מי צם היום?

maik1

New member
אני צם

אני צם ואני גאה בזה ואם אתה לא צם אתה צריך להתבייש "בשביל אנשים כמוך נחרב הבית המקדש"

J u s t y

New member
לאו דווקא!

בגלל שינאת חינם חרב הבית... אולי בגלל אנשים כמוך...

wr האחד

New member
טוב שהוא נחרב כבר

כי אם היה קיים, הינו צריכים להחריב אותו במו ידינו

../images/Emo21.gifגזירה שאין הציבור יכול לעמוד<

כבר מצינו בש"ס במס' קידושין וב"ב שלא קיבלו תקנות הפרושים שלא לשתות יין ולא לאכול בשר כל השנה כיון דגזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה לא גזרינן. והאידנא, דנתחלשו הדורות, ואין רוב הציבור יכול לעמוד בגזרה של צום ואפילו ליום אחד יש להתיר לאכול בשופי. אלא שמכל מקום יזהרו שלא ירבו אוכלין ומשקאות כביום השמחה שלא יעעלו את הסעיף לאבינו שבשמיים.

מה הקשר ?

מאיפה המקור שהמחובר לא"י כא"י דמי? (אני כבר שחכתי חצי מתורתי,אךךךךך) ד"א אני מקושר רק לאבינו שבשמים

איזה אנשים הגיעו לדרגת הראשונים?

אני שברתי כבר הצום עבר הסכנה, ברוך השם, אני מתנהג לפי רבינו תם

אני לא צם

כי דבר ראשון אין על מה לצום, במאה העשרים שנים האחרונות יש כבר עליות לאר"י וגם ב55 שנים האחרונות יש לנו מדינה יהודית עצמאית ולכן כל העניין הזה של לצום ולהתעלם לגמרי מתקומת ישראל בדור האחרון נראה לי ממש לא הוגן, וחוץ מזה אני לא רוצה בבנין בית המקדש אני חושב שבעולם מודרני לא מקריבים קורבנות וגם לא לאלוהים ולא מנסכים יין ולא מקטירים ולא משתחווים כל הדברים והפולחן הזה עבר ובטל מן העולם ואין לנו כאנשים שמכירירים את העולם המודרני לרצות לשוב אליו

יעל 200

New member
עיריית ירושלים סגרה שעריה היום

בשעה 1300 לכבוד הצום מעניין למה?

כי

כל רוב העובדים שם דתיים והם כנראה צמים אה ושכחתי שראש העיר גם חרדי. מה שמעניין זה למה בשבת העירייה סגורה באמת למה ?

למעלה