מי פרץ למחשב שלי ?

מי פרץ למחשב שלי ?

לידיעתכם, היום בשעה 21:00 בערוץ השני תשודר תוכנית תחקיר בשם "מי פרץ למחשב שלי", על הסכנות האורבות באינטרנט, במיוחד לבני נוער. בנוסף ליתרונות הגדולים של רשת האינטרנט, יש גם סכנות רבות האורבות למשתמשים ועל כך התוכנית.

mongol1

New member
תודה על המידע

ולכן מומלץ להתקין תוכנה בשם "חומת אש" שחוסמת כל מיני האקרים שמתסננים למחשבים.

נכון, אבל לא רק

"חומת אש" חוסמת אקרים פחות מתוחכמים. אבל זה לא עוזר ל"דואר זבל" ולעוד דברים שחודרים למחשב. אני התקנתי דרך ספק השירות (במקרה שלי בזק בינלאומי, אך כולם מספקים את השירות) תוכנת אנטי ספאם שמסננת מראש את כל ה"דואר זבל" וכן חסימות לאתרי סקס והימורים הכל דרך הספק. זה עולה שקלים בודדים לחודש אבל לדעתי שווה. חוץ מזה, יש היום "רוגלות" שהן תוכנות ריגול המושתלות למחשב שלך בבית, באמצעות קו האינטרנט מבלי שתרגיש, הרוגלה מדווחת למי ששלח אותה על הרגלי השימוש שלך, לאיזה אתרים אתה גולש וכך בונים פרופיל משתמש ואז פונים אליך ומציעים כל מיני שירותים ש"במזל" הגיעו אליך.

mongol1

New member
ושוב תודה על המידע.

ישנם תוכנות נגד "רוגלות ופרסומות" לצערנו לא תמיד אנשים יודעים, אך יש אתרים שמכניסים לך את הפרסומות על דעת עצמן ולכן כתוצאה מכך הם הרוגלות סורקות לך את המחשב ומשבשות לך את מהירות הגלישה. ברוב המקרים בהם המחשב נתקע, היא תוצאה של אנשים שנכנסים לאתרים והם לא יודעים מה נכנס להם למחשב. אתה צודק בקשר לחסימה, ויש גם פיירוול של חברת האינטרנט אך ב90 אחוז זה עוזר, תמיד יש את ה10 אחוז שמגיעות באמצעות הדואר, ואתרים אחרים. אני מריץ סריקות של תוכנות נגד רוגלה מדי יומיים, זה דבר חשוב מאוד. ועדיין אני מעדיף, לא להסתכן ולהכנס אל חשבון הבנק באמצעות המחשב.

למעלה