התפרצת לדלת פתוחה
ראשית, אנשים דווקא כן אוהבים פרסומות, אפילו באינטרנט, כשהן יצירתיות/מצחיקות/מעניינות וכו´. שנית, לא הבנת כנראה את הקונספט, זה לא שאני אבקש באנרים אלא את הבאנרים שאני בכל מקרה אמור לראות יגישו לי בהתאמה אישית, כלומר, במקום שאני אחשף לסתם באנר של בנק לאומי ואני בכלל לקוח בנק פועלים, אז יגישו לי באנר של בנק פועלים (כי נרשמתי למערכת שלהם ואמרתי שאני לקוח בנק פועלים) ובבאנר יהיה כתוב: שלום דורון, הרשה לנו לעניין אותך במוצרי הבנקאות החדשים שלנו. פועלים טוב יותר בשבילך...בלה בלה בלה (וסליחה על האייטיזיות, שכחתי מה הסלוגן שהנוכחי של בנק פועלים). בקיצור, במקום הבאנרים שאתה מקבל בכל מקרה יהיו באנרים יותר מטורגטים. אתה שואל מה דעתי על זה? אז ככה. אני לא מתפלא שמעורב בזה אדם יקר כמו גולדפינגר (שאני לא רוצה לתאר לעצמי כמה עלובים היו חיי ללא ה-ICQ שהוא וחבריו הביאו לעולם). הוא כנראה נתקע איפשהו ב-1998. העולם השתנה מאז והטריקים והשטיקים האלה חלף זמנם. זה לא יעבוד. אני נותן לחברה הזו בדיוק עוד 8 חודשים לחיות. והנה אני מסביר. 1. הפרסום באינטרנט נשלט היום ע"י חברות האינטראקטיב ומשרדי הפרסום. האסטרטגיה השיווקית של דוטומי מציבה אותה בעצם כמתחרה של משרדי הפרסום המקוונים ולכן היא מועדת לכשלון. דוטומי שמה את עצמה כגוף מדיה מכיוון שהיא אומרת למשרדי הפרסום - תקנו את המדיה ממני ולא באופן ישיר מהאתרים. בכך היא בעצם מפילה את עצמה כי גם אם היא תרצה לתת עמלות ובונוסים היא לא תצליח להתמודד עם מה שהאתרים נותנים ולמשרדי הפרסום יהיה פחות אינטרס למכור את המוצר שלה למפרסמים שלהם. במקום לנסות למכור את הטכנולוגיה שלהם למפרסמים ולחברות האינטראקטיב שימכרו אותה לאתרים ויחייבו או כמחיר פיקס לחבילת טכנולוגיה או לפי הגשה או משהו משולב. הרי האתרים משוועים לפיתוחים טכנולוגים מהסג הזה שיאפשרו להם לתת למפרסמים אמצעי פרסום מתוחכמים ולגבות עבורם יותר כסף. הנסיון להחליף את חברות האינטראקטיב ולפנות ישירות ללקוחות יפיל אותם. בסוף הם יפלו על דברים קטנים ו"בלתי משמעותיים" כגון קריאטיב. אגב, היסטרית, זה מה שקרה לרוב חברות הטכנולוגיה בתחום הפרסום באינטרנט כאשר הן ניסו לספק גם את הטכנולוגיה גם את הקריאטיב וגם לתת שירותי תקציבאות וניהול קמפיינים. באותו הרגע שהן ניסו לעשות את הכל ביחד הן נפלו כי הן איבדו את המיקוד ונתפסו כלא מקצועיות במה שהן מנסות לעשות. 2. הקונספט של דוטומי לא נותן לי כמפרסם שום ערך מוסף פרט לטכנולוגיה (וכידוע, טכנולוגיה אפשר לקנות היום בזיל הזול). מה כוונתי? אם אני גולש שנרשם לדוטומי לאורנג´ לדוגמא, אני אקבל באנרים ממוקדים רק בנושאי סלולר, למה שלא יתנו לי גם באנרים ממוקדים בנושא בנקאות למשל? כלומר, אם אני כאורנג´ נהנה מהדאטה בייס שנאסף רק עבורי אז אני יכול לארגן את הדאטה בייס הזה בעצמי, בשביל מה אני צריך את דוטומי לזה? לעומת זאת, אם היו מציעים לי סינרגיה, כלומר, שאני כאורנג´ יהנה מהדאטה בייס שדוטומי אוספת מכל המפרסמים שלה - אז כבר יש כאן מסה קריטית וזה מתחיל להיות מעניין עבורי כמפרסם. 3. אם האספירציות של דוטומי מסתכמות בהשתלטות על שוק הפרסום המקומי, אז הם היו צרכים לבוא לשאול אותי לפני שלוש שנים והייתי אומר להם שחבל על הזמן שלהם, שישקיעו ברשת פיצוציות בתל אביב וירוויחו הרבה יותר כסף. אבל לדעתי הכוונה המקורית היתה להשתלט על שוק הפרסום העולמי. וכאן יש בעיה. יאהו זה לא וואלה ו-ft.com זה לא themarker.com. מה כוונתי? בעולם דוטומי לא תוכל לעשות את המניפולציה שהיא עשתה בארץ וקשה לי להאמין שיהיו מדיות המוניות כמו יאהו ופננשייל טיימס שיהיו מוכנות לספק לדוטומי בחינם את כמות המדיה האדירה שהיא זקוקה לה כדי לייצר את הדאטה בייס הראשוני, כמו שנעשה בישראל. בקיצור, לזכותה של דוטומי יאמר שעובדים בה אנשים כשרוניים ואיכותיים ושביחסי ציבור הם אלופים אבל נראה לי שחסר שם מיקוד עסקי שעלול להיות בעוכריהם והלוואי שאני מדבר שטויות....