מי צודק?

collie

New member
מי צודק?

שלום, שאלה בשביל חברה שלי. היא הייתה בקשר עם מישהו בערך שנתיים. הם בני 30. בכל התקופה בקושי היה לו כסף ורוב הזמן היא שילמה. בקיצור הם נפרדו לפניי כמה חודשים וחזרו להיות בקשר. מסתבר שהבן אדם הזה לא רק שהוא לא עובד אבל הוא בחובות מפה עד שם. כמובן שהם יוצאים היא משלמת עליו. חוץ מהכסף האופי שלו די חרא והוא חושב תמיד על עצמו. מילה שלא יהיה לו כסף אבל שהתייחס אליי יפה. בקיצור החברה שלי ריחמה עליו וקנתה לו מחשב (הייתי בשוק כי ברור שהוא לא יחזיר לה) וגם לה אין הרבה כסף. היא אמרה שכאב לה לשמוע שאין לו טלוויזיה ומחשב והוא נרדם עם אוזניות-מקשיב למוזיקה כי זה הדבר היחיד שיש לו. בנוסף לזה גם משתדלת לעזור לו למצוא עבודה-למרות שהוא לא רציני בנושא. שולחת קו"ח ובקיצר תמיד רוצה לעזור לו. היום היא מתקשרת אליי ובוכה. אני לא אובייקטיבית כל כך אז אמרתי שאני ישאל אותכם מי צודק. היא הייתה בעבודה והוא התקשר אליי שהוא צריך להיפגש כי הוא צריך לעשות שיחה טלפון חשובה (דפקו לו את הרכב והוא רצה להתקשר לבן אדם) וכמובן שאין לו שיחות כי אין לו כסף. אז הוא בא אליי והיא נתנה לו לעשות שיחה. ואז אחרי השיחה שהייתה די קצרה בלי לשאול הוא מתקשר לחברת ביטוח. עכשיו זה יכול לקחת זמן והרבה כסף וכמו שאמרתי גם לה אין הרבה כסף למרות שהיא עובדת קשה מאד. היא אמרה לו שזה לא ייקח הרבה זמן להמתין כי גם לה זה עולה כסף. אז הוא אמר אם זה יקח הרבה זמן לנתק. היא אמרה כן. הוא ישר ניתק ונכנס לרכב שלו סגר את הדלתות ואמר לה שאין לה רגישות והוא לא רוצה לדבר איתה יותר וטס משם. מה אתם חושבים על המקרה הזה? הוא צודק? מה להגיד לה. היא ממש לוקחת את זה קשה. היא כל הזמן חושבת עליו ורק לפניי כמה ימים קנתה לו חולצה שהוא אוהב. תודה

אין ספק שחברה שלך צודקת

ולכן החלטנו פה במטבחון של הפורום, בהתייעצות בזק דחופה וסודית להעניק לה את התואר "צודקת השנה", אנחנו מקווים שהזכייה בתואר המכובד תקל עליה ולו במעט מעוגמת הנפש שנגרמת לה על ידי הבחור המרושע הזה.

collie

New member
הוא פשוט יודע לתת לה להרגיש כל הזמן אבל כל

הזמן שהיא לא בסדר. היא כבר לא יודעת אם היא בסדר או לא. הוא יודע לשחק לה על המצפון וגם בגלל שאני לא אובייקטיבית אמרתי לה שאני ישאל אנשים שלא מכירים אותם ונראה אם הם חושבים שהיא באמת חרא של בן אדם כמו שהוא אמר לה כמה פעמיים. היא כל הזמן מתחילה לחשוב שאולי היא לא צדקה כי הוא פשוט מניפולטיבי ברמות והיא לא מבינה את זה.

היא באמת לא בסדר

היא מתייחסת אל עצמה בצורה נוראה אם היא מוכנה להיות אמאל'ה של בחור כפוי טובה. אני הייתי מציעה לה/ך לטפל בעצמה/ך (פסיכולוג/ אימון/ אלטרנטיבה אחרת להשבת הערך העצמי) לפני שתיפגע/י יותר...

קצת התבלבלתי

מי זה מי, ומי פונה למי, השושואיסטיות של "בשביל חברה" קצת לא ברורה כשמדובר במילא בפורום אנונינימי, אבל ניחא. אין פה "צודקים" או "לא צודקים", אלא, אם אכן כך הם פני הדברים כפי שהוצגו, בעיקר דינמיקה מזדחלת של סחיטה רגשית וניצול פיננסי שמקבלים חיזוק ובמה להתפתח. לא ניצול בשמיים, ככה, התעלקות בקטנה על מישהי שכרוכה ומבטלת את עצמה למען "להיות בקשר" הגם שלכאורה "לא נותן תמורה לאגרה". אך מאחר שלשניהם הכנסות נמוכות, האפקט מועצם באופן יחסי למסוגלות הכלכלית. הבחורה שמוכנה להימצא בקשר נצלני ולא מספק, ולהמשיך להזין אותו "בהעלאות קורבן" מתמידות כדי "שלא יברח", צריכה לבדוק את עצמה, את ההערכה העצמית שלה, ויפה שעה אחת קודם.

collie

New member
זה לא שיש לו הכנסה נמוכה. אין לו בכלל הכנסה.

בשאר הדברים עם ההערכה עצמית את צודקת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הוא צודק!

יש בינו לבינה חוזה: הוא מביא בעיות וקשיים והיא הקדושה שמצילה אותו. הוא בסך הכל עמד בחוזה שלהם. זה בדיוק התפקיד שלו. אז אני ממש לא מבין על מה התלונה?!?

seeyou

New member
למי שלא תיתן למות לא יתן לך לחיות.

אם היא מתפרסת לרגליו כמו שטיח אז מה הפלא שהוא דורך עליה יוסי

collie

New member
מה היא צריכה לעשות בקשר למחשב. אני חושבת

שהיא צריכה לדרוש את הכסף אבל לא יהיה לו דרך להחזיר את זה. שהיא תיקח לו את המחשב? תבינו שהיא קתנה את זה לפניי 3 חודשים והוא היה אמור להחזיר לה כסף כל חודש ועדיין לא החזיר שקל.

seeyou

New member
האם המחשב שווה לשנתיים שהם היו ביחד?

יש מצבים שנשים משלמים על טעויות בחיים לדעתי,המחשב זה תשלום זעיר חבל "לשמור" על הקשר מסביב למחשב
שהיא תחשוב שתרמה אותו לצער בעלי חיים

נומלה

New member
לא לדרוש כלום

זה רק ימשיך את האינטראקציה. להתיחס לזה כאל שכר לימוד ולנתק כל קשר איתו. ברור שהוא מניפולטור יותר טוב ממנה. שלום שלום ולא להתראות. מה שהושקע הושקע. מיזעור נזקים בשלב זה מחייב הגדרת "חובות אבודים" וניתוק מלא ומיידי.

אייבורי

New member
לי יש שלשה צודקים

אבל אני מוכן למכור צודק אחד תמורת שיחת טלפון לחו"ל

האם עצם היותה "צודקת" יעזור לה במשהו?

יגרום לה להרגיש יותר טוב? יגרום לבחור להחזיר לה את מה שנתנה לו? אמממ אני משערת שלא... אבל בכל מקרה... תגידי לה שהיא צודקת... נראה אם היא תתנחם... אני חושבת שמהרגשת "אני צודק"- קורים דברים רעים... היא צריכה לחפש בקור רוח איך התמודד עם זה... ולא לחפש אם היא צודקת או לא... האם היא נתנה לו במטרה לקבל בחזרה?... זו שאלה שהיא צריכה לשאול את עצמה... האם היא מכרה לו מחשב? או נתנה לו? יש הרבה עוול בעולם... אבל לא יעזור לנו אם נרגיש צודקים או לא צודקים... צריך לחפש פתרונות מעשיים... פתרונות שלא נובעים מזעם שקורה הרבה מתחושה של..."אנחנו צודקים... איזה גועל.. איך עשו לנו עוול!!!"... אלא פתרונות מעשיים שאפשר לעשות... ואם אין פתרונות... ואין מה לעשות... שתלמד את הלקחים שלה עם כל הכאב שבדבר עם מה שקרה איתו... ותמשיך הלאה... ותשתדל לא לחזור על אותם טעויות...

אגב... עצם זה שהיית בשוק מזה שהיא קנתה לו

מחשב... אמור להגיד לך הכל... היא טעתה בדרכה... היא נתנה לרחמים שלה.. (טעות נפוצה... ) לגרום לה לפעול... היא פעלה מרחמים... וזה לא תמיד נכון... מכיוון שלפעמים אדם פועל מרחמים ... לפעמים על אנשים שלא מגיע להם הרחמים... והיא פעלה מרחמים והשקיעה יותר מדיי... לכן עכשיו היא אוכלת אותה... שתדע פעם הבאה לחשוב טוב טוב מה היא מוכנה לתת לשם "עזרה לזולת" או... "עזרה ... אבל לאיזה אדם?... האם באמת מגיע לו?" דוג' כל כל מצויינת ל... מי שמשקיע שוקע...

nowonder

New member
מוסר השכל

מי שמרחם על מסכנים שנאלצים להקשיב למוסיקה באוזניות, סופו להתחנן מול שמשות נעולות של רכב דפוק.

למעלה