מי רוצה באנר אישי?

מי רוצה באנר אישי?

בימים האחרונים עלה קמפיין גדול של דוטומי שהיא חברה אשר מספקת באנרים בהתאמה אישית. כלומר, במקום של הבאנרים הרגילים, יופיעו באנרים שאתה רוצה שיופיעו על פי ההרשמה שמילאת. תהרגו אותי אם אני מבין למה שמישהו ירצה לבקש באנרים. הרי אנשים לא אוהבים פרסומות ובמיוחד פרסומות באינטרנט שרובן לא יצירתיות ורק מעצבנות את הגולשים. מילא היו נותנים איזשהו אינסנטיב כמו קופונים, הנחה קבועה וכד´ לחברה שמפרסמת אבל סתם כך? עם זאת, חברת דוטומי שייכת לאחד מבעלי מירביליס, אז אולי הוא יודע משהו שאני לא. ועוד שאלה שבטח דורון יידע לענות עליה: נניח שזה מצליח, הרי יש כאן פגיעה במפרסמים הרגילים של הבאנרים שמאבדים שטח פרסום לטובת הבאנרים של דוטומי. האם זה לא ייפגע בפרסום ואיך ניתן יהיה לכמת את זה?

התפרצת לדלת פתוחה

ראשית, אנשים דווקא כן אוהבים פרסומות, אפילו באינטרנט, כשהן יצירתיות/מצחיקות/מעניינות וכו´. שנית, לא הבנת כנראה את הקונספט, זה לא שאני אבקש באנרים אלא את הבאנרים שאני בכל מקרה אמור לראות יגישו לי בהתאמה אישית, כלומר, במקום שאני אחשף לסתם באנר של בנק לאומי ואני בכלל לקוח בנק פועלים, אז יגישו לי באנר של בנק פועלים (כי נרשמתי למערכת שלהם ואמרתי שאני לקוח בנק פועלים) ובבאנר יהיה כתוב: שלום דורון, הרשה לנו לעניין אותך במוצרי הבנקאות החדשים שלנו. פועלים טוב יותר בשבילך...בלה בלה בלה (וסליחה על האייטיזיות, שכחתי מה הסלוגן שהנוכחי של בנק פועלים). בקיצור, במקום הבאנרים שאתה מקבל בכל מקרה יהיו באנרים יותר מטורגטים. אתה שואל מה דעתי על זה? אז ככה. אני לא מתפלא שמעורב בזה אדם יקר כמו גולדפינגר (שאני לא רוצה לתאר לעצמי כמה עלובים היו חיי ללא ה-ICQ שהוא וחבריו הביאו לעולם). הוא כנראה נתקע איפשהו ב-1998. העולם השתנה מאז והטריקים והשטיקים האלה חלף זמנם. זה לא יעבוד. אני נותן לחברה הזו בדיוק עוד 8 חודשים לחיות. והנה אני מסביר. 1. הפרסום באינטרנט נשלט היום ע"י חברות האינטראקטיב ומשרדי הפרסום. האסטרטגיה השיווקית של דוטומי מציבה אותה בעצם כמתחרה של משרדי הפרסום המקוונים ולכן היא מועדת לכשלון. דוטומי שמה את עצמה כגוף מדיה מכיוון שהיא אומרת למשרדי הפרסום - תקנו את המדיה ממני ולא באופן ישיר מהאתרים. בכך היא בעצם מפילה את עצמה כי גם אם היא תרצה לתת עמלות ובונוסים היא לא תצליח להתמודד עם מה שהאתרים נותנים ולמשרדי הפרסום יהיה פחות אינטרס למכור את המוצר שלה למפרסמים שלהם. במקום לנסות למכור את הטכנולוגיה שלהם למפרסמים ולחברות האינטראקטיב שימכרו אותה לאתרים ויחייבו או כמחיר פיקס לחבילת טכנולוגיה או לפי הגשה או משהו משולב. הרי האתרים משוועים לפיתוחים טכנולוגים מהסג הזה שיאפשרו להם לתת למפרסמים אמצעי פרסום מתוחכמים ולגבות עבורם יותר כסף. הנסיון להחליף את חברות האינטראקטיב ולפנות ישירות ללקוחות יפיל אותם. בסוף הם יפלו על דברים קטנים ו"בלתי משמעותיים" כגון קריאטיב. אגב, היסטרית, זה מה שקרה לרוב חברות הטכנולוגיה בתחום הפרסום באינטרנט כאשר הן ניסו לספק גם את הטכנולוגיה גם את הקריאטיב וגם לתת שירותי תקציבאות וניהול קמפיינים. באותו הרגע שהן ניסו לעשות את הכל ביחד הן נפלו כי הן איבדו את המיקוד ונתפסו כלא מקצועיות במה שהן מנסות לעשות. 2. הקונספט של דוטומי לא נותן לי כמפרסם שום ערך מוסף פרט לטכנולוגיה (וכידוע, טכנולוגיה אפשר לקנות היום בזיל הזול). מה כוונתי? אם אני גולש שנרשם לדוטומי לאורנג´ לדוגמא, אני אקבל באנרים ממוקדים רק בנושאי סלולר, למה שלא יתנו לי גם באנרים ממוקדים בנושא בנקאות למשל? כלומר, אם אני כאורנג´ נהנה מהדאטה בייס שנאסף רק עבורי אז אני יכול לארגן את הדאטה בייס הזה בעצמי, בשביל מה אני צריך את דוטומי לזה? לעומת זאת, אם היו מציעים לי סינרגיה, כלומר, שאני כאורנג´ יהנה מהדאטה בייס שדוטומי אוספת מכל המפרסמים שלה - אז כבר יש כאן מסה קריטית וזה מתחיל להיות מעניין עבורי כמפרסם. 3. אם האספירציות של דוטומי מסתכמות בהשתלטות על שוק הפרסום המקומי, אז הם היו צרכים לבוא לשאול אותי לפני שלוש שנים והייתי אומר להם שחבל על הזמן שלהם, שישקיעו ברשת פיצוציות בתל אביב וירוויחו הרבה יותר כסף. אבל לדעתי הכוונה המקורית היתה להשתלט על שוק הפרסום העולמי. וכאן יש בעיה. יאהו זה לא וואלה ו-ft.com זה לא themarker.com. מה כוונתי? בעולם דוטומי לא תוכל לעשות את המניפולציה שהיא עשתה בארץ וקשה לי להאמין שיהיו מדיות המוניות כמו יאהו ופננשייל טיימס שיהיו מוכנות לספק לדוטומי בחינם את כמות המדיה האדירה שהיא זקוקה לה כדי לייצר את הדאטה בייס הראשוני, כמו שנעשה בישראל. בקיצור, לזכותה של דוטומי יאמר שעובדים בה אנשים כשרוניים ואיכותיים ושביחסי ציבור הם אלופים אבל נראה לי שחסר שם מיקוד עסקי שעלול להיות בעוכריהם והלוואי שאני מדבר שטויות....

וואו! בוא ננסה להתמקד...

בוא ננסה להפריד את הדיון ל-2 נקודות. 1. האם הרעיון בכללותו של באנרים בהתאמה אישית הוא מוצלח ויש לו עתיד. 2. האם הדרך שבה בחרה דוטומי להתנהל במדיה היא חכמה או שבכך היא יורה ברגל של עצמה. נראה לי שהנקודה הראשונה יותר מעניינת כגולש. אנחנו יכולים להתווכח עד מחר, אבל העובדה היא שרוב הגולשים לא אוהבים את הפרסומות, לא מסתכלים עליהן וכמעט לא לוחצים עליהן. לכן, אני לא רואה שום סיבה למישהו לבקש פרסומת בהתאמה אישית ולשתף פעולה. בכל מקרה הוא מנסה להתחמק מהבאנר ולא כל כך חשוב לו מה מפורסם עליו. עדיין לא הבנתי את עמדתך העקרונית בנושא זה. בנוסף, נראה לי שיש פה בעייה כי הבאנרים הללו כאמור עולים על הבאנרים האחרים וככה גוזלות להם רייטינג. מה גם שנראה לי שקשה למדוד את זה. וגם פה חשוב לי לשמוע את דעתך המקצועית. לגבי הנקודה השניה, מדוע שחברות האינטראקטיב או משרדי הפרסום הסטנדרטים לא יכינו את הקריאיטיב עבור דוטומי? האם דוטומי בכלל מתיימרת להכין קריאיטיב או שהיא עוסקת במכירת מדיה בלבד?

rattlehead

New member
הנה יתרון בפירסום ישיר

בזמנו פתחתי חשבון דואר בספק חינמי. התנאי לדואר חינם היה אישור לשליחת פרסומות לתיבה - פרסומות מותאמות אישית. נתנו לי רשימה ארוכה מאוד לבחור ממנה 3 קטגוריות לפרסומות. בחרתי 3 שניחשתי שאין בהם פרסומות באינטרנט (או לפחות לא כמו פרסומות למוצרי חשמל או מחשבים). במשך שנה וחצי קיבלתי פרסומת אחת לתיבה. חברים שפתחו תיבה באותו מקום הוצפו.

prilit

New member
באנר אינטימי

אני נרשמתי לשירות במקרה דרך באנר שראיתי בדה מרקר. נהנתי להכנס לאתר ולבחור בדיוק את המותגים שמעניינים אותי... שמפו פנטיין, אוראנג´ ועוד. בעייתיות ראשונה - לא היו מספיק מותגים לדעתי. אח"כ חוויתי חוייה מדליקה חדשה - הבאנרים מדברים אליי, קוראים לי בשמי ומציעים לי בדיוק את מה שאני מחפשת ומתעניית בו. לא התאפקתי ולחצתי על אחוז גדול מהם מתוך עניין! יתרון עצום - קהל מקבלי הבאנרים דרך דוטומי מפולח ברמות שלא הכרנו קודם. אין מצב בו אתה בוחר מותגים שלא מעניינים אותך! אחרי הכל זו בחירה שלך. בשלב הבא, רציתי לספר לחברים ולשלוח להם לינק... בעייתיות שניה - קשה למצא שוב את הלינק שהבאנר מפנה אליו. ואתר דוטומי לא ממש ידידותי. ועוד בעיה קטנה שאני לא בטוחה האם היא מתקיימת - כל הסיפור של דוטומי עובד על קוקיס, ומי מאיתנו לא מנקה את המחשב מזבל פעם ב... ואם כך הדבר, הסימן הוא שהם צריכים לפרסם את עצמם בלי סוף כדי שיתרגלו אליהם, ימצאו אותם ולא ישכחו אותם. בגדול - נשמע לי אחלה דבר למפרסם ולנחשפים לפרסומות. לגבי קריאטיב, לא נראה לי שיש פה נושא לדון עליו, כי לא הגיוני שהם ישמשו כמפתחי קריאטיב. מסכימה עם דורון - טכנולוגיות לבד וקריאטיב לבד.

למעלה