מי סופר קלוריות

skcazy

New member
מי סופר קלוריות

אז זהו שאני לא סופר וכל זה אבל מאז שהתחלתי לרכב ברצינות שמתי לב שאין יותר סתם אוכל הכל זה "תזונה" והשאלה השנייה לגבי איזה דרק שייעודו הוא למנוע נפילת סוכר בקצה העליה הבאה היא מה תכולת המגנזיום ואם זה באמת מכיל תאנים .. בקיצור אני לא סופר קלוריות רק מתעניין - מה הערך של הנתון הזה במחשב הרכיבה (פולר , גרמין וכל אלה ) האם זו סתם הערכה או חישוב ממש לפי נתוני המתאמן זמן דופק מהירות או שיש כאן איזה כלל אצבע סתמי - האם נתון של יותר מאלפיים קלוריות לשעתיים רכיבה נראה סביר ? ולמתייחסים - תודה .

odedbc

New member
פולאר קלוריות תזונה והנאה.

שעון פולאר מודד קלוריות בהתאם לשני "קבצי נתונים" 1. נתונים אישיים שצריך להכניס לשעון: גיל, משקל, גובה, רמת פעילות (נתון שהשעון מחשב ע"י בדיקה מיוחדת Fitness Test שאתה עושה עם השעון). 2. משך הזמן של הפעילות והדפק במשך הפעילות. במהלך ובסוף האימון, על סמך נתונים אלו, השעון מראה לך מספר קלוריות שצרכת. החישוב, קרוב לוודאי, לא מדויק על הקלוריה הבודדת, אבל בסך הכל הוא קרוב מאד למציאות, ובכל מקרה- החישוב בד"כ קונסיסטנטי (כלומר- חוזר על עצמו בדיוק רב). למדידה עם הפולאר יש מספר חסרונות: *השעון אינו מציין קטעים (Laps). אם חשוב לך לדעת כמה קלוריות צרכת בכל קטע של האימון, תצטרך לזכור או (עדיף) לרשום לעצמך את הערך בשעון בסוף כל קטע. *חסרון גדול נוסף: מד הדפק, ובעקבותיו חישוב הקלוריות, אינם מצליחים לעקוב במדויק אחר שינויים מהירים. לדוגמא- באינטרבל\ספרינט קצר, הן הדפק בפועל, והן הדפק המופיע בשעון "מפגרים" בהרבה אחר רמת העמס האמיתית. את הבעיה האחרונה, ה"פיגור", פותר בהצלחה מד-וואטים, אלא שזה עולה פי כמה וכמה מהשעון הכי יקר בסדרת פולאר. לרוכבים חובבים, הסך הכל של החישוב בד"כ יותר ממספיק, ורק לעתים רחוקות אתה עשוי להיתקל בבעיה כלשהיא, למעט, כפי שציינתי באינטרבלים\ספרינטים קצרצרים. ואגב, לגבי הנתון של 2000 קלוריות לשעתיים רכיבה- נראה לי שזה לא מציאותי. קצב של 1000 קלוריות לשעה אפשר להגיע רק בדפק אנ-אירובי. קשה לי להניח שהיית בדפק אנ-אירובי במשך שעתיים. תבדוק שוב את הנתונים האישיים שהכנסת ואת התוצאות. ואם כבר התייחסת לתזונה וה"עבודה" על כל גרם וקלוריה: חלק ניכר מהרוכבים החובבים שוכחים שהתחילו לרכב בגלל הנאה, ותוך זמן קצר הופכים את הרכיבה ל"מדע מדויק" או "עבודה" והופכים לעבדים נרצעים ובמקום לרכב וליהנות, יש לך עוד נושא בחיים לשבור את הראש, להוציא כסף (שלעתים קרובות אין) ובקיצור: עוד עבודה. אל תתמכר ל"עבודה". אל תשכח את הכיף של הרכיבות הראשונות בלי ספירת קלוריות ובלי מחלת שידרוגיטיס. ואז יש סיכוי שתמשיך לרכב עד גיל 90 (לפחות).

DRIM4

New member
בסבא טובה

אפרופו גיל 90.. באחד מהעליות בואכה אריאל. בעודי מפנטז על כיבוש אחת הפסגות המושלגות פססססססס.ומשמאלי חיוך בלונדיני נתקע לי מול הפנים .. בחור בן גילי. סוגר 13 למי שמתעקש..סקנדינבי כשר.. לאחר כמה געגועי לשון..הבחור מספר את גילו 75 ואני חישבתי להתעלף.. הוא נראה פשוט ילד.. סיפר שהסוד שלו זה רכיבה רכיבה..מאז שהוא מכיר את עצמו. כל הזמן חייך ואני אומר לכם..עשה לי את היום. סתם פכים קטנים של החיים

למעלה