.אם עשית זאת ,לא אמור היית -ב"גדול"-להיות מופתע לא מהשיטה ולא מהשאלות... אבל אל תתיאש, בסוף כולם (שלומדים) עוברים..
בפעם הבאה.

הסוד ../images/Emo26.gif

במעבר הבחינות טמון במשפט "המשחק המקדים הוא ה מ ש ח ק " תרגולוחזרה בית,פתרון מבחני תרגול (על זמן),גישה נכונה למבחן. כל אלה יביאו ליתר הצלחה. את אשר על ליבכם נקודתית על תוכן הבחינות, וכללית על מנהל הספנות,כדי שתכתבו כאן, בשירשור על הלימוד והבחינות בדרך אל התעודה. צר לי כי נכשלתם ומקווה שתעברו במבחן הבא.

רזמטז

New member
מסכים 100% עם jaky וטוינג

אני למזלי עברתי את הבחינות די בקלות כי המורה שלי פשוט דאג שיהיו לו את כל המבחנים הקודמים ושנתרגל אותם אין ספור פעמים,אך ביום שמשרד התחבורה הביא נוסח חדש כולם נכשלו כולל מורים מבתי ספר שונים,שהתקשרתי אליהם כדי לקבל תשובות(דוגמאות למטה) המסקנה:שיט לא לומדים בבית ספר ומשרד התחבורה נוצר כדי להכשיל אותך ולעשות כסף למדינה על ידי בלבול השכל בשאלות בלי הקשר והטעיה מכוונת ואני אתן דוגמאות לשאלות(מטומטמות) מתוך מבחן משרד התחבורה 1)שינוי כיוון הנסיעה מתבצע עי? א-שינוי תמסורת בתיבת התשלובת או ב-שינוי בכיוון סיבוב ציר המדחף הנה דוגמא לשאלות מכונאות שלמרות שפירקתי מספר מנועים בחיי הקצרים אין לי מושג מה רצה המשורר 2)מרווח שסתומים קטן יגרום ל?(הרבה דברים) 3)משאבת מנוע היא? א-אימפלר צנטרפוגלי או ב-אימפלר גומי(אותו דבר) 4)על צינורות הדלק להיות? א-ישרים ומתוחים או באורכים שווים(תלוי איך מסתכלים ועל מה) שאלה בימאות(אני יודע את התשובה כי טסתי שם וגם במבחן היתה מפה על הקיר הקרוב אלי,אך תראו אם אתם יכולים לענות עליה בלחץ המבחן) 5)איפה נמצא קו התאריך? והנה שאלה שהפילה הרבה וגם את המורה שלי שאמר שנכשלתי(הייתי צריך להציע לו ללכת לקורס בעצמו לאחר שהתברר שצדקתי) 6)בשעה 8:00 הבחנת בכלי שייט בכוון 030 ובמרחק 3 מייל בשעה 8:30 הוא היה בכוון 015 ובמרחק 1.5 מייל מה יקרה בשעה 9:00? המורה שלי אמר התנגשות למרות שינוי בכוון לאחר שלמד אותנו ההפך,אך גם מבתי ספר אחרים נפלו פה מכוון שהשאלה היתה ידועה אך בנתונים שונים(שינוי בכוון)וכך הצליחו לבלבל אין ספור נבחנים סיכום תלמדו שייט ברגליים ובידיים או ללמוד בחול ולקבל תעודה שבאמת מוכיחה שהחומר נלמד והוטמע

zina71955

New member
כשהתחיל הדיון הזה החלטתי להמנע

מהתיחסות לנושא משני טעמים. א. אינני מכיר את הסילבוס הזה ואת מערכת המבחנים והבוחנים. ב. מהנסיון אני יודע שנבחנים, במקרים רבים אינם מתיחסים לנושא באמות מידה אוביקטיביות, מטעמים מובנים. הקטע של רזמטז גרם לי להתיחס לעניין. בעוונותי הרבים עסקתי בהדרכת צוערים וקצינים בצי הסוחר, ניהלתי את בית הספר לצוערים של צי הסוחר (על גבי אניה בהפלגות מסחריות) ומאוחר יותר שימשתי כבוחן (חיצוני בהתנדבות) של רבי חובלים וחובלים ראשונים. אז ברמה העקרונית אני יודע במה מדובר. אם נוסח השאלות, כפי שמופיע בקטע של רזמטז, מדוייק, משמע, יש להניח שיש עוד שאלות כאלה בקנה, אזי אני מליט את פני ואומר אוי לי ואבוי לי. "משהוא ....... בממלכת דנמרק". "איפה נמצא קו התאריך?". שומו שמיים, הרי מי שיענה קו אורך 180 מעלות, גם הוא ישגה. משום שקו התאריך, כהגדרתו, אינו חופף בשלימות לקו האורך הזה. כלומר זו בעיה של ניסוח ולא של כוונה. שאלות כאלה לא באו, לעניות דעתי כדי להכשיל את הנבחן, משום שמקצועית הן יכולות להכשיל את הבוחן. הן מעידות על רמת הכנת המבחנים יותר מאשר על קונספירציות כאלה ואחרות. ואינני רוצה לחשוב מעבר לכך, זה מעלה בי קרה.

רזמטז

New member
זינה מילים כדורבנות,ואני מבטיח

שהשאלות שכתבתי הם מדויקות מילה במילה מאחר שהעברתי אותם אז למורה שלי להכנת נוסח בחינה חדש. בנוסף בזמן בחינה נבחן שיבקש הבהרה לגבי השאלה יקבל(ת'א)רק צעקה שאם הוא לא יודע זבשו בנוגע לקונספירציות במבחן המעשי בין הבוחנים והמורים לא חסרים ספורים כמו בוחן מאוד מוכר שדיבר במהלך כל הבחינה עם נבחן על גידול מנגו ולמרות שנבחן זה פגע ברציף בזמן גישה העביר אותו ונבחן אחר באותו יום שעשה הכל בסדר אבל נפנף מפרשים קצת נכשל אז משהו בממלכת דנמרק באמת @@@@@!!!

דגדגים

New member
אני מסכים

לאחרונה סיימתי את לימודי בבית ספר מסודר וקיבלתי את הרשיון. המסקנה שלי היא שיש הסכם לא כתוב בין בתי הספר לכותבי השאלות. כך שאם אתה לומד לבד יהיה לך מאד קשה לעבור את הבחינה גם אם אתה יודע את החומר. ההימור שלי הוא שאם שייט ותיק עם נסיון ייגש לבחינות אלה, לא בטוח שהוא יעבור.

soso_sami

New member
התאפקתי אבל לא עוד...

אני מוחה בתוקף. למרות שאני מגדולי המבקרים את הבוחנים, המבחנים, שיטות הלימוד והבחינות עדיין אני חושב שיש פה אמונה לקנוניה שלא קיימת. אין שום חבירה של בתי"ס לבוחנים או למנהל הספנות ואין שום קנוניות ושחיתויות. העסק הרבה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים ואני אנסה להדגים. במשך שנים הדרכתי שייט על כלים שונים החל מגלשנים דרך סירות ועד יכטות ואקח את דוגמאת הגלשנים. אנשים רבים באו אלי ושאלו אותי "תגיד אי אפשר ללמוד לבד?" ואני עניתי "כן. אפשר." והם למדו לבד. האם הם באמת יודעים לגלוש?? חלקם ואפילו רובם אחרי מספיק זמן באמת יודעים אולם חלקם עד היום לא יודעים. ואם תיקח גולש מנוסה ומדריך מנוסה ותציג בפניהם גולשים שונים כמעט על כל אחד הם יוכלו להגיד לך אם הודרך או למד לבד. כך גם בבתי"ס. שם מלמדים אותך לעבור את הבחינה של משרד התחבורה ואם כבר ביקורת אז הביקורת שלי היא שלא מלמדים מספיק באמת בשביל הלימוד. לכן אם אתם רוצים ללמוד לבד או לקחת מישהו שידריך אתכם קחו מישהו שהדריך פעם ומכיר ויודע ויוכל לכוון אתכם ולעזור לכם להתמקד בפתרון הרצוי. אני עשיתי זאת לא מעט עם חברים שלמדו לבד ובאו להעזר בי. ואם אתם לומדים לגמרי לבד אל תשכחו למצוא מבחנים ישנים וטריים ולפתור הרבה שאלות ברוח המבחן וכך תהיו מוכנים באמת לא רק להפליג אלא גם להבחן על כך.

מאיר ריבא

New member
לימוד שייט

1. השאלות הן בחלקן מטומטמות, כמו שמודגם לעיל בנושא המכונאות, אבל בחלקן הגדול הן בהחלט לענין (קו התאריך למי ששאל הוא ב 180 מעלות מזרח (או מערב, תלוי מאיזה כוון אתה בא) וכל מי שעוסק בנווט צריך להבין את הסיבה. דרך אגב מי שיסתכל במפה יראה שהקו אינו בדיוק ישר. 2. אין הסכם בין משרד התחבורה לבתי הספר. יש בחינות שנכתבו בידי אנשים שאין להם מושג בהכנת בחינה! כתיבת בחינה היא מקצוע כמו כל מקצוע אחר! פשוט בתי הספר דואגים לעבור עם התלמידים על השאלות, הטובות והמטומטמות כאחד ולהכין אותם לבחינה (אני עובר עכשיו תהליך כזה ליד אישתי שלומדת בבית ספר מסודר ואני רואה את השאלות שבית הספר מחלק לתרגול). 3. בית ספר טוב מלמד הרבה חומר מעבר לחומר הבחינה וגם מבדיל במקומות רבים בין התנהגות של ימאות טובה לבין תשובה לה מצפים בבחינה!

העולם עקום???

מדוע יש ללמד ולהפריד בין הידע למבחן לבין הימאות? האם לא אחד הם? לא צריכה להיות ההפרדה!

soso_sami

New member
נכון אבל, אך, ברם, אולם....

יתכן שאתה ידען גדול ובכל זאת לא תצליח בבחינה משום שכמו שכבר נאמר צריך ללמוד גם לבחינה עצמה. אמנם אני בראש הטור בקבילה נגד צורת הבחינה והקונספציה אך בשום אופן אני לא מוכן להגיד שהמערכת מלאה בכוונות זדון וקנוניות כנגד התלמידים. יש בה מגרעות וצריך לשפר אך בין זה ובין קונספירציה רחבת היקף המרחק גדול. בנוסף כמי שבחן לא מעט והתחבט בשאלה כיצד לבנות את הבחינה כך שתהיה הוגנת, תשקף את ידיעות התלמיד, תמזער טעויות מסוג ראשון (תלמיד שלא יודע שהצליח לעבור)ומאידך לא תשאיר מספיק מרווח לטעות מסוג שני (תלמיד שיודע ועשוי להיכשל) אני יכול להגיד שזה עסק מורכב ולא פשוט ותמיד יהיו טענות אך ניסיתי לעשות את המיטב כשמה שעמד לנגד עיני היה מה שאני מטיף לו תמיד. "יקבל רשיון מי שיודע להוציא כלי שייט ואנשים עליו לים בתנאים סבירים. לשוט בבטחה מנקודה א' לנקודה ב'. להגיב לבעיות סבירות העלולות להתפתח במהלך ההפלגה באופן בטוח ורלוונטי." ואני בטוח שאלו שעברו על שאלות ומבחנים קודמים נהנו מעמדת פתיחה מועדפת לבחינה

מאיר ריבא

New member
בחינות רשיון שייט

אלון - העולם עקום ולכן בתי הספר נאלצים להתמודד - לדעתי פשוט אין להם הרצון לריב עם משרד התחבורה על ניסוח הבחינות. לגופו של ענין - בתי הספר היו צריכים להרים את הכפפה ולזמן דיון עם משרד התחבורה על נושא ניסוח הבחינות. מומלץ היה שמרד התחבורה יעביר כל שאלה דרך מומחה/ועדת מומחים חיצונית שיחוו דעתם על הניסוח, הן מבחינת הצד המקצועי - ימי והן מבחינה דידקטית (יש כללים לכתיבת מבחן אמריקאי ואין לי ספק שכותבי הבחינות במשרד חסרי מושג בתחום זה). אולי אלון או בתיה יעלו את הענין בפני הבוחנים של המשרד ויבקשו בשלב ראשון התייחסות בפורום? מאיר

בת ים

New member
ממשרד התחבורה קוראים בפורום

באופן קבוע
כל יום. אני בטוחה שנוכל לקבל את התיחסותם.

zina71955

New member
בעיה אמיתית

מכל מה שאני קורא אני רואה שיש כאן בעיה אמיתית שככל שתידחק מתחת לשטיח המצב רק יחמיר עד שיתפוצץ ואז כשהמאוורר עובד כולנו יודעים מה קורה. בתי ספר לא רוצים לאבד פרנסה, לגיטימי; תלמידים רוצים לעבור מבחנים, לגיטימי. אני מניח שבמינהל הספנות אין מגמה כוונית להכשלה, כנראה שיש בעיה אחרת שאינני יכול להגדירה משום שאינני מכיר את המערכת היום. כמי שלמד, לימד ובחן לא מעט, ברור לי שבוחן ומכין מבחנים חייבים להיות בשתי רמות לפחות מעל התלמיד ו/או הנבחן בדרג המקצועי וביותר מכך בשטח הנסיון הימי. אם זה המצב לאשורו כיום בשטח כלי השייט הקטנים, אינני יודע. אם זה לא כך זה רע וצריך למצוא דרך נאותה כדי להעלות את הנושא כלפי מעלה בתקווה שתהיה אוזן קשבת ולא תיווצר נקמנות. יותר מכך, בשעתו היתה קיימת גישה לצרף בוחן חיצוני (ברמת צי הסוחר) שגם בחן בע"פ ומעשית וגם עבר על המבחנים העיוניים לפני הגשתם לנבחנים. מאחר והייתי כזה, אני יודע שלא פעם נעשות טעויות שבתום לב, הן מקצועיות והן ניסוחיות. אחת השיטות שלנו כבוחנים, בשעתו היתה לתת את המבחן לאחד הבוחנים שלא היו בסוד ההכנה, שיפתור אותו. מעולם לא למדתי לפי רשימות שאלות "גנובות", לא לימדתי כך ולא בחנתי כך. זה פשוט מעציב לקרוא את מה שנכתב בנושא, והשאלה, כרגיל, מה עושים? הנבחנים נופלים בין הכסאות, בתי הספר חוששים מעימותים (אני מניח), אלה שעברו כבר את הבחינות, עברו. ושוב נשאר איגוד השייטים שזה צריך להעסיק אותו כאירגון שאמור לרצות להרבות את חבריו. אז שוב, איגוד השייטים. אם מינהל הספנות מדפדף בפורום וקורא את הכתוב, יעשה מעשה בעיקבות מה שנכתב כאן אהיה מופתע. במחשבה שניה, אולי כדאי לעשות אסופה מכל מה שנכתב כאן ולשלוח אותה להנהלת מינהל הספנות?

zerez

New member
נכון - צריך ללמוד גם את הבחינה

כמי שעבר לא מזמן את הבחינות אני מסכים שלפחות בימאות ומכונה צריך ללמוד לא רק את החומר אלה גם את הבחינה. אני גם מסכים שהניסוח של חלק מהשאלות אינו ברור ולפעמים מטעה. מצב דומה קיים בכל מוסדות הלימוד בעולם, האם מישהו חשב לגשת לבחינות בגרות בלי לפתור שאלות דוגמא ? האם משהו ניגש לבחינות הסמכה למקצועות אקדמיים בלי לפתור שאלות דוגמא ? אותו כנ"ל לגבי בחינות שייט - לא מספיק ללמוד את החומר, צריך גם לדעת מה מצפים מכם בבחינה וללא פתרון בחינות דוגמא הסיכוי אפסי. ושיהיה לכם בהצלחה.

אנלוגיה מעולם המחשבים..

הי לכולם, כצופה מהצד וכקורא חרישי: אני עוסק בעולם המחשבים כ- 18 שנה (תואר, נסיון וכו' וכו') לפני שנתיים רציתי לרכוש יתרון ולעבור את בחינות mcsee: microsoft certified system enginer של מיקרוסופט (7 בחינות). תאמינו לי שאת המקצוע אני יודע - אני מתפרנס ממנו לא רע, אבל הבחינות מהן ירקתי דם ואכלתי חצץ. אין להן קשר לעולם המעשי, הן מנוסחות רע, הן בוחנות גם את האנגלית שלך ולפעמים הן מכילות תשובות שהן לא נכונות אבל microsoft המליצה על יישומן ולכן הן התשובה הנכונה בבחינה. אני מניח שזה המצב בקשר לבחינות משיט, הבחינה היא על הבחינה ולא על יכולת השטה וידע מעשי מהעולם האמיתי. ואם בנושא עסקנן: האם בחינות שעברתי בזמנו בקורס חובלים שוות משהו בהסבה לתעודת משיט ?

גידיב

New member
קורס חובלים היקנה בזמנו הרבה

אני קיבלתי תעודה ללא בחינה, על סמך קורס חובלים פלוס אישור שעות ים רשמי של חיל הים.

j a k y

New member
שמח לראות את התגובות

קראתי את כולם מילה במילה אכן תגובות מענינות כל אחד דעתו ותחושתו דבר אחד בטוח אני ינסה שוב ושוב עד שאני יעבור, ואת מכתבי זה שלחתי גם לתלונות הציבור אולי יהיו פחות קשוחים איתנו.

למעלה