מי מתמצא ?

Angel of Chaos

New member
מי מתמצא ?

אני רוצה חבית של 25 ליטר גינס וציוד להגיש את הגינס לערב אחד, למישהו יש מושג מאיפוא משכירים כזה דבר וכמה זה יכול לעלות ? האלטרנטיבה היא לקנות מפאב 17 ליטר במיכל של מי עדן גדול כזה, ב300 שקל, אבל אז הבירה הפתוחה ....

amircn1

New member
שאלה טובה...

ולכן זה שווה הקפצה :) בכל מקרה, היחיד שמבין קצת בעניין זה קפה-סיטו, ניסית לדבר איתו ?

Pedro Ximenez

New member
תנסה ב...

קוקה קולה, דרך איזה בר ניראה לי יכול לצאת יותר זול ויותר נוח, ראיתי עגלות של ברז בירה+מקרר+גז אבל רק של טובורג/קרלסברג יש מצב שיש גם של גינס. בהצלחה!

vgsign

New member
אז ככה

ראשית כל אני רוצה לציין שאין לי שמץ עם קיימת בכלל חבית בנפח של 25 ליטר של גינס בארץ, החבית שאני מכיר היא של50... אבל את זה באמת כדי לברר עם החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה קולה). עכשיו קודם כל אני ממליץ לא לקנות בשום אופן את ה17 ליטר במיכל של מי עדן, מהסיבה הפשוטה שגינס מחבית נהרסת (מניסיון) מהר מאוד כשהיא נמזגת מחבית לתוך מיכל (ניסיתי כמה פעמים עם בקבוקים של 1.5 ליטר) ולא רק זה, המזיגה עצמה לתוך מיכל גדול הורסת אותה לחלוטין (כן כן.. ניסיתי גם לשתות ממש דקות ספורות אחרי שנימזגה). עכשיו לגביי עגלות של גינס, יצא לי לראות כמה פעמים בודדות, לא זוכר בבעלות של מי ולא התעמקתי לבדוק עם אלו עגלות מאולתרות או לא, בכל אופן, הדבר ללא ספק נדיר (2 מיכלי גז במקום אחד), והמחיר בשמיים גם כן, המחיר הממוצע בשוק בארץ לעגלה ללילה אחד (שוב, לא של גינס, את זה לא יצא לי לבדוק) עומד על כ250 שקלים. אני יסכם בכמה המלצות, לוותר על רעיון החבית, לקנות בקבוקים, יותר זול בשכלול וגם חוסך הרבה מאוד טרחה. אם אתה בכל זאת עקשן, אז קודם כל לא לקנות בשום אופן חבית חדשה.. עסק יקר, לקנות מילוי.. ולבקש מפאב כלשהו יפה או בעד סכום סימלי להשאיל לכם חבית (פשוט בשביל לחסוך לעצמך עוד כ200 שקלים-במיקרה של חבית 50 ליטר) ובנוגע לעגלה..כדי לנסות גם לברר עם קוקה קולה, יכול להיות שהם יוכלו להפנות אותך לאנשים הנכונים. בהצלחה.

Pedro Ximenez

New member
אז ככה!

חבית עולה בסביבות 400-500 ש"ח כשאתה מחזיר את החבית מחזירים לך 200 ש"ח בערך. ברז אפשר להביא מקוקה קולה אבל אני לא בטוח שיש ברז נייד של גינס (יש טובורג וקרלסברג). אם יש מצב לעשות את כל הדבר הזה דרך בר כלשהו אז תחסוך לעצמך הרבה בלגן! אם לא מסתדר לך אז אתה יכול לפנות לטמפו ולברר בקשר למרפי'ס אם אפשר להביא ברז נייד. בהצלחה!

Angel of Chaos

New member
הרעיון הוא לחסוך כסף לא בלאגן

לפני מה שאני מבין יצא לי כ-650 שקל אחרי ההשכרה של הברז, החבית (כמובן אחרי ההחזר) ודלק, לעמות כ-2200 ללא טיפ בפאב טיפוסי ... דרך אגב יש חביות של 25 ליטר, 50, ו-100. אני יודע שאני יכול לפנות לקוקה קולה, אבל יש חברות שמביאות פאבים ניידים למסיבות, אבל לבנתיים יצא לי דבר רק אם מישהו אחד והוא לא מוכן להשכיר לי רק ברז.... תודה רבה בכל מקרה,

vgsign

New member
אבל איך הגעת ל2200 בפאב טיפוסי..

יש פאבים נהדרים שיוכלו לתת לך במחיר הרבה יותר טוב גינס ללא תחתית לכל החברה שלך.. תעשה גם חישוב פשוט.. ליטר גינס בפאב בממוצע עולה ככה 42 שקל.. כפול 25 מגיע לך ל1050 שקלים.. ואם אתה קונה כמות כל כך גדולה עם תיאום מראש המחיר יהיה הרבה יותר נמוך.

vgsign

New member
מחיר ראשוני

של גינס, אני לא מדבר על קשר ארוך טווח ועל כמויות אדירות, תכלס לקנות עכשיו חבית גינס מקוקה קולה, עומד על כ20 שקל לליטר. תחשוב על זה ככה. נאמר חבית של 25 ליטר תעלה לך כ500 שקלים. והיה והשגת אותה באמת במחיר הזה.. שזה דבר לא פשוט לעסק חד פעמי ללא קשרים, אבל גם לא מסובך מידיי. נאמר שהעגלה עלתה לך עוד 300 שקלים... אם בכלל תצליח להשיג אחת. בסופו של דבר זה המון טרחה ומחיר של כ800 שקלים.. תעשה חישוב מה יוצא לך יותר כדאי.. לקנות ארגזים של גינס בבקבוק מקוקה קולה.. או לקנות חבית. שוב אני יגיד.. המלצה שלי לקנות בקבוקים.. אבל תעשה מה שבא לך.

amaretto

New member
חבל שלא מוכרים בארץ פחיות גינס

של חצי ליטר (עם גולת הפטנט) - יוצא הרבהי ותר טעים מהגירסה בבקבוק שיש בארץ, במיוחד אם מוזגים את הגינס לפי כל כללי הטקס לכוס.

beatman

Member
ראיתי ביוניברס קלאב ובטיב טעם

באשדוד. תחפש אצלך בטיב טעם דבר ראשון,יש שם סיכוי גבוה למצוא.

Jack Daniel

New member
העניין הוא:

שהיא משחררת פחמן דו חמצני או חנקן יש בה חור קטן בדקתי
ועל הבקבוק כתוב "לשתות ישר מהבקבוק"

katadgi

New member
אז ככה, הגז שמשתחרר הוא פחמן

דו חמצני, וזה מאפשר לבירה להיות בשלה יותר ועם טעמים חזקים ומורגשים יותר. (גם אני לא הייתי סגור על סוג הגז שמשתחרר עד שקראתי לפני 5 דקות
)

amaretto

New member
תערובת של פחמן דו חמצני וחנקן

ליתר דיוק. השימוש בחנקן נעשה על מנת לקבל בועות קטנות יותר (וקצף סמיך יותר) ובגלל שהוא לא מתמוסס בבירה וגורם לשינוי טעם (חומציות) והגזה מוגזמת של הבירה. הגולה חלולה ומכילה נקב קטן. לאחר שמוזגים את הבירה לפחית, מוסיפים לה חנקן ובגלל הלח. שנוצר בפחית, כ-1% מהבירה והחנקן נכנסים לגולה. כאשר פותחים את הפחית, הלחץ משתחרר והבירה המעורבת בחנקן מותזת בלחץ מהגולה, מה שגורם לקצף הסמיך והנהדר. אני לא מבין מדוע על הבקבוקים (לפחות בארץ, לא יצא לי לראות אותם בחו"ל) כתוב "לשתות ישר מהבקבוק". מהנסיון שהיה לי עם הפחיות (אותן אין לצערנו הרב בארץ), מומלץ דווקא למזוג את הבירה לפי כללי הטקס לכוס ולהנות מבירה באיכות מעולה. עוד מידע שימושי (או לא) על גינס בקישור.

katadgi

New member
מוזר, כי באתר הרשמי רשום שנפלט פחמן

דו חמצני, ולא מוזכר שום דבר על חנקן

amaretto

New member
מתוך האתר הרשמי:

Now you can enjoy the perfect pub pint at home from a can thanks to the ingenious widget that won a Queen's Award for Technological Advancement in 1991 and has delighted our customers ever since. The 'widget' is actually a plastic moulded device that sits at the bottom of a can until it's opened and then releases a little beer and nitrogen , forcing a surge of bubbles that settle to form the tight white head - in short, the perfect pint at home. GUINNESS® Draught in cans is best served straight from the fridge.

למעלה