מי מתאים להיות מלך?

הלדין

New member
טוב.

רוברט היה דווקא חזק ב-"משחקי הכס". הוא ישב על כסו 15 שנה עם התקוממות אחת - של אנשי הברזל - שהייתה פורצת גם אם טארגאריין היה יושב על הכס. הוא היה פוליטיקאי טוב. מצד שני, פוליטיקאי טוב אינו אומר בהכרח שליט טוב. מה שנחוץ לשבעת המלכויות הוא פוליטיקאי טוב שהוא גם שליט טוב. מבין הדמויות הנ"ל, נראה לי שטייוין היה יכול להיות מלך טוב - האיש טוב ב-"משחקי הכס" ומסוגל "לספור מעות" כדבריו של רוברט מבלי להשתעמם. ואין לו בעיה להשיג את אהדת העם כשהוא צריך. המגרעה היחידה שלו היא אהבתו לעונשים ברוטאליים. (זה נדיר שמתגלמים בשליט שני צדדיו של המנהיג. ישנה סיבה לכך שמסורת 'ימין המלך' מקובלת מאד בשבעת המלכויות).

אף אחד.

אף אחד בסדרה אינו מתאים להיות מלך הממלכה-לכל אחד יש חיסרון.טוב, אולי ראיגר יכל להיות מלך טוב.

MIniMage

New member
זה לא אולי

ראיגר היה צריך להיות מלך, ומלך טוב מאוד. אם רוברט לא היה כל כך מאצ'ו שפתח מלחמה שלמה בשביל ליאנה, ואאריז לא היה רוצח את ריקאקד ובראנדאון סטארק, אז כל המלחמה הזאת לא הייתה מתחוללת. מלחמת השחר הייתה מסתיימת בלי בעייה. אבל דברים לא יכולים להיות כל כך פשוטים בווסטרוז.

La Gamba

New member
אחרת זה היה כמו לאבקראפט

עולם מדהים ביצירתיותו, אבל בכל זאת, ללא עלילה מעניינת. אם נד היה מעיף את סרסיי לכל הרוחות, לא היה בדיוק סיפור (פרט לדאני ולג'ון, אבל זה לא מחזיק ספר) אבל ראיגאר באמת היה יכול להיות מדהים, אינטיליגנטי, חזק, אהוב, אבלל.... כמו כל טאראגיין טוב, הוא בכל זאת סבל מבעיות נפשיות.

מנמוסין

New member
נצלש ספויילריסטים עזרה!

סליחה שאני מנצלת פשוט זה לא נראה לי מספיק חשוב בשביל לפתוח הודעה... משהו יודע היכן אפשר להשיג את הפרקים של FFC (הספר ה-4)? הבנתי שיש דאינריז, סרסיי, אריה, סאנסה ואולי עוד? אני ממש אעריך את זה אם תשרשרו לינק.... תודה

Doji

New member
קישור לפרק של סרסיי

http://www.georgerrmartin.com/chapter.html את השאר שהזכרת לא קראתי ולא מצאתי, כך שגם אני מצטרף לבקשה. אני חושב שאת הפרק של אריה הוא לא פירסם, אלא רק הקריא בחוגים סגורים מסויימים בכדי לקבל ביקורת, אבל ייתכן ואני טועה.

Doji

New member
לא מוצא ../images/Emo5.gif

גם גוגל מחזיר יותר מידי תוצאות לא רצויות. מי שיודע שיצרף לינק (רצוי גם להכניס לקישורים של הפורום). תודה.

Catelyn

New member
הנה לך

קישורים לפרקים של אריה, דאני וסרסיי וחלק מהפרולוג. אין עוד פרקים מלאים, אבל אם את רוצה תקצירים של פרקים נוספים - טיריון, ג'יים ודאבוס, תוכלי למצוא אותם כאן - אבל אני מזהירה אותך שאני לא בטוחה לגמרי שהתקצירים האלו מהימנים (רק 99%
)

Catelyn

New member
הנה הפרק של דאני

בקובץ
רציתי להעביר אותו קודם, אבל המחשב נתקע ואפילו לא הייתי בטוחה אם הוא העביר את ההודעה הקודמת.

mysterious V

New member
אני בעד סטאניס

חוש הצדק שלו טוב מאוד, בדיוק כמו שצריך. ובכל שאר התכונות הוא גם טוב. אולי חוץ מאהבת העם כלפיו, אבל כפי שראינו, העם למשל פירש שטיריון אשם במצב החרא משום שהוא היה ימין המלך, וימין מייעץ למלך. ככה שברגע שסטאניס יתחיל לסדר את העניינים העם יראה זאת. אבל עדיין לא ידוע אם מליסנדרה היא טובה או רעה, אז לא ידוע עד כמה שהיא תעזור לו. גם דאני מתאימה. היא נראית חלשת אופי ורכה, אבל כשהיא מדברת, רואים שהיא יכולה גם שלא להיות כזאת.

MIniMage

New member
בקשר לדאני

אם דאני הייתה נהפכת למלכה (ואני בטוח שהיא לא תהפך, סוף טוב מדי), אז היא הייתה נופלת קורבן למשחקי הכס.

mysterious V

New member
אני לא חושב.

היא לא טירונית בעניין. דוגמא טובה היא איך שהיא השיגה את צבא הלא-טמאים.

b i n

New member
דאני היא המועמדת הכי טובה

היא מראה את זה בתהליך שהיא עוברת בשלושת הספרים: היא ישרה והגונה, בעלת חוש צדק ומוסר ובעלת חושים פוליטיים. אה, ויש לה גם דרקונים!

Doji

New member
לא הייתי מזלזל בדאני

היא התחילה מאפס, ילדה קטנה ומפוחדת שאחיה מתעלל בה פיסית ונפשית, וסיימה כאשר היא מגייסת צבא שלם בעורמה ולא בכח, בדרך משחררת עם של עבדים ובעתיד מתכננת לקחת חזרה את כס המלך ששייך לה לפי דם. אם כל תהליך ההתבגרות שהיא עוברת ימכשיר אותה לנהל ממלכה ולשחק בעורמה את משחקי הכס... אה, כן, ויש לה גם שלושה דרקונים איתה לצידה אם תהיה מלכת ווסטרוז.

למעלה