מי מתעניין ברמ"א ?

ספרן

New member
מי מתעניין ברמ"א ?

מכיוון שיש פה כמה המתייחסים לרמ"א (רבי משה איסרליש) , רציתי לספר על מכירה פומבית שהייתה השבוע בירושלים - לספרים עבריים עתיקים. פריט מס´ 645 - מורה נבוכים משנת 1551 עם הגהות בכתב ידו של הרמ"א. ומי שסקרן לגבי המחיר - התחילו ב100 דולר וסיימו (אני כותב במילים שלא תחשבו שטעיתי) - מאתיים וחמש עשרה אלף דולר. על חשבוני בלבד - החלטתי לסרוק למענכם קטע מהספר (מהקטלוג...שלא תחשבו שאני הקונה).

א77

New member
נחמד, ותודה.

ולמתייחסים אל הרמ"א, לידיעתכם, ולתשומת לבכם: סבא רבי משה איסרלש - הרמ"א, חי 33 שנה [יש דעה אחרת גם]. הרמ"א כתב 33 ספרים. הרמ"א נפטר ביום 33 לעומר [ל"ג בעומר] אחרי מטתו של הרמ"א נאמרו 32 הספדים, ומשום מה היה מניעה מלהמשיך בקבורה. עד שבנתיים הוסיף אחד המלווים, את ההספד ה33 במספר, ומיד נתאפשרה הקבורה.

א77

New member
והיום מצאתי עוד -33-

בסוף פרשת השבוע האחרונה. (בראשית פרק מז) ויאמר פרעה אל יעקב כמה ימי שני חייך ויאמר יעקב אל פרעה ימי שני מגורי שלשים ומאת שנה מעט ורעים היו ימי שני חיי ולא השיגו את ימי שני חיי אבתי בימי מגוריהם בפסוק זה, 33 תבות/מילים. ושמעתי שבגלל שיעקב בא כביכול בטרוניא כלפי מעלה, על שחייו היו מעט ורעים, הופחתו חייו ב33 שנים מסך שנות אביו. אביו יצחק חי 180 שנה. ואילו הוא חי 147 שנה. רק שנשאלת השאלה. הרי הפסוק כולל גם את שאלתו של פרעה אליו, ומה לשאלת פרעה ולענישת יעקב. ושמעתי בשם גדול אחד, שהרי הפרצוף המריר כנראה של יעקב אבינו גרם לפרעה להבין שמשהו לא בסדר, ולכן התעניין. ועל הפרצוף המריר הזה גם נענש יעקב. אז דבר בעתו מה טוב. המספר 33 קישר אותי בין שניהם.

צאצאי הרמ"א

לאחר חקירת יחוסיהם של משפחות רבות, אוכל לומר כמעט בברור, שכיום כמעט כל יוצאי ארצות אשכנז הם מצאצאי הרמ"א. כך גם לגבי צאצאי הב"ח.

../images/Emo82.gif ב"ח זהו ר"ת של בית חדש

וזהו שם חיבורו הידוע של ר´ יואל סירקש, שחיבר חיבור זה על השולחן ערוך והתקבל בכל תפוצות ישראל. ובענין להתחבר לעץ הפורום, אפשר אכן דרך הרמ"א והב"ח ועוד כמוהם לחבר את כל חברי הפורום.

חלקם כבר מחוברים - ואלו שלא...

טרם מצאו חיבור מדויק. אשמח אם תוכל לסייע לנו במשימה, וכשלב ראשון - חבר בענף מדויק את עצמך. ארנון

ספרן

New member
לא נשמע לי ...

למרות שאת ילדי אני יכול לחבר גם לרמ"א וגם לב"ח. הייתי מגדיר זאת כך - רוב האשכנזים המכירים את שורשיהם - מחוברים לרמ"א ולב"ח. מבחינה מתמטית, לא נראה לי שכל האשכנזים הם מצאצאי הרמ"א.

מסכים בהחלט../images/Emo70.gif

לומר שרוב האשכנזים הם מצאצאי הרמ"א נראה לי מוגזם... לומר שרוב האשכנזים קשורים לרמ"א - סביר הרבה יותר... ארנון

משה לרר

New member
צאצאים

אני נתקלתי בהרבה משפחות שמתהדרות ביחוסן לרבנים חשובים. לדוגמא הרבה הורביצים אומרים שהם צאצאי השל"ה כשאני מבקש לדעת איך אין להן תיעוד אלא שמועה בלבד. אני מניח שכך גם עם הרמ"א אצלי בכל אופן יש קשר לאחות הרמ"א - מרים בילה - שהיתה נשואה לפנחס הלוי איש הורוויץ שהוא זקן זקן.... זקני

שטמון

New member
עץ הפורום

אינני יודע אם כל היהודים האשכנזים הם צאצאי הרמ"א או הב"ח, אבל די ודאי שכולם צאצאי רש"י. בקשר לעץ הפורום, אני מתנדב לאתר את החיבור לעץ של כל מי שיתן לי שרשרת רצופה לרמ"א לב"ח או לכל הורוביץ "ידוע".

משה לרר

New member
צאצאי רש"י

מבחינה הסתברותית לאור הנישואים הרבים על-פני 900 שנה יתכן ורוב המשפחות בצורה כלשהי מתחברות לשורשים רחוקים כמו גם למשפחת הורוויץ - מה זה "ידוע" לא ברור לי. האם יש לך תיעוד רחב של הורוויץ ? אך בעצם ניתן לומר זאת לגבי כל המשפחות העתיקות כמו: יפה, מרגליות, פרנקל, תאומים, כצנלבויגן, שפירא, לוריא ועוד. כל הבעיה היא שאין שמות משפחה רבים לפני שנת 1750 וזאת הבעיה של רוב המשפחות כיום.

משה לרר

New member
חס וחלילה להעלם

ראשית נפצעתי בידי בתאונת עבודה באוקטובר עדיין אני מחלים בעזרת פיזיותרפיה שנית אני מאוד עסוק בתיעוד של המשפחות שלנו שרק בארץ אנו אלפים במהלך המאה ה-20. ברור שנעשים מאמצים לפרוץ את המאה ה-18 מכל הכיוונים וזה דורש הרבה מאוד למעשה עם כל המעגלים שלי כבר סיימתי את המאה ה-19 אם כי לא לרוחב כל כך אשתדל להיות יותר פעיל במידת האפשר בידידות והערכה על הפעילות לכולכם

משה לרר

New member
חן חן ! ברכה לכולנו אמן !

אני מאחל גם הצלחה במחקרים המשפחתיים לכל החברים לי זה מוסיף בריאות כל יום וב"ה יש אצלי כמעט כל שבוע גילויים נוספים מרתקים

א77

New member
איזו טעות... הכנסתי עיטור אחר בטעות

אבל ההזמנה קיימת בכל רגע ובכל שעה. רק לתאם מראש וזהו... הכל מסודר. את הסופגניות מהמפגש הפסדת... פרט לזה, הנך מוזמן.

שרי סילבר

Active member
רפואה שלמה, קודם כל! טוב לדעת שלא נטשת אותנו. בהצלחה עם המאה ה-18, הלואי עלינו...וכשתתאושש אשאל אותך קצת שאלות אודות קצה קצהו של החוט שדגתי בחכתי ביחס למשפחתי הטבריינית.

למעלה