מי ניצח?

מי ניצח?

בימים האחרונים נידונה בתקשורת השאלה: מי ניצח המתנחלים או המשטרה? לבד משהשאלה מוזרה, וכי מאבקם של המתנחלים הוא זה? נצחונם הוא נצחון עם ישראל, וכן הפסדם! אבל אני רוצה לשאול שאלה אחרת לגמרי- מי ניצח המחבלים או אנחנו? הטרור או אנחנו? אני נזכר בכל אותם פעמים בהם עליתי לאוטובוס סוקר את הנוסעים ואת מטענם במבטי, יודע שלא ברור כלל אם אגיע ליעדי שלם או בחלקים אם בכלל חלילה וחס. איך בכל מקום הומה אדם, קניון או טרמפיאדה וכדומה, חולפת המחשבה: 'הנה עכשיו יבוא הבום'. איך מהדורות חדשות רבות מספור נפתחות בדיווח על פיגוע, מרגמה, קאסם, תקרית ירי וכו' וכו' רח"ל. מה אני מדבר על סכנת חיים? כמה פעמים עמדתי כמו גולם חמש ועשר דקות בפתח התחנה המרכזית בירושלים או בת"א מחכה שהמאבטחים יסיימו לבדוק את מטעני ואת מטענם של שאר העומדים בתור? כמה פעמים הפסדתי אוטובוסים וחיכיתי שעות (במצטבר) עקב כך? אני יכול להמשיך להתפייט עוד הרבה בנושא, אבל אני חושב שאין צורך. כולכם חוויתם את המציאות הזאת בעשור האחרון בדיוק כמוני. אני יודע שהיום שבו חלילה ימסרו את גוש-קטיף לערבים, יהיה היום בו נודה קבל עם ועולם שהכוחניות והאלימות ניצחו. אתם המדברים גבוהה גבוהה על האנרכיה שיוצרים מתנגדי הגירוש בכפר מיימון, אתם הדואגים לדמוקרטיה ולשלטון החוק, (החשוב ללא ספק למען הסדר הטוב) ומנגד תומכים בפינוי יהודים מגוש-קטיף. אתם עצמכם נכנעים לאנרכיה, לחוסר הדמוקרטיה, לכוחניות ולאלימות. אתם נכנעים למחבלים, לטרוריסטים, לשהידים ולכל אותם מטורפים שמנסים בכל דרך לפגוע בנו. ושוב אני שואל: מי ניצח הטרור או אנחנו?

st dragon flame

New member
אז אתה מסכים עם החמאס?

אנחנו לא יוצאים בגלל שהטרור "ניצח" אותנו, אנחנו יוצאים כי הבנו שהישיבה שם לא כדאית לנו. הטרור הוא מן הסתם שיקול אבל אתה מציג את זה כמו דיון של ילדים בני חמש. ראינו שלא שווה לספוג את הטרור להוציא מיליארדים בכל שנה ולסכן את חיי החיילים שלנו בשביל לשבת בחור הזה.

הנקודה היא שב-30 השנים האחרונות

ישראל רק נסוגה ונכנעת. אז אולי מדובר כאן בתהליך היסטורי שצריך לעורר שאלות מהותיות. ברור לחלוטין שהציבור הישראלי (או חלקו) נשבר במהלך האינתיפאדה (אולי לא שרון, שהיו לו כנראה שיקולים אחרים), נכנע לטרור ורוצה לסגת. ואפילו אם אתה לא מסכים אם הקביעה הזאת, אתה בודאי מסכים שהפלסטינים רואים בזה ניצחון לטרור שלהם.

st dragon flame

New member
אנחנו נסוגים כי...

אנחנו נסוגים כי אין לנו עניין בשטחים האלו, או שאנחנו מוכנים לוותר עליהם תמורת שלום (סיני לדוגמא). איזה יתרון אנחנו משיגים בישיבה בעזה? הפלסטינים יכולים לראות מה שהם רוצים איך שבא להם אבל זה פשוט לא נכון-ישראל הוכיחה בצורה די ברורה בחמש השנים האחרונות שהיא לא נשברת מטרור,ולראיה-אנחנו לא מוותרים על שום דבר שלא היינו מוכנים לוותר עליו קודם.

צורת חשיבה מאוד מסוכנת. אם

אתה מוותר על שטחים שאין לך צורך בהם, אז כך תנהג תמיד - ילחצו אותך קצת ביהודה ושומרון ותברח (אחרי הכל למה אנחנו צריכים את יו"ש? אפשר להסתדר בלי) ואז ילחצו אותך גם בירושלים ותברח גם משם. אח"כ התהליך ימשך גם בתחומי הקו הירוק, אחרי הכל למה אנחנו צריכים את המשולש ואת הגליל והנגב? הנה, החיזבאללה יורה בהר דב וביילין קורא לברוח משם. כל נסיגה תחת אש תעניק לטרור פרס פוליטי ומוראלי, כל מה שהשגנו ב-5 השנים האחרונות ירד לטימיון. אגב, גם להתיישבויות ברצועה (שלא לדבר על ציר פילדלפי וצפון הרצועה) חשובות לביטחון (ביתור הרצועה והרחקת טווח הקסאמים). אתה בטוח שאנחנו לא מוותרים על כלום? מישהו חלם בתחילת האינתיפאדה שממשלת הליכוד תבנה את הגדר סמוך לקו הירוק (94% מהגדה לפלסטינים - יותר מהצעת ברק בקיימפ דיוויד ולא כולל אריאל!)? שהיא תחלק את ירושלים? והכל בצורה חד צדדית, ללא הסכם?

Haemek

New member
ניסוח מעניין

כלומר "ולראיה-אנחנו לא מוותרים על שום דבר שלא היינו מוכנים לוותר עליו קודם" אבל באותו משפט אתה גם כותב "אנחנו נסוגים כי אין לנו עניין בשטחים האלו" אתה גם קורא את שאתה כותב? כל כך טיפוסי לשמאל הישראלי שכבר הרבה זמן הוא חי בעולם של סלוגנים מנוסחים להפליא, ומאמין בהם, לדוגמא: "הפלסטינים יכולים לראות מה שהם רוצים איך שבא להם" כלומר זה שהמתאבדים שמאמינים שמה שהם עושים אכן משפיע כי הישראלי טוען פתאום כי "אנחנו נסוגים כי אין לנו עניין בשטחים האלו" - ממש לא איכפת לך שהוא חושב שאם הוא יהרוג עוד 30 ישראלים הוא ישפיע על עוד בריחה של היהוד... וממתי אין לך, נציג מפאי, עיניין ב"שטחים הללו"? הרי היתה זאת ממשלת מפאי שכבשה אותם, והיתה זו ממשלת מפאי שיסדה שם האחזויות נחל ואז היא גם בקשה מאנשים שיבואו לאזרח את ההאחזויות, אז מה קרה פתאום למפאי שהיא הבינה "כי אין לנו עניין בשטחים האלו"? לא, כי לי, איש לא כל כך חכם, נראה כאילו שאתה הבנת "כי אין לנו עניין בשטחים האלו" רק אחרי שהכו בך מספיק חזק ונשברת ועכשיו "הפלסטינים יכולים לראות מה שהם רוצים". וזה שלא איכפת לך מה הם חושבים, זה יגרום לך להפתזר על כל העצים בסביבה בפיגוע של האוטובוס שאתה תיסע בו כשתחזור מועדה רפואית שדנה בשחרור שלך מהשירות בצבא.

למעלה