מי מתנדב להסביר לי

TheSimpsons

New member
מי מתנדב להסביר לי

למה אני עלול בעוד מספר חודשים להיפגע (פיזית או נפשית) ואף ליהרג בשירות קרבי או לחילופין לתת כמה שנים מחיי למען המדינה, בעוד שהמוני צעירים בגילי לא חשים כל צורך לשרת בצה"ל ומשתמטים? רפרפתי על תגובות בפורום זה ואחרים, ומצטער, לא שוכנעתי; ואני דורש הסבר בתור המועמד-להיפגע שתואר לעיל. הכול נשמע כתירוצים: לצבא יש מספיק אנשים / הוא לא צריך חיילים חסרי מוטיבציה (מי אתם שתחליטו?), מלחמות זה לא טוב (אה, אני אוהב מלחמות), הצבא לא יעיל (ואם תשתמטו זה בהחלט יועיל), הנזק הכלכלי גדול מדי (כנראה שהמצב הכלכלי יהיה טוב יותר כשערבים ישלטו במדינה), חיילים סובלים / לא מקבלים שכר הוגן בשירות (וזו בדיוק הסיבה שבגללה אני מתגייס). אני באמת ובתמים רוצה לדעת מה עומד מאחורי גל ההשתמטות, ולגלות אם אלו סיבות אמיתיות (וגם אם כן, זה לא אומר שהן צודקות) או סתם תירוצים. * אין צורך להזכיר שאני לא מדבר על אנשים שבאמת לא כשירים לשרת בצה"ל.

EmGee

New member
לדעתי

מדובר בלא פחוד מאגואיזם טהור. כמובן שהוא מתורץ בכל מיני תירוצים בשפה גבוהה, אבל זה מסתכם באגואיזם. לא ירחק היום ויופעלו חוקים ותקנות כנגד אלו שבחרו לא להתגייס לצבא.

אתה לא רוצה, אל תתגייס. לא צריך טובות...

אני לא רוצה שרופא במדינה שלי יסתכל כל הזמן לצדדים לבדוק שהוא לא פראייר, אני לא רוצה שמורה במדינה שלי יסתכל כל הזמן לצדדים לבדוק שהוא לא פראייר, אני לא רוצה ששוטר במדינה שלי יסתכל כל הזמן לצדדים לבדוק שהוא לא פראייר, ואני גם לא רוצה שחייל במדינה שלי יסתכל כל הזמן לצדדים לבדוק שהוא לא פראייר. מניסיון בהרבה מקרים חייל כזה מחפש איך להוציא כמה שיותר פטורים וגימלים, תרומתו למערכת לרוב אפסית אם לא שלילית.

TheSimpsons

New member
ובתור נציג משתמטים

אתה טוען כנגד החיילים שממלאים את תפקידם? איך אתה יכול לטעון שתרומת החייל היא אפסית או שלילית? לפי זה, עדיף שלא יהיה צבא בכלל.

לא אני אומר, אלוף (מיל') ראש אכ"א אומר זאת

"אתה טוען כנגד החיילים שממלאים את תפקידם? איך אתה יכול לטעון שתרומת החייל היא אפסית או שלילית?" ----------- ועדה צה"לית ביצוע ההמלצות עשוי להוביל למבנה חדש, שונה ומקוצץ של הצבא הסדיר. אף שאין חילוקי דעות לגבי היעילות של מהלך כזה, עד היום במערכת הביטחוןהעדיפו לא לבצע אותו. "צה"ל", אומר חבר בוועדה, "מגייס אלפי חיילים שהצבא לא צריך אותם, אבל לאף אחד אין אומץ לקום ולומר את הדברים. הצבא, למעשה, ממלא תפקיד שאיננו שלו, ולכן ההצעה היא שהאנשים האלה, שאינם תורמים לביטחון, יופנו למקומות שבהם אנחנו זקוקים להם. צריך אומץ לב לקום ולומר את הדברים: לא עוד צבא העם, לא עוד כור היתוך, אלא צבא מקצועי, שעניינו רק ביטחון. צריך להוריד את הנטל מהצבא. לא יכול להיות שצה"ל יישא על גבו את נטל החינוך, למשל, ויקראו לזה 'תקציב ביטחון'. היום, חיילים רבים מגויסים לצה"ל בלי שום קשר לביטחון. אפשר לצמצם את הצבא באופן משמעותי". "איך אתה יכול לטעון שתרומת החייל היא אפסית או שלילית? לפי זה, עדיף שלא יהיה צבא בכלל." זה שאחוז מאוד נכבד של החיילים בצה"ל מיותרים, אינו אומר כמובן שכל החיילים מיותרים. אני תומך בצבא, בצבא מקצועי וטוב.

user4576

New member
אתה באמת רוצה הסבר?

אם אתה באמת מחפש הסבר, אני מוכן בשמחה לנהל איתך דיון. בתור התחלה, קרא את המאמר הזה: http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=3589 החל מתחילת שנות ה 90, התחוללו שני תהליכים שהביאו לעליה משמעותית ביותר בגודלם של מחזורי הגיוס: 1.גידול משמעותי בגודל המחזורים של הצברים בעקבות גל הילודה שהתחיל ב 74 לאחר תום מלחמת יום כיפור. 2.העליה הגדולה מברית-המועצות שהביאה איתה כמות גדולה של צעירים ברי-גיוס. כתוצאה מכך, נוצר מצב בו בכל שנה מגיעים לגיל גיוס הרבה יותר אנשים ממספר האנשים שצה"ל היה רגיל אליו עד אז, וממספר האנשים שצה"ל צריך. כתוצאה מכך, צה"ל החל לאט לאט לשחרר את הרסן במתן פטורים והיום הגענו למצב בו צה"ל מאפשר פטור משירות לכל חייל המעוניין בכך ומצהיר בשלכת גיוס על חוסר מוטיבציה וחוסר רצון להתגייס. צה"ל נוהג כך משתי סיבות עיקריות: 1.ההבנה שכמות גדולה של ג'ובניקים שמגוייסים אך ורק לצורך הגיוס ואינם ממלאים שום תפקיד משמעותי בתפקוד של צה"ל איננה מועילה לצה"ל, איננה משפרת את יכולת הלחימה שלו ואיננה תורמת להשגת מטרותיו - אלא רק מכבידה עליו ומסרבלת אותו. 2.העלות התקציבית העצומה שנובעת מהחזקת כמות גדולה כל-כך של אנשים מיותרים במערכת ומניעת השתלבותם בשוק העבודה ותרומתם לחברה ולמשק באמצעות עבודה יצרנית ותשלום מיסים. זה מה שעומד מאחורי גל ה"השתמטות" שהתחיל בתחילת שנות ה 90 והולך ומתגבר עד עצם היום הזה, זוהי מגמה קבועה ויציבה של עלייה באחוז הפטורים משירות שנמשכת ברציפות כבר מעל 15 שנה ולא הולכת להשתנות בקרוב. למרות זאת, הגידול באחוזי הפטור עדיין לא מדביק את הגידול בגודל האכולוסיה - כלומר למרות כל המאמצים הנ"ל - צה"ל ממשיך לגדול! ומספר החיילים המיותרים והמובטלים שבו ממשיך לתפוח ולהוות הכבדה מיותרת על הצבא ועל המשק. המשכה הבלתי נמנע של מגמה זו יביא לגידול הולך ומחריף בחוסר השוויון בין המתגייסים לבלתי-מתגייסים. שתי הבעיות הנ"ל ייפטרו אך ורק באמצעות הנהגתו של צבא מקצועי ומתן תשלום הולם לחיילים: 1.בעיית עודף כוח האדם תיפטר ברגע שצה"ל לא יהיה מחוייב לגייס את כל מי שמגיע לגיל 18 באופן אוטומטי, וכך יוכל להקטין משמעותית את מספר החיילים הג'ובניקים שבו ולהביא לחיסכון עצום לתקציב הביטחון בפרט ולמשק בכלל. 2.בעיית חוסר השוויון תיפטר כאשר הגיוס לצבא יהיה מבחירה והתגמול למשרתים יהיה גבוה והוגן. תהליך זה, של מעבר לצבא מקצועי, למעשה כבר התחיל (באמצעות אאוט-סורסינג של שירותים שונים) ויימשך באופן הדרגתי על פני שנים רבות - עד לסיומו, אנחנו צפויים למאבקים פנימיים וחיכוכים רבים סביב הסוגיה הנ"ל בשלב הרגשות העזים שהיא מעוררת ובשל השפעתה על כל רבדי החברה בישראל.

למעלה