מי נח.

preacher

New member
נכון!

וכמו סיפור הילדים הזה, גם סיפורי התנ"ך הם סיפורי ילדים. רק שיש כאן כמה אנשים שמתעקשים שהם אמת.

seeyou

New member
אתה לא רחוק מהאמת!

זכור לי סיפור שהתרחש אחרי מלחמת העולם השנייה! ... חיילים אמריקנים חוזרים לבקר בחלק מהאיים בפולינזיה... באחד האיים נדהמו לגלות "פסל" קדוש בדמות מטוס !!! אך בכלל הגיב האדם הקדמון בכלל לתופעות טבע? אפילו היום איך מגיבים המדענים הגדולים מול הנסתר? ככול שחוקרים יותר כך החוסר ידע גובר!!! ללא מוצא-ברירה חוזרים לדת...ולא חשוב איזה.... הרי זה ברור שרק גורם אחד היה מעורב בנעשה

preacher

New member
המדענים הגדולים, בעמדם מול הנסתר,

מנסים לחקור אותו בלי דעות קדומות ובלי להעלות כל מיני סיפורי סבתא ברגע שאין תשובה. אם אין לך תשובה למשהו, אתה יכול גם להגיד "אין לי תשובה כרגע, בעתיד אולי אמצא ואולי לא". לקפוץ ישר למסקנה ש"אלוהים עשה את זה" זה לא מדעי - זה ילדותי, וזה בדיוק כמו "כת המטען" (ככה קראו להם, קראתי ספר שלם על זה) הפולינזית שהזכרת. האם אתה היית רואה מטוס וישר חושב שזה אל? כנראה שכן, וכמובן שהיית יוצא טועה.

Dark Muse

New member
אני יגיד לך מידע כללי

הסבירות שהמבול התרחש היה בים השחור. לפני אלפי או עשרות אלפי (אולי גם מאות?) שנים הסבירות היתה שהים השחור היה הרבה יותר קטן ואולי בעצם הוא היה אגם יותר מאשר ים, שבו אנשים התגוררו על החופים. כאשר קרה מקרה נוח, המבול כביכול, אז הטענה של הגיאוגרפים (או אנשים מהמדע שעוסקים בחקר של הנושא של ים ואדמה) היא שהים התיכון פשוט פרץ לתוך הים השחור, עם כמות מים כל כך גדולה שהיה אפשר להרגיש את זה מסביב, וכולם כמובן טבעו... אי אפשר לדעת עד כמה הסיפור של נוח הוא אכן אמיתי, אבל החוקרים טוענים שזהו לפי דעתם המבול שמסופר בנוח. ואנשים שעולמם אז היה צר, היו רואים בסביבה שבה הם גרו את כל העולם (הרי אז לא ידעו על יבשות ומקומות רחוקים והכל מסביב היה מים מים מים) אז כנראה שהם הגיעו ליבשה הם ראו בני אדם אחרים (כי הים השחור בכל זאת הוא רק ים) ואולי ככה נוצר סיפור נוח? זה לקוח בנשיונל גיאוגרפיק, ממה שהבנתי שהייתי מאוד מאוד מאוד עייף...

הרשני להתערב משה חיים.

מי אמר שהמבול לא היה? דווקא ידוע לכל, הודות למדע הגאולוגיה, שהמבול היה גם היה. אמנם לא כמתואר בתנ"ך כמובן, והרבה הרבה קודם. השאלה היא אם הסיפור התנ"כי הנחמד על המבול משקף זיכרון כלשהו מהמבול האמיתי, או ממבול כלשהו שהיה יכול להחרט בזיכרון האנושי בצורת אגדות קדומות, או אינו אלא פרי דמיון טהור, כמו רוב הסיפורים האחרים.

Governor

New member
למשל, המבול היה אמור להמיס את הקרח

בקטבים, אולם ה- Ice core אשר נשלף מאתר Vostok אשר באנטארקטיקה מצביע על צמיחה רציפה בלתי מופרעת של שכבת הקרח, ללא התמוססות, לארך 160000 שנה, פלוס/מינוס 15000 שנה. לא נמצאה שכבת בוץ עולמית שזורת שלדי בני אדם ובע"ח מודרניים סביב לעולם. לעומת זאת, כן נמצאה סביב לעולם שכבת clay עשירה באירידיום, ב- strata המתאימה לזמן ההכחדה ההמונית של הדינוסאורים, לפני 65 מליון שנה. האסטרואיד אשר פגע אז בכדה"א היה עשיר באירידיום, יסוד נדיר בטבע. ה- MRCA של המין האנושי ומיני החי _אינם_ בני 4108 שנים. המבול של נח ארע לכאורה לפני 4108 שנים (שנת 1656 ליצירה, על פי סדר עולם זוטא) וכמובן, הראיתי כי אין די מים זמינים למבול על כדה"א 0284392570

neko

New member
הערה קטנה: זכור לי כי הMRCA

של קבוצת הביקורת (בניסוי שקבע שלכהנים יש אב קדמון בן 3000 ומשהו שנה) היה כ15,000 שנה.

הערה פשוטה

למה נראה לכם שאם משהו לא יכל להתרחש באופן טבעי, זה הוכחה שלא היה נס?

neko

New member
כי הנס לא ניכר בשום דרך. אין ולו

ראיה אחת לכך שהיה מבול, ויש מספר ראיות שלא, ובייחוד אגדות גלגמש.

אני חולק עליך, אבל לא זה העניין

(למה אגדות גלגמש סותרות?) למה נדמה לגוברנור שאם הוא יוכיח שאין מספיק מים על כדור הארץ זו הוכחה? הרי זה כל הרעיון של נס!

neko

New member
1. אגדות גלגמש מספרות את סיפור

המבול, ונכתבו 1000 שנים לפני התורה. חברך אלוהי ישראל אינו מופיע בגרסא המקורית, מכאן שהוסף לאחר מכן. 2. אם היה נס, על תוצאותיו להיות ניכרות. אם הסנה בער, הרי שמשה יכל היה להציג סנה שרוף. אם ישו ייצר דגים ויין, הרי שהרבה אנשים שבעים היו מעידים על כך. גם מבול היה צריך להשאיר עקבות, אך אלו נגוזו. שתי אפשרויות: מבול לא אירע, או שאירע ואלוהיך דאג להעלים את המים לאחר מכן, ולמה שיעשה זאת?

לא זה הדיון!

לא אתייחס לעניין הראיות לקיום המבול כי הנושא ארוך ולא זה הזמן. מה שרציתי להגיד נורא פשוט: זה שמשהו לא יכול להתרחש בדרך הטבע, לא מהווה הוכחה שהוא לא התרחש בדרך נס! למה שיעלים את המים? אולי כדי שנוכל לחיות כאן היום?! לענין גלגמש- עלילותיו נכתבו במאה ה-7 לפה"ס, כלומר 700 שנים לאחר התורה, ואפילו לפי הגישה (המופרכת מכל וכל) של ה'מינימליסטים' מבקביל או מאה- מאתיים שנה לפני כן בלבד. בנסיבות אלו סביר הרבה יותר לומר שגלגמש גנב מהתנ"ך, או לכל הפחות ששתיהם מתארים מאורעות אמיתיים מנקודת ראות שונה (למעשה, גם אם העלילות נכתבו הרבה לפני התורה, זה יותר הגיוני שהרי התורה מתארת משהו שקרה כמעט 1000 שנה לפני כן והגיוני שישרדו מסורות על המאורע במקומות שונים.

Governor

New member
הבעיה אינה בכך שלא מובן לנו איך ארע

המבול. אקבל שארוע אכן התרחש, גם אם אין לי הסבר לאפן התרחשותו, _אם_ יש סמנים שהתרחש. הבעיה היא שאין כלל סמנים שהתרחש כלומר, אין הסבר למבול גלובלי, אולם, בעקר - אין לו סמנים כלל. מנגד עומדת לבדה מעשיה מן המיתולוגיה היהודית, שהועתקה ממיתולוגיה שומרית שקדמה לה לפחות ב- 900 שנה. מה אמור להסיק אדם בר-דעת? 0284392570

תשובות

1-המבול לא ירד על כל כדור הארץ. לגבי המחקר על רציפות הקרח, נא להציגו בפנינו. 2-"לא נמצאה שכבת בוץ עולמית שזורת שלדי בני אדם ובע"ח מודרניים סביב לעולם." יש מספיק מאובנים בכל העולם, בוץ לא אמור להמצא. דגים דומים נמצאים באגמים הרחוקים זה מזה. 3- " MRCA של המין האנושי ומיני החי _אינם_ בני 4108 שנים" נפתח על כך דיון נפרד. 4-לגבי מים זמינים- בתורה מפורש שזה לא היה גשם רגיל (= ענן ממי ים), לפי התורה מי התהום עלו לפני הארץ, וכנראה החלה חזרת מים מהחלל. 5-למיטב ידיעתנו יש כמה אגדות בעולם העתיק המספרות על מבול, תיבה, עורב ויונה. כל שיש סבירות שהדברים אכן קרו.

Governor

New member
`1-המבול לא ירד על כל כדור הארץ`

אם כך - הוא לא היה גלובלי. כל הימים מחוברים ביניהם. מבול שכסה את ראשי ההרים הגבוהים במסופוטמיה - היה חיב לגלוש למפרץ הפרסי ומשם לכל מקום בעולם `לגבי המחקר על רציפות הקרח, נא להציגו בפנינו` http://www.talkorigins.org/faqs/icecores.html (לחפש המלה Noachian ולקרא בסביבותיה) `2-"לא נמצאה שכבת בוץ עולמית שזורת שלדי בני אדם ובע"ח מודרניים סביב לעולם." יש מספיק מאובנים בכל העולם, בוץ לא אמור להמצא` בוץ כן אמור להמצא, אם כל היבשות כוסו. כך גם שלדי אדם וחי שלא זכו לקבל טרמפ בתיבה `דגים דומים נמצאים באגמים הרחוקים זה מזה` לא. לא נכון. הצג ראיה לכך. לי יש ראיה נגדית: http://www.talkorigins.org/faqs/evolution-research.html#cichlid-fish (חפש המלה nearby) `3- " MRCA של המין האנושי ומיני החי _אינם_ בני 4108 שנים" נפתח על כך דיון נפרד` חבל על זמנך, אולם לא משנה לי `4-לגבי מים זמינים- בתורה מפורש שזה לא היה גשם רגיל (= ענן ממי ים), לפי התורה מי התהום עלו לפני הארץ, וכנראה החלה חזרת מים מהחלל` החשוב כלל את כל המים המצויים על כדה"א, כולל מי תהום `5-למיטב ידיעתנו יש כמה אגדות בעולם העתיק המספרות על מבול, תיבה, עורב ויונה. כל שיש סבירות שהדברים אכן קרו` עלילות גלגמש. אולם הן אינן הוכחה לדבר. אני חוזר: לו היו סמנים למבול גלובלי בפורמט מקראי - הייתי חייב לקבלו, גם אם לא היה לי הסבר. אולם, אין שום סמנים. שום כלום, זולת מעשיה מיתולוגית יהודית שהועתקה ממיתולוגיה שומרית. הסבר לי בבקשה איזו מלה מדברי לא הבנת בדיוק. האם זו `אין`, או `שום`, או שמא `סמנים`... 0284392570

למעלה