מי משלם?

wranger

New member
מי משלם?

(פעם, מזמן מזמן, קפצתי לכאן לשאול כמה שאלות לפני היציאה מהבית. היה נהדר, תודה רבה. הנה עוד שאלה..) היום רציתי לצאת מהבית, אבל המפתח שלי לא הסתובב במנעול. משהו שם נשחק, או נשבר, או לא יודע מה. צלצלתי לבעל הבית שלי ולא היה לא מושג מה לעשות, אז הוא אמר לי להזמין מישהו שמתעסק עם מנעולים. אז בסדר, אני אזמין - אבל כשאני אקבל את החשבונית, אני אמור לתת אותה לבעל הבית, נכון? או לא? או מה? (בכלל, בעל הבית הזה לא ממש שם על כל מיני תקלות בבית. כל מיני טפטופים ונזילות סידרתי לבד, אבל זו הפעם הראשונה שאני לא יכול לתקן את הבעיה בעצמי וצריך להזמין מישהו חיצוני. לא יודע איך הולך עניין התשלום...)

wranger

New member
יא, תיקנתי לבד.

קצת שמן סויה והכל הסתדר. אבל השאלה עדיין נשארת (במיוחד לאור העובדה שדיברתי עם בעל הבית שאמר שהוא אחראי על כל מה שיש בפנים הבית, לא כולל דלתות, כי זה נקרא מחוץ לבית).

ravivve

New member
עלק לא כולל דלתות...

נשמע לי חירטוט שהוא אחראי על כל מה שבתוך הבית והדלתות נחשבות למחוץ לבית... היו לי שני בעלי דירה עד כה, אני יודע שהם היו משלמים על דבר כזה בעצמם. בעיקרון זה דברים שנסגרים בתוך החוזה, אבל זה נשמע לי מאוד שבעל הבית צריך לשלם על זה. דלת ישנה וחלודה זה דברים שמתכלים משימוש ארוך בהם, זה לא איזה משהו שהרסת משימוש לא נכון. וכחלק מהתחזוקה של הבית, בעל הדירה צריך לעשות את זה. אני כבר לא אוהב את בעל הדירה שלך....

מותר לי

New member
אני במקומך

הייתי מחליפה את כל הצילינדר (בהנחה שאי אפשר לשלוף רק את המנגנון) ושומרת את הישן ליום שאצא מהבית... כמובן שאשלם על הצילינדר, אבל גם אקח אותו בבוא היום!

../images/Emo45.gif, אבל אז,

מה תעשי עם צילינדר ספייר, בדירה שתעברי אליה (בהנחה ששם הוא יהיה תקין)?

מותר לי

New member
אז ככה:

דבר ראשון החוש הטכני וההגיון לא עובדים בחצות, הצילינדר לא ייצא אם לא נוציא לפני כן את המנגנון... מה עושים עם צילינדר חדש? אני בעד לשמור לעת צרה... (ועם המנגנון תמיד אפשר להסתדר)

האמת היא

שעם בעלבית כזה, העיקר להשאיר אותו תקוע עם המנעול הזה, יעלה כמה שיעלה.

למעלה