מי ראה את הוריו

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
מי ראה את הוריו

מחמיץ מלפפונים בילדותו? אני ראיתי... לא רק אימי החמיצה...גם סבתי.. היו קונים צנצנות זכוכית גדולות, ענקיות....ומחמיצים...... טקס שלם, עם כל השמיר שנכנס לשם בסוף...... והעמדה בשמש....במרפסות, או חלונות,,,,גגות..... הכל היה כשר להחמצה.... החלק המדהים היה לראות את הירוקים האלה...הופכים לצבע חקי....תוך כדי תסיסה... אבל לא רק מלפפונים, גם פלפלים, כרוב, כרובית, גזר, אבטיח... אני מכירה אנשים שאוהבים דווקא את השום, שנעשה חמוץ..תוך כדי עשיית המלפפונים.... פעם ניסיתי לכבוש חצילים קטנים, לא הצליח....נשארו קשים מאד..... עם זיתים, אני לא מעיזה להתעסק בכלל....כישלון מראש... ווינט נותן מרשם לכבישת מלפפונים.... וגם מרשם לעוגיות תאנים... בשביל מה עבדתי כל השבוע להכין דף מקדים??????????????? בשביל מה??????????????

גם אצלנו יש צינצנת פק"ל על השיש

במטבח. אמא שלי, במקרה לא נהגה להחמיץ ירקות (לעיתים החמיצה פנים), אבל חמותי ז"ל החמיצה גם החמיצה, לא היה ירק שלא "התעסקה" בהחמצתו, ובעלי שגדל במטבח מלא צנצנות זכוכית עם מכסה מאלומיניום שמתחתיו נייר עיתון לסגירה מקסימלית, ממשיך במסורת של אימו. הוא מחמיץ רק מלפופונים והטעם....כמעט כמו של אימו, רק כמעט, משום מה אין אנו מצליחים לשחזר את המטעמים של אמא אחד לאחד... כי בכל מאכל, אמא עירבבה חתיכה מנישמתה !

איתי ועקבתי אחרי שינויי הצבע לזית

לא למדתי כלום! למה מי מת? בשביל לאכול אותם אני גם צריך להחמיץ אותם? בשביל מה התחתנתי עם פולניה בשביל מה? - (היא קונה אותם במשקל בג´מבו)

ההורים של הילדים שלי

בעיקר האבא שלהם יודע להחמיץ לא רע בכלל אמא שלי מחמיצה נפלא אבל לאחרונה גילינו חנות ירקות ברמת גן ששם הבעלים מחמיץ ירקות וזה טעם גן עדן אז למה להתאמץ בכלל? כל מה שאני צריכה לזכור הוא לבקש מההורים שלי שיקנו לנו ולאסוף את זה כשאני ברמת גן אבל בדרך כלל אני שוכחת

שקדי

New member
אנחנו נכנסנו לאחרונה להחמצות וכיבוש

מזיתים שחורים במלח גס דרך צלפים וזיתים ....ירוקים ושחורים וכלה במלפפונים ופלפלים אדומים וצהובים הנאה צרופה..........ונורא פשוט...........

שילה1

New member
שקדיון...לא הכל טעמנו...../images/Emo6.gif

זהירות..שמא נחליט לבדוק...

itche from oz

New member
../images/Emo91.gifקיצור דרך

מישהוא שאוהב לאכול אמר לי פעם שאם מוסיפים פרוסת לחם לצנצנת ההחמצה, זה מזרז את התהליך. משהוא שקשור לשמרים שבלחם אני חושב. לא ניסיתי את הטריק עם הלחם אמנם, אבל החמוצים של אותו ברנש היו משובחים ביותר.

טרה10

New member
הצלפים חוץ מהסרט עם קלינט..

הצלחתי..הוספתי לניצנים פלפל חריף..אדום טרי שהתברר כתוספת לכל דבר כדי שיתעדן..ויצא נהדר כתוספת לבשרים.. ועל הכרוב הירוק, כבר נתתי את המתכון של הרמן- [זה שחזר מאושויץ בגיל 14והיה במחנה עבודה עד סוף המלחמה עם אחיו בן ה-16 שלמעשה הציל אותו..אבל נדבר על דברים שמחים ?..] אז לוקחים פיסות של כרוב ירוק וגם גמבה אדומה ומכניסים למי מלח ואחרי שבוע..אוכלים. אם מלוח מדי מחליפים את המים..כי בס"ה הירקות ספגו יותר מדי מלח..!

זה כנראה ההבדל בין פולני

שהוא "סתם" בעל. עליו להחמיץ לבד. לבין בעל פולני, שהוא גם נסיך. הנסיך, צריך לזכור את הכתובת של החנות ברמת גן.

magy

New member
הכל הבנתי, חוץ מהג´מבו

מה זה ג´מבו? איפה זה......? איזה רוטב מוסיפים לג´מבו כדי שיהיה טעים? ואם לא איכפת לך לבדוק אם ג´מבו פנוי, אולי אפשר לעשות איתו איזה דיל קטן..... היה לי רעיון פרוע בקשר אליו. לא יכולה לדבר על זה בפרהסיה...... פר-הסיה. (בכלל, באיזה שפה זה הפרהסיה הזותי?) פרסית?????
PPPPPP

כחול זה לא רק צבע

זו תחושה והלך רוח מתחבר לי תמיד לשירה של גוני מיטשל BLUE. טוב לראות לך שוב בכחול. הנסחף

ושלי

במלח אז מה זה אומר עלינו?
ומה אני בכלל רוצה ממך? הצחקתי את עצמי אהה, ומה שלומך? זה מה שרציתי לדעת בעצם

magy

New member
מלח, מלח, מלח,

רק מלח......... כי תמיד שמעתי שמלח טוב לפצעים.........לא? נכון שאומרים....."כמו מלח על הפצעים"....... סימן שמלח הוא טוב..........
PPPPPPPPP

לא רוצה לזרות מלפפונים חמוצים

על הפצעים של אף אחד אבל מה שאת כתבת העלה לי אסוציאציה של אמבטיית מלח מים המלח

למעלה