מי מעתיק ממי?

Lady in red2

New member
חחחחחחחח גדול ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

רגע, הוא רציני?

maymayush

New member
אתם מוזמנים לצחוק עליי, אבל גם אני חשבתי

על זה בעבר. זה לא כזה הזוי כמו שזה נשמע. תמיד נדמה לי שאנשים לא מעריכים מספיק איזו עבודה קשה זו לייצר תכנית כזו ולשמור אותה במקום הראשון. אני בטוחה שהם נעזרים בכל מקור אפשרי, שיש להם מידע על כל הגרסאות בעולם לאיידול במדינות שונות ושהם שואבים משם רעיונות. כל השינויים באיידול במהלך השנים לא התרחשו רק על בסיס ניסוי וטעייה שלהם, אלא גם על סמך הצלחות של עונות בארצות אחרות. ובכלל, אחריי שנייג'ל עזב אני לא אתפלא אם המחליפים שלו (מי באמת החליף אותו?) עשו מחקר מקיף על איידול במהלך השנים, איידול בעולם, סקרים וכל דבר אפשרי לשימור ההצלחה של איידול. אני חוזרת על עצמי בפורום הזה, אבל שוב- אל תזלזלו בהפקה. שאננים הם לא, זה בטוח. ובטח שלא כשגם בארה"ב, כמו בארץ, יש תהיות בנוגע לתכנית, להשפעה שלה על המוזיקה ולרלוונטיות שלה. וכמובן הירידה ברייטינג גם לא משאירה מקום למקריות. כל מה שהם יכולים לעשות כדי להעלות את הרייטינג הם יעשו, תסמכו עליהם. אני לא יודעת אם הם באמת הושפעו מכ"נ או לא, אבל לדעתי זו לא אפשרות תלושה מהמציאות.

naama59

New member
נגייד

על איזה דו קרב ראש בראש הוא מדבר ביום ההודעות? הוא מדבר על הקטע של הצלת השופטים, או של פרק הכיסא? וואטאבר. אל תשכחו שכוכב נולד התחילה מ"לא נפסיק לשיר" שפתאום, ככה פתאום הפכה לתחרות קאברים, עם אותו אולפן, אותו קונספט של תוכנית, ערבי נושא, שבוע אימונים (בתור שבוע הוליווד? עלק), אופן העלייה לגמר, אופן בישור התוצאות (במקום סתם מודחים - מושיבים כל אחד שבטוח ואז מגיעים לזה). שפתאום מהטופ 5 כולם שרים שני שירים.. אני בטח אזכר בעוד אחר כך. למה בידיוק הוא מוכן להישבע שמעתיקים ממנו?
הדואטים לדעתי בוצעו גם בעוד מקומות בעולם, חוץ מזה שבארץ זה תמיד נהיה בלאגן. ממש קשה לי להאמין שצוות התוכנית מס' 1 באמריקה יושב לעצמו וחושב: "היי, אולי מכל התוכניות בעולם, ניקח משהו מפורמט ישראלי? אז מה אם הוא נורא מזכיר את שלנו ובעצם בנוי כמו שלנו."

Lady in red2

New member
../images/Emo45.gif

אני חושבת שאם הם היו מודעים לכוכב נולד, אולי היו תובעים על העתקה. אולי ההפקה של אמריקן איידול מסתכלת קצת על תוכניות איידול בעולם, אבל כוכב נולד היא לא "איידול ישראלי".

האמת שרק מהראיון הזה למדתי שהם

לא קנו את הפורמט ובעצם עושים הכל (כל ה"שינויים") כדי להמנע מתביעה. די חוצפה לדעתי. הייתי בטוחה שהם קנו את הזכויות באופן חוקי.

maymayush

New member
../images/Emo45.gifגם אני

באמת דפוק... אגב, בעצם הזכויות הן של הבריטים ושל "פופ איידול", ולא של "אמריקן איידול" כשחושבים על זה. רק שהם קנו את הזכויות באופן חוקי אם אני לא טועה. אני עדיין חושבת שאיידול מודעים לקיומה של כ"נ ובוחרים שלא לתבוע.

נכון, ומי שהביא את איידול לארה"ב

זה סיימון קאוול בעצמו, שהוא אחד היוצרים ובעלי הזכויות של פופ-איידול המקורית בבריטניה. ככה שלגביהם אין שום ספק שזה חוקי

אני חושב שזה לא נכון.

סיימון קאוול מספיק מבריק לחשוב על דברים כאלה בעצמו, שלא לדבר על מחלקת הפיתוח והייצור של אמריקן איידול, שהיא לא תבייש שום חברה בין לאומית בעולם, ויחד אני משוכנע שהם מסוגלים להרים רעיונות כאלה גם מבלי להסתכל בגירסה הישראלית (והלא כל כך מעניינת) של כוכב נולד.

Musical Abuse

New member
טוב, כל אחד והחלומות שלו ../images/Emo6.gif

במקרה הזה...החלומות הורודים של יואב, כנראה לא ממש מתגשמים, או יתגשמו איי פעם

למעלה