מי רוצה לקנות איירבס

חשבתי שהכיוון יהיה דאון עם מנוע עזר חשמלי

לדעתי זה יכול להיות צעד מעניין בכיוון.

טייס האיירבוס-איש יקר בשם דידייה אסטיין.

מהנדס אוירונאוטי וטייס בחסד. פיתח לאחרונה קרי-קרי דו מנועי חשמלי. טיסה אוירובטית במטוס הנורד שלו, אליה הצטרפתי, הוציאה ממני את החשק לעסוק בנושא.

הטיסה להוצאת החשק

לפני כ-14 שנה, בשדה התעופה ( Royan Medis (LFCY במערב צרפת, לבקשתי,צרף אותי לטיסת אימון אוירובטית במטוסו. בתמונה המצורפת נראים שנינו שבים מהאימון, הוא מרוכז בהנחתה ואני בתוך שלולית היכן שהו על ריצפת הקוקפיט.

עירא10

New member
חבל מאד!!!

אובדן החשק, אשמתו הבלעדית של הטייס איתו טסת. הרצון להוכיח לך איזה "אחלה" גבר הוא, גזלה ממך את אחת מתצורות הטיסה המהנות ביותר, שלא לדבר על הרחבת מעטפת הטיסה ויכולתך האישית. עד היום אני מדריך טייסים בטיסה ארובטית החל מארובטיקה בסיסית ועד ארובטיקה מתקדמת וטסתי עם הרבה טייסים שלהם היתה זו הפעם הראשונה. אני גאה בעובדה שאף אחד מהם לא שפך את תכולת קיבתו. וזאת לא בגלל שאני טייס כזה טוב, לא, פשוט בגלל שארובטיקה חייבת להיות מוגשת בצורה נכונה ובעיקר הדרגתית מאד. מה הרווחת בטיסה הצרפתית שלך? רק את הידיעה שהאוזן הפנימית שלך פועלת כמצופה. מה הפסדת? הרבה מאד. ועד שלא תעשה את זה בדרך הנכונה, גם לא תדע! אם התגברת על הטראומה (14 שנים הם זמן מספיק לדעתי,) חפש מדריך מנוסה (לא גיבור) אם יש כזה בארץ, וקנה 5 שעות. לא תצטער...

מסכים עם קביעתך.

היה עלי להיכנס לתחום האוירובטיקה באופן הרבה יותר רך. לזכותו יאמר, שתפסתי עליו טרמפ והוא ביצע את שתכנן לתרגל. אגב, התמונה שמצאתי היא שלו ובמטוסו. אשמור לי את הזכות להעזר בך לתיקון המעוות.

עירא10

New member
WELCOME מתי שתרצה...

אני מבטיח טיסה מהנה, ללא ריחות של מיצי קיבה והדלק על חשבוני...

mike300L

New member
מה אתה מגדיר ארובטיקה מתקדמת? אתה מתכוון

לארובטיקה ברמת Advanced? בתרגום פשוט לאנגלית זה Advanced Aerobatics.
רמת Advanced בארובטיקה היא בינלאומית, כך שאם אתה מדריך ברמה הזאת בכל מקום בעולם, אתה אמור להיות לפחות טייס ארובטיקה ברמה הנוכחית בהווה או בעברך....כמובן שזכותך לפרסם מה שבא לך.

עירא10

New member
השתתפתי בעבר

(לצערי הדי רחוק..הפעם האחרונה 1995.) בתחרויות (NON SUNCTIONED) ברמת ADVANCED מבלי לזכות במקום הראשון...(לאכזבתי הרבה) טסתי אז ב-PITS S1S. המטוס בו אני מדריך היום הוא 2-GREAT-LAKES 2T1A. בישראל היה לי את המטוס הפרטי הראשון שרושיין בקטגוריה "AEROBATIC" בשנת 1979-1980, 8KCAB, (אתה כבר טסת אז?) ובקשר לזכויות פרסום, הערה לגמרי מיותרת. אני ער לחלוטין לזכויותי ולחובותי. למה אני מסוגל ולמה לא.
טוס בזהירות ותהיה לי בריא...

mike300L

New member
ספר איפה טסת? כי ברשת יש ארכיון מידע על

כל תוצאות התחרויות בארה״ב משנת 93 לפי מיקום, לדבריך טסת בפעם האחרונה ב95 אז אם כך שמך יופיע בארכיון גם אם היית במקום 20 בתחרות.
ציבור הטייסים הפעילים ברמת advanced קטן מ 500 איש בכל העולם, בכל רגע נתון, ברמת unlimited פחות מ 300...וכולם מכירים את כולם, כך שאם טסת ברמה הזו בודאי מישהו מכיר או זוכר אותך...
ואל תעלב שאני ספקן לגבי אמיתות דבריך, כדי לפרסם שאתה מדריך ברמת advanced צריך קבלות, שזה בד״כ מה עברך והישיגיך בתחום, יש מעט מאוד (נתקלתי בכמה) שמעיזים לפרסם אימון והדרכה ברמת Advanced כשמעולם לא טסו ברמה...ומתחושת בטן נדמה לי שאני מגלה עוד אחד.

רמי בר1

New member
אני מריח שזה הולך לכיוון לא נעים....

למה אתה לא יכול לקבל מה שכותב לך מישהו, שהיה ראשון בארץ עם מטוס אירובטי, וגם כיום מחזיק בכזה, כשבדרך עבר לפחות סוג נוסף של אירובטי.

mike300L

New member
רמי יש לך קושי בהבנת הנקרא? איפה אתה רואה

שאני לא מקבל שהוא היה הראשון בארץ עם מטוס אוירובטי? או שהוא מחזיק בכזה היום?
אני מתייחס אך ורק להצהרתו שהוא מדריך עד היום אירובטיקה התחלתית ומתקדמת, למעשה אני מתייחס יותר למתקדמת...
אין לי ספק שיש לו נסיון אירובטי, ואין לי ספק שהיו המטוסים שהוא כתב ברשותו, אין לי גם ספק שהיה לו מטוס אוירובטי ראשון בארץ.
לדעת לגלגל מטוס, לעשות לופ, ראש פטיש סחרור ועוד כמה עשרות חצאי ווריאציות של התרגילים שהזכרתי בודאי נחשבים אוירובטיקה...אבל מכאן עד להדרכה ברמת advanced הדרך ארוכה, ארוכה מאוד!
אני מכיר את הענף כל כך לעומק, אני חי ונושם אותו כבר 12 שנה, ויתרתי והיקרבתי המון דברים בחיים בשביל ההובי המטורף הזה, אז כשמישהו מדבר או כותב על הנושא ואינו בא מתוך הקהילה הזו קל מאוד לזהות.

אם מחר אפרסם שאני מוכר ומדריך טיסות המדמות קרבות אויר מעל שמי שיקגו, יהיה מאוד קל לטייס קרב להבחין שאין לי נסיון בנושא ואני סתם חרטטן.

mike300L

New member
ועוד דבר, במשך שנים אני נובר בארכיוני ה IAC

הולך ורואה מה היו תוצאות תחרויות בעבר עם דמויות המוכרות לי מההוה.
במשך השנים גיליתי כמה שמות של יהודים / ישראלים ברשימות, אחד אפילו פעיל בפלורידה ברמת sportsman,
אם עירא היה באחת הרשימות הייתי מזהה, למעשה אחרי מה שכתב הלכתי ופשפשתי בכמה רשימות מ 94 ו 95 באזור קליפורניה (סתם ניחוש) ולא מצאתי את שמו.

רמי בר1

New member
טוב,זה לא בליגה שלי.

מבחינתי, גם אם יכתוב כאן מישהו (ולא דווקא עירא)שהוא אלוף העולם, לא אלך לבדוק את הנוצות.

עירא10

New member
גם להתנצל אני יודע...

אז קודם כל, שכתבתי SANCTIONED עם U ולא עם A
שנית, אף אחד (עד כמה שידוע לי) לא טס ADVANCED IAC בדרום אמריקה שאני מכיר, כולל עבדך הנאמן. טעיתי חטאתי עוויתי ואשמתי. הכוונה היתה ל-INTERMEDIATE. מודה ועוזב...
תוספת קטנה לצורך הבהרה שהתעלמת ממנה. אין שום סיבה ששמי ימצא באיזה ארכיון שהוא משום שמחוץ לקורס מפרך שעברתי בזמנו ב POMPANO AIR CENTER פלורידה עם CLINT MCHENRY כמדריך (יוצא מן הכלל) לא טסתי בארה"ב בתחרויות כל שהן. ועוד נקודה. התחרויות שטסתי בהן, והן לא היו רבות, ציינתי במפורש היו NON SANCTIONED כלומר אין להן ולא כלום עם ה IAC או עם ה-FAI. מאידך לא תמצא. הרוטינה (רצף התרגילים)היא המצאה מקומית קלה לאין ערוך מהרוטינה של ה-IAC, ויש לי הרגשה שאולי יכולתי לטוס אותה עם מטוס מתאים. (לא בטוח).
לסכום, הייתי צריך לכתוב ADVANCED RECREATIONAL AEROBATICS ויתכן שהייתי חוסך (הרבה) מילים מיותרות. מה דעתך?

mike300L

New member
עכשיו שהבהרת intermediate מול advanced

אפשר להמשיך הלאה. יום טוב גם לך.

למעלה