מי צפה בפרופיל שלי

Enigma409

New member
מי צפה בפרופיל שלי

האם מישהו מכיר את האפליקציה הבאה:
https://fbextra.net/app/who-visit-my-profile/
שלהפתעתי הרבה היא אכן עובדת ובדקתי וראיתי ולא האמנתי שפייסבוק אכן מאפשרים התקנת אפליקציה כזו אצל הרבה מאוד משתמשים מסתבר.
שאלתי היא מה מידת האמינות של האפליקציה הזו ? למי שמכיר אותה טוב יותר ממני ?

shoosh2607

Member
מנהל
זו אפליקציה

שמחייבת ששני המשתמשים יתקינו אותה (זה כתוב בלינק שהעלית).
כלומר כדי שתדעי שאני נכנסתי לפרופיל שלך זה מחייב שגם אני התקנתי אותה וגם את.
לא מומלץ.

Enigma409

New member
מי צפה בפרופיל שלי

אבל מבדיקה שעשיתי שמתי לב שיש ראנר פירסומי שמראה מי התקין ומי לא.
אפשר לדעת למה לא מומלץ ?

shoosh2607

Member
מנהל
כי האפליקציות האלו בדר"כ

הן אפליקציות ריגול. הן לוקחות את רשימת החברים שלך ומפרסמות להן.
כיוון שזה לא דבר שפייסבוק עצמם מאפשרים אני לא סומכת על האפליקציות האלו.

Enigma409

New member
מבקרים

העניין הוא שפייסבוק כן מאפשרים, אחרת לא ניתן היה להוסיף את אייקון המבקרים על פרופילי המשתמשים שלה !!!

shoosh2607

Member
מנהל
פייסבוק מאשרים

בגלל ששני הצדדים אישרו. אם אין אישור משני הצדדים, זה לא מאופשר.

Enigma409

New member
מי צופה לי בפרופיל

shoosh2607 יקירת המנהלת הפורום,
איכפת לך בבקשה ללמוד איך האפליקציה הזו עובדת ואיך יודעים מי התקין אותה ומהם השלכות התקנתה וכו' ולחזור אלינו עם תשובה מלומדת ומקצועית יותר, אני בטוחה שיהיו לך הרבה יותר חברים, משתמשים, קוראים ומתעניינים שירצו ללמוד מיקירת ומנהלת הפורום אפליקציה כ"כ חיונית ומבוקשת ?!
בתור מנהלת הפורום זה בהחלט מתבקש או לפחות לערב את רון חשבון או תומך מקצועי אחר שמבין, מכיר ויודע איך הדברים עובדים בפועל.

Enigma409

הפורום כאן הוא פורום של מתנדבים שעונים מרצונם החופשי ועל חשבון זמנם הפרטי, ולא מחויבים לענות או לבצע בדיקות על כל עניין שעולה פה. ולמרות זאת, shoosh היא אחת המנהלות הפעילות והתורמות שהכרתי כאן. היא מקדישה שעות וימים לנבור ולחפש תשובות לכמה שאלות ובקשות שעלו בפורום ומספקת מענה מקצועי והולם להרבה דילמות. ניתן לראות זאת אפילו בשרשורים של הימים האחרונים. מילא שלא ראיתי ממך אפילו פעם אחת את המילה תודה בכל השרשור הזה, שזה נימוס אלמנטרי, אבל אני חושב שלבוא בדרישות ולכתוב בטון כזה את התגובה האחרונה – זה משהו שלא מכבד אותך. אני בטוח שאם את היית מנהלת של פורום ברשת ומישהו היה מגיב לך כך – היית מתרגזת ובצדק.

לגבי האפליקציות האלה, חשוב להבין שהתשובה לגביהן היא לא דיכוטומית, זה לא כן או לא. יש אפליקציות רבות שמכל מיני סיבות שייכות ל"קבוצת סיכון", ולכן אנחנו ממליצים לא להוריד או להשתמש בהן, למרות שזה ענין סטטיסטי, ברור שייתכן שחלק מהן תמימות וראויות. האפליקציה הזו שייכת לקבוצת סיכון גבוהה, כי רבות כאלה שנועדו למטרה דומה (מי צפה לי בפרופיל) ושצצו בעבר – התגלו מהר מאוד כתוכנות שנועדו רק לריגול, או ככאלה שגרמו לבעיות בפרופיל או אפילו במחשב. אגב כמעט כולן נעלמו עם הזמן או נחסמו על ידי פייסבוק.

בחודשים האחרונים מאות גולשים העלו כאן (ובפורומים מקבילים בארץ ובחו"ל) הודעות על הצרות שנגרמו להם בעקבות אפליקציות מהסוג הזה, ושברנו את הראש פה בפורום איך להתמודד עם הבעיות האלה (לא תמיד הסרת האפליקציה עזרה כי היא השאירה "עקבות" רבים במחשב). בסופו של דבר אפילו העלינו מאמר מקיף לגבי ההתמודדות איתן שניתן למצוא אותו ב"הודעות הנבחרות" של הפורום.
לסיכום, זו הסיבה שבעקבותיה shoosh ענתה לך בצדק שמומלץ להתרחק מאפליקציות מהסוג הזה. אבל ברור שייתכן שדווקא פה מדובר באפליקציה תמימה. לפעמים זה רק עניין של חכמת חיים לא להתקרב למשהו שמראש נמצא בקבוצת סיכון שכזו, זה נכון גם להרבה תחומים אחרים בחיים שלנו.

לגבי רשימת החברים שמשתמשים בה ושמתפרסמת שם, מבדיקה אקראית שעשיתי מתברר שחלק מחבריי הסירו אותה מזמן ובכל זאת שמם מתנוסס שם עד עתה, מה שעוד יותר מחשיד אותי לגבי "עקבות" שהיא אולי משאירה במחשב. אבל שוב – ייתכן שבזו הספציפית אין שום פגע, כל אחד יחליט לעצמו אם הוא מעוניין לקחת את הצ'אנס כשממילא 90% מחבריו (בממוצע) לא נמצאים שם והאפליקציה לא תעזור לגביהם.

Enigma409

New member
אפליקציית "מי צפה בפרופיל שלי"

חן חן לך רון על תשובתך המנומקת !!
הטון היה ענייני ובא ממקום טוב, ענייני וטכני בלבד !!! וחשוב לדעת לקבל בקשות לגיטימיות של חברי פורום תמיד תמיד ברוח טובה כי רק אז הפורום משרת את המטרה לשמה הוקם !!! אשתדל לא להיכנס לנושא שאינו רלבנטי לעניין לשמו הוקם פורום זה, כעיקרון ניהול פורום נושא בחובו אחריות מקצועית אלמנטרית, גם אם היא באה בהתנדבות. ושוב תודה מובן לך וגם ל-SHOOSH לא לזה פיללתי ורצוי ומומלץ תמיד להיצמד לתשובות מקצועיות ולא להגרר לנושאים אישיים כי לא זאת הכוונה כמובן !!! ובכ"ז סליחה אם משהו בשאלתי נראה "לא מנומס" כדבריך רון. טבעי ולגטימי (כפי שכולנו מרבים לראות בשפע פורומים בעלי תכנים מקצועיים שמתמקדים בתשובות טכניות ענייניות ומקצועיות בלבד. Any Way לא ממש קיבלתי התייחסות ותשובות מלאות לשאלותיי אודות האפליקציה הספציפית ובכ"ז תודה על אזהרת האבטחה הכללית. בעבר אגב רון זכית ממני לשפע מחמאות על תשובותיך המקצועיות ומקווה שתתמידו בכך. תודה תודה ושוב תודה לשניכם

שושני5

New member
(לא התכוונתי לפגוע בך אם נפגעת מתגובתי)

בטח שלא ניסיתי להכנס בך אישית או משהו כזה.
&nbsp
&nbsp
אני חושב, שרון ושוש בסך הכל דאגו לבטיחותך ופרטיותך באינטרנט. וזה בא ממקום של לתקוף אותך. אלא ממקום של להגן עלייך מפני צרות ומזיקים.
&nbsp
ושבוע טוב שיהיה.

Enigma409

New member
הכל בסדר !!!

לא נפגעתי והכל בסדר, אני מטבעי ממוקדת בד"כ בתכנים ולא בשולי הדברים.
בכל אופן תודות רבות לכוווווווווולכם על האזהרות, אכן הסרתי את האפליקציה שבמקרה בזמן התכתובת ביניכם הבחנתי בעקבות נוספות שמאיימות על אבטחת המחשב.
תודה ואחלה שבוע נפלא לכולכם !!!

BobboVilla

New member
אני אסביר קצת מהצד הטכני

אני רק אציין שזה מה שנראה לי על סמך הידע שלי במערכות מידע, ולא בהכרח המצב עם האפליקציות האלה.
&nbsp
כדי לקבל את המידע של "מי נכנס לדף מסוים" אפשר לקבל את המידע או ישירות מפייסבוק (וברור לחלוטין שיש להם את המידע הזה) או על ידי שמירה של המידע מהמשתמשים השונים. מכיוון שפייסבוק לא מציגה את המידע הזה, ואפילו מתנגדת לאפליקציות מהסוג הזה, אז המידע לא יכול להגיע מהם.
&nbsp
אם המידע לא מגיע מפייסבוק, אז זה אומר שהאפליקציות האלה עובדות על ידי איסוף המידע מהמשתמשים השונים והצגתו. לדעתי כל אחד צריך לשאול את עצמו לפני שהוא נותן לאפליקציה כזו הרשאה לראות מה הוא עושה שתי שאלות: מי הגוף/אדם שאוסף עלי את המידע הזה, ואיזה מידע נוסף הוא יכול לאסוף. אם התשובה לאחת או שתי התשובות היא "אני לא יודע/ת" אז נראה לי שהסכנות גדולות מהרווחים הפוטנציאליים.

Enigma409

New member
BobboVilla

סבבה תודה (-;
מה שלא ברור לי זה איך האייקון שלהם מתלבש על שורת הסרגל של פייסבוק ונראה זהה (בצבע, בגופן, בצורה) כאילו הוא חלק מפייסבוק, יחד עם זאת ברור לי שטכנית זה בהחלט אפשרי, אך לא מבינה איך פייסבוק עם כל העוצמה והיכולות הטכנולוגיות הגבוהות שלהלא מצליחה לחסום אפליקציה זו שרצה כבר הרבה זמן יחסית ונפוצה אצל די הרבה משתמשים שלה. בכל אופן תודה לך ואני מאוד מעריכה את הידע הרלבנטי שלך בתחום.

BobboVilla

New member
אני לא יודע בדיוק איך האפליקציה עובדת

אבל להתאים מבחינת צבעים וגופנים זה ממש לא בעיה. לגבי חסימה, אז מכיוון שמה שהאפליקציה עושה זה אוספת מידע של משתמשים שמסכימים לתנאי השימוש (אפילו אם יש סיכוי גבוה שרובם המכריע בכלל לא קרא את התנאים
) אז אני לא יודע אם יש לפייסבוק מה לעשות לגביה.

Enigma409

New member
BobboVilla תודה לך

על ההתייחסות העניינית, מכאן אפשר רק להתקדם (בהבנת התהליך ועוד...).

&nbsp

אמנם חלפו יומיים אך לא יכולתי להבליג

כל הפורומים של תפוז מופעלים על ידי מתנדבים
החל ממנהל/ת הפורום ועד אחרון הגולשים.
גם אני מנהל פורום ועושה זאת בחשק רב משנקרא לשם שמיים ולא לשם רווח אישי.
אפילו המקצוע שלי לא קשור לפורום המקצועי שאני מנהל, כך שאפילו רווח עקיף על ידי פרסום אין לי וזה בסדר גמור מבחינתי.
מנהל פורום לא חייב להיות הסמכות העליונה בתחום הפורום (הוא צריך להבין בנושא) אך יכול להיות שדווקא בשאלה/סוגיה מסויימת יהיה מישהו אחר שמבין יותר מהמנהל. וזה לגיטימי לחלוטין.
לכן הדרישה שלך (תקראי שוב מה שכתבת, הניסוח הוא של דרישה) ממנהלת הפורום היקרה לבצע עבודת דוקטורט בשאלתך היא לא לגיטימית (ונמנעתי מלהשתמש במילים חריפות יותר והמבין יבין).
קצת צניעות ודרך ארץ לא הרגו אף אחד/ת.
ואמירת תודה למישהו שעזר לך היא פשוט דרך ארץ.

אז הגבת

את הסגנון שלך ואת העובדה שאת חושבת שמישהו פה חייב לך משהו כבר ראיתי.
רצית להגיב רק כדי להגיב? יופי.
מספיק אנשים ראו את תגובתי וחשוב מכך מנהלת הפורום המעולה ואחת הטובות שאני מכיר קראה את תגובתי. זה יותר חשוב מהניסיון שלך להגיב גם כשאין לך משהו חכם להוסיף.
אני יותר לא אשתף פעולה עם הנסיונות שלך.

שושני5

New member
תגובתי!

(מעתיק את זה מה שרון כתב)
הפורום כאן הוא פורום של מתנדבים שעונים מרצונם החופשי ועל חשבון זמנם הפרטי, ולא מחויבים לענות או לבצע בדיקות על כל עניין שעולה פה. ולמרות זאת, shoosh היא אחת המנהלות הפעילות והתורמות שהכרתי כאן. היא מקדישה שעות וימים לנבור ולחפש תשובות לכמה שאלות ובקשות שעלו בפורום ומספקת מענה מקצועי והולם להרבה דילמות. ניתן לראות זאת אפילו בשרשורים של הימים האחרונים. מילא שלא ראיתי ממך אפילו פעם אחת את המילה תודה בכל השרשור הזה, שזה נימוס אלמנטרי, אבל אני חושב שלבוא בדרישות ולכתוב בטון כזה את התגובה האחרונה – זה משהו שלא מכבד אותך. אני בטוח שאם את היית מנהלת של פורום ברשת ומישהו היה מגיב לך כך – היית מתרגזת ובצדק.
&nbsp
לגבי האפליקציות האלה, "מי צפה לי בפרופיל". אענה לך פשוט תשובה קצרה.
אל תכנסי לזה. אל תגעי בזה. אל תתעניני בזה. זה יביא לך רק צרות, ואין לי כוח להסביר. רון ושוש הסבירו לך את זה כבר יפה מאוד.
&nbsp
&nbsp
ואם את עדיין רוצה ללכת ראש בראש, אז בבקשה, לכי תתקיני ותפעילי את האפליקציות הללו. אבל אל תחזרי לכאן עם תלונות.
שבוע טוב!
&nbsp
&nbsp

למעלה