Enigma409
הפורום כאן הוא פורום של מתנדבים שעונים מרצונם החופשי ועל חשבון זמנם הפרטי, ולא מחויבים לענות או לבצע בדיקות על כל עניין שעולה פה. ולמרות זאת, shoosh היא אחת המנהלות הפעילות והתורמות שהכרתי כאן. היא מקדישה שעות וימים לנבור ולחפש תשובות לכמה שאלות ובקשות שעלו בפורום ומספקת מענה מקצועי והולם להרבה דילמות. ניתן לראות זאת אפילו בשרשורים של הימים האחרונים. מילא שלא ראיתי ממך אפילו פעם אחת את המילה תודה בכל השרשור הזה, שזה נימוס אלמנטרי, אבל אני חושב שלבוא בדרישות ולכתוב בטון כזה את התגובה האחרונה – זה משהו שלא מכבד אותך. אני בטוח שאם את היית מנהלת של פורום ברשת ומישהו היה מגיב לך כך – היית מתרגזת ובצדק.
לגבי האפליקציות האלה, חשוב להבין שהתשובה לגביהן היא לא דיכוטומית, זה לא כן או לא. יש אפליקציות רבות שמכל מיני סיבות שייכות ל"קבוצת סיכון", ולכן אנחנו ממליצים לא להוריד או להשתמש בהן, למרות שזה ענין סטטיסטי, ברור שייתכן שחלק מהן תמימות וראויות. האפליקציה הזו שייכת לקבוצת סיכון גבוהה, כי רבות כאלה שנועדו למטרה דומה (מי צפה לי בפרופיל) ושצצו בעבר – התגלו מהר מאוד כתוכנות שנועדו רק לריגול, או ככאלה שגרמו לבעיות בפרופיל או אפילו במחשב. אגב כמעט כולן נעלמו עם הזמן או נחסמו על ידי פייסבוק.
בחודשים האחרונים מאות גולשים העלו כאן (ובפורומים מקבילים בארץ ובחו"ל) הודעות על הצרות שנגרמו להם בעקבות אפליקציות מהסוג הזה, ושברנו את הראש פה בפורום איך להתמודד עם הבעיות האלה (לא תמיד הסרת האפליקציה עזרה כי היא השאירה "עקבות" רבים במחשב). בסופו של דבר אפילו העלינו מאמר מקיף לגבי ההתמודדות איתן שניתן למצוא אותו ב"הודעות הנבחרות" של הפורום.
לסיכום, זו הסיבה שבעקבותיה shoosh ענתה לך בצדק שמומלץ להתרחק מאפליקציות מהסוג הזה. אבל ברור שייתכן שדווקא פה מדובר באפליקציה תמימה. לפעמים זה רק עניין של חכמת חיים לא להתקרב למשהו שמראש נמצא בקבוצת סיכון שכזו, זה נכון גם להרבה תחומים אחרים בחיים שלנו.
לגבי רשימת החברים שמשתמשים בה ושמתפרסמת שם, מבדיקה אקראית שעשיתי מתברר שחלק מחבריי הסירו אותה מזמן ובכל זאת שמם מתנוסס שם עד עתה, מה שעוד יותר מחשיד אותי לגבי "עקבות" שהיא אולי משאירה במחשב. אבל שוב – ייתכן שבזו הספציפית אין שום פגע, כל אחד יחליט לעצמו אם הוא מעוניין לקחת את הצ'אנס כשממילא 90% מחבריו (בממוצע) לא נמצאים שם והאפליקציה לא תעזור לגביהם.