מי רוצה להיות חילוני

מחממנוע

New member
מי רוצה להיות חילוני

נמאס להתבחשש, וכל פעם ששואלים אותך אם היית בצבא, ולספר למה לא היית, ו וואו למדת בישיבה, וממש דוס? ואיפה גרת קודם, ומה באמת? ואז אתה צריך לספר שהיית דוס, וזה, וכל אחד זה ככה. אז אחרי הפעם הראשונה שספרתי את כל קורות חיי כמעט במשך כשעתיים, ובסוף הבנתי שזה רק לרעתי, כי מידי פעם מזכירים לי את עברי, ואפילו אם זה בשנינות כגון "תראו את המתפקר" כשהצעתי לשלם משו בשבת, שמתברר שזהו יום מנוח וחופשה כללי גם חילוני. אז כל חילוני שאומר וואו שואל אח"כ כל מיני שאלות של תמהון כגון איך עשית את זה, ואיך ההורים קבלו, ומה ההורים אמרו, ו. אין לי כוח אפילו לחזור על השאלות. לאן הגענו. והכי, זה "יש לך לוק של מתנחל" או "נדמה לי שראיתי אותך כמה פעמים עם כיפה" אז אמרתי לו לא ראית אותי אף פעם, אז הוא אמר זה כנראה משו ב-- משו כזה , נראה לי, או אחת שאמרה לי (אחרי שידעה) היית פעם בישיבה רואים עליך, כאילו אפשר לראות את זה. כנראה יש לי הילה מיוחדת. בקיצור , ויש כמה שמטילים ספק אם אוכל לקים קשר עם חילונית, ואני בכלל מטיל ספק בכל ספק, כל שכן בספק שמטילים עלי, שאני כבר בספק. ודי. מצטער על ההתרגשות קמעא. שאמרו חזל השעמום מביא לידי התרגשות. אבל די האם יש פתרון? לשים שלט? לגזור את עצמי לשנים? לצבוע תשיער? קעקוע? קוקו? כרבולת עם בלונד מלוכלך? עגיל בשביל? די, באמת שנמאס לי לשמוע שאני עדיין חרדי,ולהרגע כביכול כשיש כמה שאומרים, לא, אתה נראה חילוני לגמרי, לא הייתי מאמין, ואני יודע שיש כמה דברים שלא יצאו ממני. אוף.

לא נכון!

למה אני תמיד נגררת לפרובקציות האלה? זה ממש מפריע לך המיתוג הזה? תתעלם בחן או אמץ שנינויות כקונטרה.

yaniv1216

New member
עזובותך..

יש קרציות בכל מקום.. תנסה לא להזכיר אתזה ואם כן אז בקטנה.. וכששואלים אותי איך ההורים קבלו אתזה אני אומר מאחורה.. ואתה יכול להגיד שלא היית ממש דוס. מה אכפת`ך? אולי ישאלו פחות..

מחממנוע

New member
ולמה

לא הייתי בצבא? כי אני סתם משתמט? או פצפיסט או אנכרכיסט או אולי - למהדרין - ערבי? ולמה אם אני לא מזכיר שרות צבאי בקו"ח שלי לא יקבלו אותי לעבודה, ואם אני כותב שלמדתי בישיבה, כדי להסביר מדוע אין צלום של תעודת בגרות, אז לא יתיחסו לקו"ח? למה. והכי למה, למה נולדתי פה, ולמה בכלל??

מחממנוע

New member
יש לך רעיון?

מאז שיצאתי מפמפמים לי שאני צריך דיאטה, אז קניתי אופניים ואני די משתדל, אבל זה לא ממש מסתדר עם גלידות ותופינים שמפצים על כל מיני מצבי רוח שהם בעצם תוצאה של הדברים הנ"ל או גרורותיהם, או של המצב הכללי או של המצב שהם מביאים אליו...

שתה הרבה מים

ותפסיק להכניס לך לראש דברים כאלה ולספק לעצמך תירוצים. זה לא מקדם. אם אתה לא מרוצה אז תשנה.

מחממנוע

New member
אני שותה המון בלאט

ואז צריך גם להשתין המון בלאט. אבל לא על המים לבדם יחיה האדם!

Le Fay

New member
איזה קטע.

ועלי כולם ראו מגיל בת מצווה שאני לסבית צמחונית ורקדנית. מדהים כושר ההבחנה של אנשים אני אומרת לך, איפשר להסתיר מהם כלום.

urmey

New member
לא יפה.... תפסיקו עם הציניות.

מחממנוע מדבר מהלב. אני דווקא מבינה אותך. יש חלקים במה שכתבת שבהם אתה צודק. הקטע של להיות בלי תעודת בגרות (כמה השלמות ראבק נגזר על מי שרוצה ללמוד באוניברסיטה), הקטע של הצבא, "למה לא עשית?????????" ואתה אוטומטית מצורף לרשימה השחורה של החולים, האגואיסטים, החרדים המשתמטים.... אין לך מה להתבייש בחלקים הלא מוחזרים בעליל של חרדיותך, הם עושים אותך רך. עדין ומתחשב יותר, אחרי הכל בדרך שלהם יש לא מעט דברים טובים. למה לשפוך את התינוק עם המים? ובכל זאת, לכל המציקים למיניהם, קצת אסרטיביות ו"ככה אני, פ'סדר??" בטון בטוח, תרחיק מעליך כל מרעין ובישין... נסה ולא תתאכזב.

מחממנוע

New member
היא לא צינית פה למיטב הבנתי

ובכל אופן, יש אנשים שמסתכלים עליך אחרת מרגע שאתה אומר להם. הרבה מערכים אותך, באמרם מהיכן היה לך האומץ, ויש כאלה שלא מכירים, או שלא יודע מה עובר להם בראש, וחושבים שאתה מוזר, עוף מוזר לצורך הענין, לא בטוח שלכולם זה מפריע, אבל לי זה קצת מציק. הייתי רוצה להיות "שוה בין שוים". ולא חושב שאי פעם זה יהיה. לדוגמא, השותפה הקודמת "ומה יהיה אם תחזור בתשובה" או כל מיני דברים שאפשר להרגיש רק בדקויות שלהם.

מחממצ'וק

רק תסביר לי למה זה כל כך מפריע לך? למה זה מזיז לך מה חושבים? למה אתם נותן לאנשים קטנים להפריע לך בהתנהלות? למה זה מכניס אותך לכאלה פלונטרים? זה מה שאתה. לא מבחירה נולדת חרדי. כן מבחירה החלטת לא להמשיך את האורח חיים הזה כמו רוב העולם. למה אתה נבוך מכך? למה אתה הופך את זה לאישו? למה אני שואלת מלא שאלות?

מחממנוע

New member
זהו, זה מה שאני

צדקת, כי לא כולם חושבים כמוני, ולא בטוח שכולם ירגישו כמוני. הקטע, שאני לא יודע איפה הכפתור שמפסיק את זה.

אנוסה

New member
אולי תצליח

למצא תכפתור אם תסתכל על סך כל האופציות שקימות בהתחשב בנתוני הפתיחה שלך.במילים אחרות :כשאני קוראת אותך אני חושבת לעצמי :מתי(הלוואי) אני אתעסק בתהיות כגון אלו? מוכנה לקנות את המצב שלך בשתי ידיים ולהתמודד עם כולם רק תן לי להיות שם.בקיצור תהיה גאה בעצמך על הדרך שעשית תמיד יש קשיים אבל אם הסך הכל הכללי הוא טוב יש כוחות להתגבר.

אנוסה

New member
אולי תצליח

למצא תכפתור אם תסתכל על סך כל האופציות שקימות בהתחשב בנתוני הפתיחה שלך.במילים אחרות :כשאני קוראת אותך אני חושבת לעצמי :מתי(הלוואי) אני אתעסק בתהיות כגון אלו? מוכנה לקנות את המצב שלך בשתי ידיים ולהתמודד עם כולם רק תן לי להיות שם.בקיצור תהיה גאה בעצמך על הדרך שעשית תמיד יש קשיים אבל אם הסך הכל הכללי הוא טוב יש כוחות להתגבר.

justchip

New member
צריך ללמוד להתעלם מההערות האלו

הורים של בן זוגי (שזה קצת יותר חמור מדעת השותפה) עדיין משוכנעים שאני בסכנה תמידית של לחזור בתשובה ותוך כדי כך להפוך את בנם יקירם למפלצת דתית. אני לא ספרתי למי שלא צריך ומי שהתחיל שאלות מעצבנות הבהרתי לו בתשובות לקוניות ששום סיפור מרגש לא יצא לו מזה. לשמחתי נפטרתי מהבעיה בכך שבסביבתי הנוכחית אף אחד לא יודע מה זה חרדים או חוזרים בשאלה ורוב האנשים פחות דתיים מהורים שלהם (שברובם קתולים) ולא הלכו לווידוי כבר שנים ארוכות כך שדי ברור להם העניין של הורים דתיים וילדים שהם לא.

uri80

New member
ולמה זה משנה לך?

אתה לא שווה בין שוים, אתה יותר מכך. עשית דבר לא פשוט שהשפיע על כל מהלך חייך. זה דורש אומץ. מה משנה לך מה חושבים אחרים? כיצד הם מסתכלים? שיסתכלו עד שיתפוצצו עיניהם. לשים שלט? למה. היה אתה עצמך. תהיה בטוח בכך. אין צורך גם לפרט את כל מהלך חייך אם אינך מעונין בכך. אנשים מעריכים בסופו של דבר את אלו שיש להם ביטחון בעצמם. מקסימום יקח קצת זמן, לא הייתי דואג יותר מדי בקשר לעניין הזה.

מחממנוע

New member
באמת קטע

אולי זה "על דאטפת אטפוך וסוף מטיפייך יטופון" סתם הרהורים שלי.

Le Fay

New member
מסופקתני (סתם דעה אישית).

כשטעיתי פעם להתעמק בטעמים לקביעה נחרצת מעין זו, הציע לי חבר טוב להשאיר לאנשים את השריטות שלהם במקום להתנדב לקחת אותן לריאות. טוב נו, ה ו א לא השתמש במטאפורות... אבל זה היה הרעיון. רעיון מצויין.

מותר לי

New member
רק לי זה לא קורה?

אני לא מסתירה את היציאה בשאלה, אבל גם לא מקעקעת על המצח... מי ששואל מקבל תשובה, אבל לאף אחד עדיין לא עלה הרעיון הגאוני בראש שיש מצב שהייתי פעם חרדית
היום באוכל ישבתי עם עוד שניים מהעבודה, ואחת פנתה אלי: "יש לי שאלה, אבל היא קצת מביכה, את לא חייבת לענות... את רוצה שאני אשאל?" זו היתה קידומת מסקרנת... נתתי לה אישור להמשיך... "המממ... תגידי... אההה.... זה נכון שפעם היית דתיה?"
היא כל כך פחדה לשאול, וגם כשהשבתי בחיוב- שניהם לא האמינו לי! "אבל לא היית ממש דוסית, כאילו עם הכובע והכל, רק דתיה, נכון?"... לא נכון! הייתי חרדית! ואיך היא ידעה? כי חברה שלה שפעם עבדה איתנו סיפרה לה... איך החברה ידעה? כי היא מכירה יוצא בשאלה, וראתה את השם שלו בפלאפון שלי, וקיבלה הסבר משכנע איך בדיוק אני מכירה אותו... לגבי העדר בגרויות: "התיכון שלי לא הגיש לבגרויות" או חיוך צופן סוד (תלוי בהקשר...) אני לא אלך לספר את סיפור חיי לכל מי שתוהה למה אין לי בגרויות, אבל כן אעשה זאת כשישאלו אותי ישירות (איך יצאת בשאלה? למה יצאת בשאלה? ועכשיו את מאמינה או לא? ואת בקשר עם ההורים? ועם האחים? וכו'...)

למעלה