מי צריך לבקש סליחה?

מדור 26

New member
מי צריך לבקש סליחה?

כידוע, בשואה הושמדו ע"י הנאצים, תוך סבל בל יתואר, שישה מיליון יהודים, ומתוכם כמיליון וחצי ילדים. לתאי הגזים, הוכנסו גם קהילות חסידים מפולין, כולל רבניהם, אשר בנשימתם האחרונה זעקו "שמע ישראל!!!" היכן היה "האל הטוב, הרחום וחנון" "הכל יכול" בזמן שעמו הנבחר עבר את כל הסבל הזה? אם הוא בכלל קיים, זה הוא שצריך לבקש סליחה ומחילה מעם ישראל...

אם יש אלוהים הוא חתיכת בנזונה

או אימפוטנט. כך שאם הוא קיים הוא אינו ראוי להקרא אל, לא ראוי לסגידה ובטח לא לאהבה. אל שכזה ראוי רק לסלידה ותיעוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
באותו מקום שהיה בשלל חורבנות, פרעות, גירושים, אינקוויזיציה..

במוחם של מאמינו שנרדפו ע"ס אמונתם
(או סתם היו יהודים מבחינת מוצא).
&nbsp
ובאותו מקום שבו הוא היה בזמן המבול, השמדת סדום ועמורה, העבדות במצרים (לפני היציאה) ושלל סיפורים אחרים שמהם מבינים איזה באיזה "אל רחום וחנון" מדובר.
&nbsp
יש לי בראש איזושהי קריקטורה (שלא מצאתי עכשיו בגוגל) בין אלוהים למלאך:
- אל דאגה, אני אטפל בזה באופן אלוהי.
- השמדה המונית?

מדור 26

New member
...לא רק שם...

אותו "אל" כביכול היה גם נוכח בהרג של עשרות אלפי גברים נשים וטף בכיבוש "הארץ המובטחת" ע"י צבא בני ישראל כאשר אשמתם היחידה של הקורבנות היתה נוכחותם במקום... אז מה ההבדל בין מה שלפי התנ"ך בני ישראל עשו אחרי יציאת מצרים, בחסותו של אתו "אל הטוב" - לבין מה שעשו הנאצים בשואה, והרציחות של דע"ש, לעת הזאת?

trilliane

Well-known member
מנהל
ההבדל הוא בין בדיה עתיקה מטרידה למציאות מודרנית מחרידה

אבל ברמת העיקרון זה נכון שהציווי ה"אלוהי" להשמיד כל זכר לעמלק הוא טיהור אתני לכל דבר והשמדת עם (מעשית אין עדויות לדבר כזה).

מדור 26

New member
...ולא רק זה...

ראה מה כתבו בספר ישעיה פרק מ"ה פסוק ז' על אותו אליל "רחום וחנון"
" יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע אני יהוה עושה כל אלה"
(לא פלא שזה מופיע בפסוק ז'...)

נירובי1

New member
אני רואה את עצמי קצת יותר מעוגן בקרקע, ולכן אני חושב

שכל שיח בעובדת קיומו של אותה ישות דמיונית הוא מיותר. אין ספק שאלוהים הוא המצאה של בני אדם (וזה מחייב לימוד יסודי של התפתחות האמונה ההזויה הזו) ולא ראוי להתייחסות.
&nbsp
ולגבי השאלה מי צריך לבקש סליחה, כאן אין לי שום ספקות, הדתיים והחרדים צריכים לבקש סליחה מהחילונים על הכפייה הדתית אותה הם כופים על כלל הציבור, ולא נשכח כמובן את הסחטנות הכספית שלהם המבוצעת רק בגלל שיש להם אמונה באיזו ישות דמיונית.

מאט דילהנטי הוכיח פעם שאין אלוהים בצורה הבאה:

(קצת תרגום וקצת פראפראזה, לא הצלחתי לאתר את הציטוט המקורי)

איזה אלוהים חזק יותר? זה שברא את החיים, היקום וכל השאר, או זה שברא את החיים, היקום וכל השאר בזמן שהוא עצמו אינו קיים? ברור שהשני! מכיון שבהגדרה, אלוהים זה הדבר הכי חזק שיש, המסקנה ההגיונית היחידה היא שאין אלוהים.

נירובי1

New member
גם זו גישה, רק ששמבחינתי אלוהים זה לא הדבר הכי חזק שיש,

הרי איך אפשר להגדיר ישות שלא קיימת?

מדור 26

New member
השיח שלנו צריך להתמקד באי קיומו של אותה ישות דמיונית...

...ולא רק בפורום הזה, אלא גם בשיח היום יומי, כמשקל נגד, להדתה ההולכת וגוברת במערכת החינוך, בצבא, ותוך זחילה לחיי היום יום שלנו. הדת הולכת לכיוון השתלטות על כל המדינה . הויתורים לדתיים, מצד הממשלה. מהווים תשלום לאבטחת קיומה של הקואליציה השלטונית הקיימת. אל לנו להיות אדישים לנושא!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני רק רוצה להעיר שבקשת סליחה היא בין אדם לחברו

התענית ביום כיפור נועדה לכפר על חטאים שבין אדם למקום, זו לא בדיוק "בקשת סליחה".
&nbsp
זו גם הסיבה ה"לוגית" שהפסקתי לצום: אני לא חושבת שחטאתי לישות דמיונית על מצוות שהמציאו גברים לפני מאות/אלפי שנים, אז על מה לצום בעצם? (למען האמת זה היה נכון שנים רבות לפני שהפסקתי, אבל המשכתי מהאינרציה ומה"מסורת" עד שכבר לא מצאתי טעם).

נירובי1

New member
על פי הפילוסופיה שלהם, האדם הוא יציר האל ולכן כל חטא

שאדם עושה כלפי אדם אחר הוא חטא כלפי האל - אבל זה קשקוש גדול, אין שום אל, הכל בדימיון, והאדם הוא אמיתי חי וקיים, ולכן אם חטאת כלפי אדם אחר צריך לבקש ממנו סליחה

נירובי1

New member
אנחנו לא צוברים חטאים ומבקשים סליחה מיד. הם עושים הרבה

חטאים וקשה להם לבקש סליחה כל פעם, זא הם צוברים ובמכה אחת מכפרים עילהן

SupermanZW

Well-known member
כדאי לזכור שהנאצים גרמו לשואה

הם האשמים הבלעדיים בה. אלוהים נתן לכל בני האדם בחירה חופשית וזה כולל גם את הנאצים. גם הטוב וגם הרע אינם מאלוהים אלא תוצאות מעשי בני אדם.

למעלה