מי מתחיל עם מי?

dori78

New member
מי מתחיל עם מי?

בוקר אור

היום בתכנית הבוקר היה אייטם על שני חבר'ה, שיזמו בפיסבוק איזה עניין עם זה שבנות יתחילו עם בנים במקום ההיפך.
יכול להיות שזה כבר לעוס לכם, שהרי אין לי פייסבוק ואני לא בעניינים.
אבל רציתי בכל זאת לשמוע את דעתכם בנושא.

לי אין בעיה להתחיל עם מישהו שמוצא חן בעיניי.
די מזמן הגעתי למסקנה, שהדבר הכי גרוע שיכול לקרות - זה שיסרבו לי.
ברגע שאני מקבלת גם את הסירוב כאופציה - זה לא כזה מפחיד.
הטענה של שני החברים שהתראיינו בטלויזיה היתה, שמכיוון שנשים מתלוננות שהגברים בישראל מתחילים באופן אגרסיבי - הם קוראים לנשיםלקחת יוזמה ולשלוט בעצמן בסיטואציה. בעיניי זו טענה קצת טיפשית, כי אם מישהו מתחיל באופן אגרסיבי - כדאי שהוא ילמד למתן את עצמו בלי קשר לזה שבחורות יתחילו או לא יתחילו איתו. החיים לימדו אותי, שאנשים אגרסיביים לא רק מתחילים באגרסיביות, הם פשוט מתנהלים ככה. אז גם אם בחורה תתחיל איתם ולא הם איתה - האישיות האלימה תצא החוצה בהמשך.
טענה נוספת שעלתה שם היתה, שבחור שיתחילו איתו - עשוי להניח שיהיה לו יותר קל "לזרום" עם הבחורה, כי הרי היא זאת שהתחילה.
גם הטענה הזאת מטופשת, כי מותר לאנשים להביע עניין מסויים ואח"כ לשנות את דעתם (וזה נכון לגברים ונשים כאחד).
בלי קשר אני חושבת, שאין שום מניעה שבחורה תתחיל עם מישהו שמוצא חן בעיניה.

אז:
1. בנות - מי מכן מתחילה/התחילה עם בנים?
2. בנים - איך תקבלו את זה אם מישהי תתחיל אתכם?
3. למה צריך בשביל זה קמפיין מיוחד?

שבוע בונבון שיהיה!

אסףג1981

New member
דעתי בנושא

כמובן שישנם גברים שמתחילים באופן אגרסיבי, אך נשאלת השאלה, מדוע ? אני חושב שזה נובע כתוצאה מחוסר ניסיון של אותו בחור, או לסרוגין בשל הדעה הרווחת בקרב גברים, שנשים אוהבות גברים כוחניים. אותו בחור חסר ניסיון כנראה מתבלבל בין אגרסיביות לאופי כוחני ודומיננטי.
פעם הייתי טיפוס חסר ביטחון ואפילו טיפה ביישן וכשבנות היו מתחילות איתי, טיפשי ככל שזה ישמע, זה היה מביך אותי והייתי מחכה שזה יגמר כבר. כיום אני מקבל את זה בברכה.
אני מוכרח לציין שיצא לי לשמוע מעשרות גברים בחיי, שבחו"ל נשים מתחילות הרבה יותר מאשר בארץ. היות וכמעט לא חוויתי את חו"ל קשה לי להעיד על כך באופן אישי. נוטה להאמין שזה נכון.
אם הגענו למצב שצריך בשביל זה קמפיין מיוחד, אז המצב בכי רע. נראה לי סתם חבר'ה שרצו לקבל קצת כותרות ותשומת לב.

dori78

New member
לא הבנתי את הקשר

בין חוסר ניסיון לאגרסיביות.
אם אני מבינה נכון, אתה מתייחס לכל אותן סדנאות שאמורות ללמד גברים איך "לכבוש" בחורות.
השיטות שמלמדים שם (לפי מה ששמעתי, לא נכחתי בקורס כזה) הן אכן אגרסיביות.

אני מאמינה שיש גברים שהם אגרסיביים באופן כללי, בלי קשר לניסיון כזה או אחר.
אותו אחד שיתחיל איתי ככה, גם יתנהג בתוקפנות למורה של הילד כשהיא תעניש אותו.
ככה שבעיניי זו שיטה ממש לא מוצלחת להרשים בחורות.

אסףג1981

New member
אסביר שוב

ראשית, לא התייחסתי לסדנאות. כלל לא מכיר את אותן סדנאות ולא יודע עליהן דבר.
אני טוען, שבחלק מהמקרים, גברים שאינם מנוסים כ"כ עם המין הנשי, נוטים להתחיל איתן באופן אגרסיבי, לאו דווקא בגלל שהם כאלה מטבעם, אלא בגלל חוסר ניסיונם שגורם להם לנקוט בגישה שגויה. כמו כן, גברים רבים נוטים להתבלבל ולחשוב שגבר כוחני ודומיננטי הוא למעשה גבר אגרסיבי.
תדמייני בחור דל ניסיון, שתמיד שמע כמה נשים אוהבות גברים מלאי ביטחון, כוחניים ודומיננטים. כעת תדמייני שאותו בחור מחליט להתחיל עם מישהי תוך כדי שאותן תכונות מהדהדות בראשו.
כמובן שאני לא טוען שזה הופך את הגישה ללגיטימית, אך זה בהחלט עשוי להיות הסבר אחד מתוך כמה להתנהגותם של אותם גברים.
לא טענתי לרגע שמדובר בשיטה מוצלחת. בדבר אחד אני בטוח- גבר שמתחיל עם בחורה באופן אגרסיבי, לא בהכרח מתנהל כך בחייו.

shayCn

New member
מקבל בברכה

אין לי בעיה עם זה שבנות יזמו ויתחילו.חלק מהקשרים שלי התחילו ככה.
להיפך,אני חושב שזה מבורך שלא תמיד גברים צריכים ליזום מעצמם ולהביע נכונות.
בדיוק כמו שלדעתי גם גבר צריך לדעת לבשל,לנקות,לעשות כביסה,ספונז'ה ולהוריד את הזבל אז גם האישה יכולה ליזום לאן יוצאים,מתי,לפלרטט וליצור הזדמנויות.
אם אנחנו כבר בעולם שיוויוני שבו נשים וגברים שווים אותם זכויות, אז מן הראוי שגם בתחילת הקשר וגם במהלך הקשר הפניות והיוזמות יגיעו משני הצדדים.

צלשלספק

New member
לכל אחד / אחת יש את החשש מדחייה.

אם מישהי תתחיל איתי, וזה בהחלט קורה - מקבל בסבבה, מפרגן. ייתכן ואפילו יהיה מדובר בבחורה שלא שמתי לב אליה מקודם.

לא מתחבר לכל שיטות "אמנות הפיתוי" וכד' ששמעתי עליהן מפה ומשם וגם מבחורות שמישהו ניסה "לתרגל" עליהן את משנתו הצרופה, האמת היא מסתייג.
לא רומנטי, לא ג'נטלמני בעליל - כוחני משהו, פלישה לספייס של אדם אחר וניסיון כפוי לשכנע אדם זר לרצות בנו, וואלה לא הקיק שלי.

במקרי קיצון - מדובר באונס מחשבתי כוחני בעיני, ואני מתכוון לדוגמא ההיא שהלכה לקנות עגבניות בחור ומצאה את עצמה בבית של איזה מר בחור.

בקשר לקמפיין, לא יועיל - לא יזיק. לרוב החיזור הנשי שונה מהחיזור הגברי, ולכן לא חושב שהגברים הולכים לצפות לעדר של נשים שעפות עליהם באגרסיביות,
במקרה כזה כל אחד יברח, ללא קשר למגדר שלו.

supersonic777

New member
פעם התחלתי עם כל מה שזזה...

2.התחילו איתי גם...
3.לא צריך קמפיין,הבל הבלים!

1Shir

New member
אני איתך. אין לי בעיה להתחיל. בכל מקרה, אם זה

לא הדדי, זה לא רלוונטי, אז מה זה משנה מי כביכול "התחיל"?

למעלה