מי צודק ???

momo321

New member
מי צודק ???

אני חייב את דעתכם על הריב האחרון שלי עם אישתי... היום בערב חזרתי מהליכה ולהפתעתי הרבה בנוסף לכלב שלנו בא לישון איתנו כלב נוסף מסתבר שהשכנה לא אהבה את העובדה שבנה הביא כלב הביתה וביקשה מאישתי שהוא יהיה אצלנו אני מאוד התרגזתי על השכנה ועל אישתי שהסכימה לקבל אותו אפילו ללילה אחד, כאילו השכנה גילגלה את האחריות על הכלב עלינו ואישתי הסכימה לקבל אותו למרות שאישתי אומרת שזה רק ללילה אחד יש לי תחושה שהשכנים יודעים שאנחנו אוהבים חיות אז בטח או שניקח אותו או שנידאג לו למשפחה מאמצת וזה מה שהכי מרגיז אותי מכל הסיפור יצא שאני ואישתי רבנו השאלה שלי האם החמרתי איתה והייתי צריך לוותר ? או שבאמת זה לא היה במקום לקחת את הכלב תודה

נכון - באמת היה כיף

בואי נעשה את זה שוב מתישהו.

seeyou

New member
בקשר לשאלה שלך../images/Emo13.gif

בדיחה ..... שני כלבים, אחד בלונדיני והשני שחור, נפגשים אצל הווטרינר. שואל כלב הבלונדיני את הכלב השחור: "למה אתה פה?" עונה השחור: "הלכתי עם בעלת הבית שלי ופתאום ראיתי כלבה יפה. זינקתי עליה ועשיתי מה שעשיתי, אז הביאו אותי לכאן ועכשיו הולכים להוריד לי את הביצים. "ואתה, למה אתה פה?" שואל כלב השחור את הבלונדיני. עונה הבלונדיני: "אני חזרתי הביתה וראיתי את בעלת הבית שלי על ארבע מנקה את הרצפה. זינקתי עליה ועשיתי מה שעשיתי, אז בעלת הבית הביאה אותי לכאן." "נו, אז גם לך מורידים את הביצים?" שואל הכלב השחור. "מה פתאום," עונה הכלב הבלונדיני "מורידים לי רק את הציפורניים..."

מריוס זכריה

Member
מנהל
היית צריך לוותר, וללכת לישון אצל השכנה ../images/Emo190.gif

מזל טוב לריב הראשון! מה שמדאיג אוי זה לא שרבתם. מדאיג אותי שישר אתה רץ לבדוק "מי אשם". תחליף ראש. לא משנה מי אשם. זה בסך הכל שיעור בחיים משותפים. התרגזת? נפגעת? שבו ודברו על מה מפריע. למשל, זה שהיא לא שאלה אותך. תשאל למה לא שאלה. תנסה להבין אולי היה מניע סביר, ואפשר להבין אותה. ואולי היא עשתה טעות בתום לב, מתוך רצון לעזור לשכנה, וגם אפשר לסלוח. או שהיא תבין שעשתה טעות ובפעם הבאה לא תחליט החלטה "גולרית" כזאת בלי לדבר איתך. וכולי וכולי לא חשובים בכלל הפרטים, אלא העיקרון: אחרי מריבה מחפשים איך כדאי שתנהגו בפעם הבאה, לשביעותרצון כולם, ולא מי יקבל הורדה בדרגה שבועיים מחבוש והערה בתיק האישי.

אוסיף ואומר

אני אכן מסכימה עם זכריה על דבריו אל תחפש אשמים...למד מהריב הזה ל"מריבות" הבאות שלכם. אתה חיפשת אשם כי חשת פגוע ועל כן הוצאת כעס על המצב ועל אישתך. מאחורי כל כעס עומד כאב. לך, אני משערת, הפריע שאישתך לא שאלה אותך לפני כן, לא התייעצה איתך בנושא ויתר על כן הכניסה אותו למיטה המשותפת שלכם ולא השאירה אותו על שמיכה או משהו אחר. אחד הדברים החשובים בזוגיות היא לדעת לשוחח על דברים גם על אלו שמכעיסים אותנו. למד לשאול קודם כל את השאלות שיענו לך על כל ההשערות ששיערת שגרמו לך לכעס. ספר לאישתך על התחושה שזה גרם לך ומה יכול לעזור לך להבא בסך הכל נשמע שלאישתך יש לב טוב וכוונות טובות אני שמחה שלא היססת וכבר כתבת קבל עצה תמשיכו לאהוב מור תמיר קדר

אייבורי

New member
היא צודקת

אבל זה לא קשור לפרטים שלכם. זה גם לא צריך למנוע ממך להמשיך לריב איתה.

GeorgeK

New member
מי צודק ???

היי. תגיד, מה מתריד אותך יותר - כלב נוסף בבית או העובדה שלא התייעצו אתך? זה קורה הרבה? שאתה מוצא הפתעות כאלה? ג'ורג'

Litalxo

New member
אם אתה אוהב חיות, היית נותן שיזרקו

את הכלב לרחוב? ללכת לישון ולמצוא פתרון בבוקר

seeyou

New member
צריך ללמוד גם לריב-במיוחד עם האישה

התרגזת? אכלת אותה-תקבל "עונש" גם ה"צקדת" . יוסי לא יוצאים לקרב כאשר מבינים מראש שמפסידים בו.

מה שהכי מרגיז אותך מכל הסיפור...

מה שהכי מרגיז אותך מכל הסיפור הוא זה שאתה ואשתך רבתם. זה פשוט נפלא שזה הדבר שהכי מרגיז אותך. אני מכיר הרבה בעלים שהיו אומרים שהדבר שהכי מרגיז אותם מכל הסיפור זה שלנשותיהם לא אכפת מהם והם מעדיפים את טובת הכלב על טובתם. מכיון שאתה נמצא במצב זוגי כל-כך טוב, שכועס על הריב עצמו ולא על בן הזוג - הנה טכניקה להפחתת אנרגיית המריבה: נהלו שיחה טובה בה אשתך מציגה את תפיסתה בנושא ללא הפרעה ממך, ולאחר מכן אתה מציג את דעתך בנושא ללא הפרעה. לאחר מכן החליפו תפקידים: אתה תציג את דעתה ורק אחרי שתקבל אישור ממנה שזוהי באמת דעתה - היא תציג את דעתך ותקבל אישור ממך. אחרי כן כל אחד יאמר מה הוא למד באופן אישי מהתנסות זו. עתה בדקו מה קורא לאנרגיית הכעס שהיתה. סיימו בהבעת תודה עמוקה אחד לשני... עוד תרגילים לזוגות תוכלו למצוא כאן

chenby

New member
מה שמרגיז אם יש משהו מרגיז

זה שהלילה ההוא כבר מזמן עבר ויש מצב שהכלב כבר בכלל לא שם.. וכל הסיפור הזה הוא רלוונטי כמו ג'ורג' בוש

למעלה