מי נח.

מי נח.

כבוד המושל שאלני אודות מי נח. ובכן, אילו ממצאים אמורים להיות כתוצאה מהמבול, ולא נמצאו?

preacher

New member
הו לא, ההפך.

אילו ממצאים קיימים ואין ביכולת המבול להסבירם? כמו למשל, האבוריג'נים באוסטרליה. מתי הגיעו לשם? איך? מאין התפתחו? למה תארוך פחמן 14 מראה שהם היו שם עשרות אלפי שנים באופן רציף, ועם אותה תרבות בדיוק? ממצאים חסרים? שלדים של הרבה בני אדם מתים, מתוארכים בדיוק מאותה התקופה, ואז שכבה בה אין אנשים כלל, ואז חזרה הדרגתית של האנשים לכל העולם המיושב, כולל האמריקות ואוסטרליה.

יש לי תשובה

"כמו למשל, האבוריג'נים באוסטרליה. מתי הגיעו לשם? איך? מאין התפתחו?" הינה זה קרה אחרי המבול "ויפץ ה' אותם משם, על-פני כל-הארץ; ויחדלו, לבנות העיר. ט על-כן קרא שמה, בבל, כי-שם בלל ה', שפת כל-הארץ; ומשם הפיצם יהוה, על-פני כל-הארץ" "למה תארוך פחמן 14 מראה שהם היו שם עשרות אלפי שנים באופן רציף, ועם אותה תרבות בדיוק?" ???? תסביר למה אתה מתכוון "ממצאים חסרים? שלדים של הרבה בני אדם מתים, מתוארכים בדיוק מאותה התקופה, ואז שכבה בה אין אנשים כלל, ואז חזרה הדרגתית של האנשים לכל העולם המיושב, כולל האמריקות ואוסטרליה. " מוצאים היום הרבה מאובנים של חיות ולא מעט שלדים של בני אדם וחוץ מזה בני האדם לא הופכים את כל הערים בשביל לחפש עצמות של בני אדם הם מתקדמים הלאה ובונים על האדמות בתים ומי אמר שהיו בני אדם על כל היבשות אולי עד שה' לא הפיץ אותם הם לא היו שם ורק ממתי שה' הפיץ אותם רק אז הם החלו לבנות שם בתים והחלו לגור במקום זה או אחר

L7

New member
נוח שמר מיצוות בערך כמו אתאיסט

לא היה לו סידור תפילה לא ידע מהן עשרת הדיברות מעולם לא שמע על בית המקדש ולא היה בבית כנסת בחייו תורה נביאים וכתובים גמרא תלמוד וקבלה היו סינית עבורו. במחשבה שניה , אני מרגיש קרוב לנוח הדמיוני שלך יותר מלדתי המתנדנד ומלמל בבית כנסת

preacher

New member
תארוך פחמן 14

שיטה מדויקת למדי של תארוך ממצאים. היא מדויקת למשכי זמן של עד 60,000 שנה. היא מבוססת על כמות איזוטופ פחמן-14 בממצא - איזוטופ זה נשמר בכמות אחידה כל עוד הגוף חי, ומתחיל להתפרק ולהעלם בגוף או צמח מת. לפי הכמות שלו ניתן לקבוע גילם של ממצאים. קצב ההתפרקות ידוע מראש (אם אי פעם תלמד פיזיקה בדוק מה זה "זמן מחצית חים") ונמדד במעבדה. אם אתה מאמין בתנ"ך אתה צריך להסביר למה השיטה הזו מראה תאריכים של עשרות אלפי שנים לגבי הרבה מאוד ממצאים. מה גורם לאיזוטופ פחמן 14 בממצאים הנ"ל להתפרק בצורה שונה מסתם פחמן-14 במעבדה? זה לא המבול כי לפי התאוריה שלך הם הגיעו לשם אחרי המבול. אני מחכה לפתרון שלך לבעיית פחמן 14. מן הסתם כמה שנים של לימודי פיזיקה יצטרכו להקדים את התאוריה הזו - נתראה ב- 2007 אם כך?

omryy

New member
פחמן 14 - התרוץ הקלאסי

התירוץ שאני שמעתי לבעיה הזו הוא כזה: אלוהים ברא את הכך, כולל את הפחמן 14, נניח שלפי תארוך פחמן 14 משהו הוא בן 8000 שנה, זה אומר שבבריאה (בערך לפני 5000 שנה, הוא נוצר כאילו הוא בן 3000 שנה. לי אישית זה נשמע כמו עיוות של המציאות כדי שתתאים לתאוריה.

neko

New member
למה? זה מאד הגיוני. אלוהים עבר

על כל אטום פחמן, ודאג לאזן כך שיהיו בדיוק מספר אטומי הפחמן 14 הדרושים (אלגוריתם פשוט ביעילות (O(N, קטן על אלוהים גדול ועוד במשך 5 ימים של שכרון חושים (הכל היה צריך להיות מוכן בשביל האדם). באותו זמן הוא ד"א ברא גם את אור הכוכבים שמגיע אלינו היום כך שיראה לנו כאילו הכוכבים קיימים מיליארדי שנים. שוב, קטן עליו.

omryy

New member
שתילת אטומים, התחביב האלוהי.

יש לך הנחה מובלעת שאלוהים קיים, ועוד אחת שאיכפת לו כל כך ממה נחשוב שהוא יעבוד כל כך קשה כדי לעבוד עלינו. חוץ מזה, גם אם האלגוריתם הוא מסדר גודל לינארי, זה עדיין לא אומר שאלוהים יכול להספיק לשתול את כל האטומים הדרושים ביום אחד. נשמע לי שלשתול אטום במקום הנכון יקח לפחות רבע שניה, ואם כך ברור שאין מספיק זמן לשתול מליונים של אטומים ביום אחד. כמובן, אלוהים יכול לרמות, ולמתוח את היום כאוות נפשו.. אחרי הכל, זה בסך הכל עניין פעוט של עצירת הסיבוב של כדור הארץ סביב עצמו, או לחילופין, סיבוב השמש סביב כדור הארץ במסלול גאו סינכרוני למשך הזמן הדרוש. קטן עליו.

neko

New member
../images/Emo12.gif ודאי שאכפת לו מה אנחנו חושבים!

הרי מטרתו היא שנתנהג לא-יפה כדי שיוכל להעניש אותנו!

אין צורך בתשובה זו

גם אם קיומם של האבורג'ינים אמור להיות בעיה (ולדעתי, שאין זה הזמן והמקום להסביר אותה, אין בכך בעיה). הסיבות פשוטות: א. פרופ' ליבי, מפתח השיטה, הדגיש בספרו שלאמינות השיטה יש 2 תנאים: 1) אחידות בכמות הקרניים הקוסמיות המגיעות לכדור הארץ בתקופה הנידונה. 2) שלא השתנתה כמות המים באוקיינוסים ב-30 אלף השנים האחרונות. אם מניחים מבול, הרי שבוודאי כמות המים השתנתה, וסביר מאוד שכמות הקרניים הקוסמיות השתנתה גם היא. למעשה, ההנחות שביסוד השיטה מוציאות מראש את ענין המבול מהדיון. ב. גם אם נתעלם מהנחות אלו, התיארוך ע"פ פחמן 14 מלא בעיות. 1)התיארוך סותר ממצאים הארכיאולוגיים רבים. לדוגמא, ממצאים מקברו של תות ענח' אמון נמצאו צעירים ב-300 שנה וממצאים דומים מהתקופה תוארכו ע"פ השיטה כמאוחרים ב-200 עד 400 שנה מהמקובל (למותר לציין, שהתאריכים המקובלים לא שונו). בעיה זו 'תוקנה' על ידי שיטת כיול ע"פ טבעות עצים. למעשה, מלבד עצם הטעות שעשויה לקרות בקלות במעבר מעץ לעץ בבדיקת הכיול, השיטה פשוט מתאימה את עצמה להנחות הארכיאולוגיות הקודמות, ועל כן היא איננה מדעית. בנוסף לבעיה העקרונית, הרי שגם אחרי הכיול יש בעיות- תוצאות שונות במעבדות שונות, וסתירת נתונים ארכיאולוגיים. זה היחס לשיטה בקרב המומחים: "פרופסור ברו סיכם בקצרה את הגישה הנפוצה בין הארכיאולוגים, כדלקמן: 'אם תומך תאריך C-14 בתיאוריה שלנו, מביאים אנו אותו בטקסט המרכזי. אם אין התאריך שולל אותה לגמרי, מביאים אנו אותו בהערות. ואם אין הוא מתאים לנו כלל, אנו פשוט משמיטים ולא מזכירים אותו'. מעטים הם הארכיאולוגים העוסקים בכרונולוגיה מוחלטת שלא הפעילו שיטה זו מדי פעם..." (אולסון וסודרברג, פרוטוקול סימפוזיון על הנושא). לידיעתכם...

seeyou

New member
ומי אמר שהיו בני אדם על כל היבשות ?

אותי מתרידה שאלה אחרת...סליחה -לא קשורה ישירות למבול.. אם הראשונים היו אדם וחווה...ונניח שהיו להם ילדים... יוצה שהם המשיכו "להתרבות" בתוך המשפחה?

ehudt

New member
לפי כמה דתיים כאן

קין והבל הביאו ילדים עם אחיותיהם... זה אמנם לא כתוב בשום מקום, אבל זה מה שהם אומרים.

זה בהחלט כתוב

כיוון שהאדם הראשון היה, כמובן, הראשון, לא יכלו להיות אחרים אלא אחיותיהם (ואחיהם?). אלא אם כן נטען שהם קימו יחסים עם חיות, מה שלא נראה לי סביר.

תשובות-שאלות

1-רצוי שנראה את המחקר לגבי הילידים ותארוך פחמן 14. 2-כמה זמן לדעת הילידים הם חיים באוסטרליה? 3-מאדם הראשון עד נח עברו 10 דורות. לא ברור כמה ילדים נולדו לכל בני זוג. יתכן וכל האנושות מנתה 100,000 איש, אולי הרבה פחות ואולי הרבה יותר. קשה לדאת כמה שלדים אפשר למצוא. האם יתכן והמבול מסביר מדוע בהרבה אגמים יש דגים הדומים לדגים באגמים אחרים? האם המבול מסביר מדוע החיות הגדולות לא שרדו ביבשה אך נותרו בים?

L7

New member
דקדקנות החישוב והסקרנות לגבי

הפרטים הקטנים מעוררים התפעלות. אז איפה כל זה כאשר אתה בוחן את התופעה האלוהית? אינך מבין אותה אינך מכמת אותה אינך מדקדק בהבנת הפיזיקה האלוהית כל הגיונך והצורך שלך להתפלפל קורסים מול ההוא שאסור להסבירו.

preacher

New member
המידע שלי לגבי האבוריג'נים

לקוח, לצערי, מתוכניות טלויזיה. אם ברצונך למצוא מאמרים בנושא אתה צריך רק לכתוב בגוגל australian aboriginal prehistory או משהו דומה ותמצא מספיק חומר. בשבילך, מצאתי את הבאים - ואני בטוח שאם תרצה תמצא עוד.

preacher

New member
שאלת נגד

יש הרבה דגי מים מתוקים שאינם יכולים לשרוד במים מלוחים. כשהמבול התרחש, מה קרה להם? איך הם שרדו? הרי מי המבול התערבבו במי הים. לנוח היה גם אקווריום? ואילו חיות גדולות לא שרדו ביבשה? יש לנו היום פילים, והם גדולים. או שאתה מתכוון לדינוזאורים? היו גם כאלו ששחו - plesiosaur למשל. או הכריש הענק מגלודון. וגם הם, הפלא ופלא, נכחדו. מה הרג אותם? עודף מים? ואיך נוח אסף לתיבתו קנגורו? האם אלוהים הביא את הקנגורו? המבול לא היה באוסטרליה? הקנגורו נוצר אחרי המבול? ואיך חזר הקנגורו לאוסטרליה אחרי שיצא מפתח התיבה? בקפיצה? ושאלה באותו נושא, איך הסבתא של כיפה אדומה יצאה שלמה מבטן הזאב?

Dark Muse

New member
יש עוד שאלה מסקרנת

הרי אם נוח העלה לתיבה את כל החיות כמובן שהיו גם חיות אוכלי בשר מה הם אכלו במשך 40 יום? (זה היה הזמן לא?) כמות המזון היתה אמורה להיות עצומה

seeyou

New member
איך הסבתא של כיפה אדומה יצאה ?

...שלמה מבטן הזאב? זה סיפור לילדים מה חשבתה שיספרו שהיא היתה מתחת לבטן של הזאב?

למעלה