טוב- הפעם זו באמת שאלה קשה
מהי בעצם מידת חוסר המעורבות שרוצים לשתף את ההורים בגידול הצאצאים? מה מידת המעורבות שההורים רוצים להפגין? תראי, קשה לי להאמין שאמא שלך עשתה כזו עבודה גרועה, לדעת בעלך, אחרת הוא לא היה מתחתן איתך
אז על מה בעצם אנחנו מדברים: כן או ממתקים לפני האוכל? האם סבתא יכולה לשמש כבייבי סיטר לפעמים או שזה "ירעיל" את נפש הצאצא? האם הופכים את סבתא למטפלת במשרה מלאה + יואצת ראשית בעיניי גידול וחינוך? טווח האפשריות הוא כלכך גדול שזה מדהים. מקרה שהיה אצל השכנה שלי. קפצתי לבקר והאמא של בעלה הגיעה גם. היא סבתא ייקטה מגונדרת, שבאה, בתיאום כמובן, לבקר את הנכדים המתוקים (4 ו- 1.5) עם שוקולד. היא הביאה להם בונבונירה עם שוקולדים בצורת לבבות. האמא פתחה את האריזה, כדי שהגדולה תוכל להתפעל האופן הראוי בפני הסבתא (הקטן עוד לא ממש מבין
) אבל ילדים רואים שוקולד, הם לא ממש יכולים להתאפק (כאילו שאני כן). אז הסבתא בעדינות הייקטה הידועה, שאלה, אם הילדים אכלו. אז האמא שיקרה שכן. כמובן שדקה אחר כך הילדה דרשה שניצל והסבתא נתנה כזה מבט...ואז הקטן, כולו מרוח בשוקולד, בא להתרפק על סבתא והיא, בעדינות כמובן, אמרה "אוי ממי, לא דואגים לך שתיהיה נקי כל הזמן, תזהר על הז´קט של סבתא". האמא היתה מוכנה להרוג אותה באותו הרגע. טוב, האנקדוטה הזו לא ממש קשורה לסקר. אבל מה שרציתי להגיד, שיש כלכך הרבה גורמים ולדעתי לא צריך לקבוע מראש מדיניות. תתחילו, תזרמו עם הדברים ואז תגבשו דעה.