מי עוד שיפר את רכבו

• פותח הנושא 206
  • פורסם בתאריך

206

New member
מי עוד שיפר את רכבו

אין ספק שיש שיפור בהספק הרכב (206cabriolet), בעת הנהיגה הכוח בא בצורה רציפה יותר, האם מישהו יודע איך אפשר לבדוק שאכן בפועל יש הספק לרכב יותר גדול ממה שהיה בהתחלה. שכחתי לציין שעשיתי עדכון צ´יפ וגם קיבלתי הנחה במבצע שעושים באתר www.carinfocus.com - (ב - 5% פחות מהמחיר). האם למישהו יש נסיון עם שיפור שכזה?

sronis

New member
מה בדיוק שיפרת?

הרכב מנוע 2000? ידני אני מקווה... איפה שיפרת? בקשר לבדיקה - צריך לבדוק בדינמומטר מקצועי, אבל אין כאלה בארץ וגם זה אף פעם לא יהיה מדויק... אני חושב שהשיטה הכי טובה לבדוק זה למצוא מישהו אחר עם אוטו דומה ולצאת מולו... רוני

sronis

New member
אתה יכול לפרט עוד קצת?

מה בדיוק נעשה? כמה עלה? איפה? אין לי 206 קבריולט, מצטער דרך אגב איך האוטו? ספר עליו... רוני

rigi

New member
אני כבר קניתי את הרכב שלי משופר

והוא פשוט מדהים מבחינת כוח 1.8T עם 193 כ"ס (דרך אגב...היום הייתי אצל הבחור שעושם אותם בארץ כדי להעביר בדיקת מחשב לרכב היתה לי הרגשה שמשהו לא תקין.. ואכן ...עברתי מגבלת סל"ד והרכב נכנס למוד אזהרה מה שהרגשתי זה שהמנוע לא עובד חלק , ברגע שמחברים מחשב לרכב זה מאפס את התקלה ,והכל שב לקדמותו , אבל.....בנוסף לזה .ברגע שאתה מחבר את המחשב לרכב..אתה מאבד את אחריות היצרן (לא שזה משנה לרכב מ-97....) אז כרגע הכל תקין..והרכב שם לקדמותו) כן יש שיפור אדיר הבעיה היחידה..שלא ישארו לי צמיגים....מרוב פירפורים...

sronis

New member
בדקת אותו מול 1.8T רגילה?

סתם רציתי לדעת מה ההבדלים... רוני

rigi

New member
לא יצא לי מול ידנית...

אבל לחבר שלי יש את הטיפטרוניק שהוא נוהג עליה המון..! והוא אומר שיש הבדל אדיר !!!!!

sronis

New member
טוב זה לא חוכמה...

טיפטרוניק עושה 10.5 למאה קמ"ש (בדקתי את זה גם בעצמי, יש אותה לאבא שלי) ידנית עושה 9.2 לפי הנתונים. אם שלך משופרת היא בטח עושה יותר בסגנון של 8.5, לא? סתם מעניין לדעת, בדקת שזה באמת העלה את ההספק ל-193? איך? רוני

rigi

New member
בתכלס...אין לך איך לבדוק

עד כמה זה מדוייק... אני מסתמך על הבן אדם שעשה את זה. דרך אגב....פתיחות אין מה לבדוק עם הרכב,הוא מפרפר בלי להפסיק, אם כבר אז בודקים...מאמצע נסיעה. אני יודע שזה לא חוכמה להשוות לטיפטרוניק,אבל עדיין מרגישים את ההבדלים בכוח מנוע, בוא נגיד שאחרי שהוא עובר מהרכב שלי ,לטיפטרוניק...הוא טוען שהטיפטרוניק עגלה... אני יודע שלא קיים כרגע מקום בארץ שניתן לבדוק את הכוח המדוייק של הרכב. אמרו לי שיש בהרצליה (איפה שבדקתי את הרכב לפני הקניה) ,ביררנו ואמרו לנו שזה לא ניתן לעשיה... (דרך אגב...הבוחן שעשה את הנסיעה על הרכב....חזר עם חיוך מרוח על הפרצוף...והמישפט הראשון שהוא אמר...´הרכב הזה עצבני´.....

אילן די

New member
אם הרכב מפרפר בלי להפסיק

אולי אתה צריך להחליף צמיגים. בעקרון לרכבים חזקים יותר - שמים צמיגים רחבים וגדולים יותר. אילן עם 17" 225 גודייר RS-A פרופיל נמוך.

rigi

New member
צודק ...! נכון....!

אבל..עד שקניתי את הרכב יצאה לי הנשמה..... אם המחירים של החישוקים והצמיגים היו כמו באר"הב....כבר הייתי שם ממזמן.... בנתיים אני מסתפק במה שיש.... לפחות הצמיגים עם סימול מהירות נכון...V
שלא כמו באוטודיל (הסוחרים שעובדים עם צמפיון...) שהראו לי פאסאט 1.8T ´....תראה יש לה צמיגים חדשים...´ (אבל לא אומרים לך שהם עם סימול T שזה אומר..190 קמ"ש ) ממש לא בטיחותי........

sronis

New member
קנית את הרכב מעל למחירון?

סתם מעניין אותי לדעת... עוד משהו שופר ברכב חוץ מהשיפור הזה? רוני

אילן די

New member
איזה ג´נטים ואיזה צמיגים היא נועלת?

וכמה עולים בארץ ? לדעתי יספיק לך ג´נטים 16 אינטש. אם זה טוב ל-330 , זה טוב גם לך. לגבי הרוחב - משהו כמו 205. אולי יותר.

rigi

New member
כרגע אין חישוקי מגנזיום

יש את האורגינל 15 אינצ´ 195/75 הבעלים הקודמים כבר החליף צמיגים אבל השאיר את אותה החברה.... פיירסטון ´פיול סייבר´ בארץ...צמיג אחד של מישלין יכול להגיע ל1000 ש"ח (פיילוט ) 4 חישוקים מגיעים בשקט ל-3000-4000 ש"ח...(כמובן תלוי בקומבינות).

sronis

New member
חתך 75???

אפילו בפאסאט TDI שנת 98 שלנו לשעבר היה חתך יותר קטן, אני חושב 65. בפאסאט החדשה יש 60 אם אינני טועה. מוזר מאוד, חשבת להוריד את החתך? רוני

rigi

New member
יכול להיות שזה 65......

לחשוב ..אני חושב כל הזמן..... הביצוע הוא בעייתי....... כסף כסף כסף........ למה הכל עולה כסף ??????????????.

שי ©

New member
הצמיגים מפרפרים כי הם חוסכי אנרגיה

החסכון באנרגיה מתבצע ע"י חיכוך נמוך יותר, מה שגורם לפרפור כאשר לוחצים חזק באוטו חזק (למרות שגם הפוקוס וה-C5 האוטומטיות מפרפרות...). המלצתי היא להחליף לצמיגים נורמליים-ספורטיביים (יוקוהמה A539, פירלי P6000 וכו´). שי

רגע - הסבר בבקשה...

שיפור לאודי 1800 טורבו ? איפה עשית את זה ? הוא יכול להעלות לי מ 180 ל210 ? (בטח צריך להחילף אגזוז או משהו) אני לא בטוח שאני רואה את כל ההודעות אז אולי זה לא זה... בכל מקרה - באודי שלי יש מצבים שהמנוע לא עובד חלק בכלל - למשל בעליה לקסטל לא מאיץ מעבר ל 110 קמ"ש - זה לא קורה תמיד... מישהו יודע מה איך להתחיל לטפל בזה... פשוט לפעמים אין יותר כוח כבר הייתי במוסך פעמיים - ברר...

למעלה