מי עוזר לכם ?

מי עוזר לכם ?

כשגרים לבד באיזור שהמשפחה לא לידכם, ואת אם חד הורית וצריכה לעבוד במשרה מלאה ולפעמים יותר איך מספיקים ומי עוזר לכם? זה דבר שמטריד אותי ואני לא יודעת איך לעשות אותו. למשל בכל מקום עבודה שאני מחפשת השעות הן 08:00-16:00 למשל או 17:00 כאשר העבודה היא בת"א ואני גרה בפ"ת והילד שלי בגן מ-07:15-16:00 אז מה עושים? מה אתם עושים כשהילד חולה? מי שומר עליו? הרי כמה חופש יכולים לתת לכם מהעבודה? ומה עם חגים וערבי חג וחופשים בחגים... יש לי המון שאלות אני יודעת אבל אני הולכת להיות חדשה בענין ודי קשה לי. אשמח לשמוע מנסיונכם. כמו כן שאלה קשה נוספת ואשמח לתשובות כנות ואמיתיות. כמה עולה לשרוד ולהחזיק מעמד עם ילד אחד בתור אם חד הורית? הכוונה היא כמה כסף צריך לחודש כך שהראש יהיה למעלה ולא באדמה? כמובן שהכל מתייחס לדירה בשכירות, אוטו, גן פרטי, וכד' ולא מגורים אצל הורים ללא אוטו וכיוב.

תתחילי לחיות

חמודה אין כאן מתכון משופר . חיים לפי מה שיש את לא יכולה להשאר כל היום בבית בגלל אולי ... ונדמה לי את נכנסת לתוך סיטואציה קיימת ובתור אם חד הורית ואפילו סתם אם נתחיל מכך שמשרה מלאה עבורך היא לפי 7.5 שעות יום עבודה אם את רק בחיפוש עבודה אני מניחה שעדיף למצוא בוס שהוא גם בן אדם {כמו שלי למשל} גם לגביי מחלת הילד יש חוק ויש ימי מחלה . וחוץ מזה הגרוש לעתיד נשאר בסביבה לא? לגביי משכורת נתחיל עם זה שהילדה שלי בגן וויצו 520 ש"ח לחודש אחלה גן אגב עם אופצייה להשאר עד 17:00 מה שכמובן לי אין צורך . אוטו ושכ"ד אני עם 5000 ש"ח נשאר ספר גם לחודש הבא { ולא אנחנו לא בדיאטה ‎} ביי חומד ב ה צ ל ח ה

אספר לך מנסיוני

בזמנו כשהם היו קטנים ( 2 ילדים בהפרש של שנה וחצי בינהם ) הגננת בגן היתה באופן פרטי שומרת על ילדים 10 ש"ח לכל ילד ... במידה ואין אופציה כזאת יש הרבה ילדות שישמחו כל יום לשמור על הילד שלך כמובן בתשלום .... היום ש"ע של בייביסיטר נעה בין 15 ל- 20 ש"ח נכון זוהי הוצאה כספית נוספת (כאילו לא חסר לנו ) אבל שווה .... בחופשות בדר"כ ישנם צהרוניות שעובדות כמה ימים בחג תבררי עם הגן שלך ... בעבודה שלי הנוכחית ביקשתי בחופשת פסח וחנוכה לעבוד חצי יום בכדי שאוכל להיות עם הילדים שלי .... אפשר לשאול אימהות בגן אם הם מוכנות ( כמובן בתשלום כי קשה למצוא מתנות חינם ) לשמור לך על הילד או אם יש עוד אמא חד הורית אפשר בחופשות להתחלף כל פעם מישהי תיקח ימי חופש ( הרי עפ"י חוק מגיע לך ימי חופש ) . בכל מקרה זה קשה אני זוכרת שהם היו יותר קטנים ועבדתי בטלמרקטיג נאלצתי לוותר על הרבה משמרות בכדי להיות איתם להתחנן לאמא שלי לסבתא שלהם "ולאבא שלהם " ..... היום מתעמי תקציב הם חוזרים לבית אחרי ביה"ס ( הם בני 9 ו7 וצי ) לחמם במיקרו אוכל ולשגע אותעי בטלפון
כי אינני יכולה לעמוד בעלות הכספית של הצהרון שמופעל בבית הספר (600 ש"ח * 2 =
אכן לא קל להיות אמא עובדת בישראל ....... בהצלחה

עזרה

בכל מצב בלתי רגיל תמיד תגלי שיש לך גם חברים ומשפחה זה לא הכל אל תתביישי תנצלי אותם הם לרוב עושים זאת בכיף ואת תהני לראות את הילדים גדלים ומאושרים וזה כל הכיף

למעלה