300 חרא של סרט!
בתור תלמיד להיסטוריה של העת העתיקה, אני חייב לציין שהעיבוד הנוכחי מתחת לכל ביקורת! מודגש בו יתר על המידה שנאת הזרים, הקסנופוביה האנטי פרסית היכולה להתפרש בימינו גם כפחד מפני איראן של מחמוד אחמדינג'אד (שממש מזכיר לי את צ'יפופו או את קופיקו של תמר ברונשטיין-לזר, אגב..), ושולבו בסרט זה יותר מדי אלמנטים פנטסטיים, שאין להם שום קשר או אחיזה למציאות... בכלל, אני חייב לציין, שסרטים שנעשו לאחרונה על המיתולוגיה הקלאסית או על אישים היסטוריים מן העת העתיקה (טרויא, או אלקסנדר), היו ממש אבל ממש גרועים... בסרט "טרויא" עשו שימוש לא משכיל באתרים ההיסטוריים היוונים, דבר שדי עצבן אותי. תחשבו על זה רגע: לפי המסורת, נערכה מלחמת טרויא במאה ה-12 לפנה"ס, שיא התקופה המיקאנית. אז למה מראים לנו את שרידי המקדשים? הם היו צריכים להראות לנו את המקדשים בשיא תפראתם והדרם! פה ושם להראות לנו עמוד עם כותרת זה יפה מאוד, אבל להראות לנו את כל שרידי העולם היווני הקלאסי? בסרט המבוסס על אירועי המאה ה-12??? נו, באמת!! ובסרט "אלקסנדר", כל העלילה התרכזה סביב עובדת היותו הומוסקסואל... ממש חוסר מקצועיות!! אני כבר מעדיף פי עשרות מונים לשבת מול הטקסט המקורי ביוונית או בלאטינית ולקרוא אותו לבדי, למרות כל המאמצים וההשקעה... דאנטה