מי מכיר ?

• פותח הנושא yid
  • פורסם בתאריך

yid

New member
מי מכיר ?

השיר של מיקי גבריאלוב "כך היא מתגנדרת כל היממה......" מבוצע ע"י סטלוס (אורן חן) ביוונית, זה מתחיל בערך כך: "giati pou.......afou s'agapo kai m'agapas" זה בוצע ביוונית, או שזה תורגם עבור הביצוע של אורן חן וסטלוס? אם זה בוצע ביוונית האם מישהו יודע ע"י מי ? תודה מראש

yid שלום, על מנת לאפשר לתותחים

למצוא את השיר ביוונית, יש קודם לציין את המבצעים במקור, ועל פי פרטי השיר המופיע בתקליטו של מיקי גבריאלוב, נקרא: "גברת מגונדרת" שמילותיו מובאות להלן, אבל, יחד עם זאת השיר במקור הוא "עממי טורקי"... מכאן ידידי שנתתה לנו חידה רצינית לפיענוח... אני מקווה שמישהו ירים את הכפפה... חיים גברת מגונדרת ביצוע: מיקי גבריאלוב מילים: מיקי גבריאלוב לחן: עממי טורקי שמש בוקר באה בחלון והיא מתעוררת עם חיוך חלום את פניה מלטפת קרן אור תלתלים שחורים בשערה שמלה מקושטת לגופה לבשה צעיפים של משי לראשה קשרה כך היא מתגנדרת כל היממה פעם עם הכובע פעם עם שמלה בת שלוש וחצי כמו אשה גדולה וכל כך שבא לי לחבק אותה. כבר הגיעה השעה לישון הבגדים חוזרים בסדר לארון ואם אין פיג'מה יש קומבניזון היא שוכבת לה עם הבובה ולפני שהיא נרדמת במיטה אז היא קמה להחליף לה עוד שמלה כך היא מתגנדרת כל היממה...

idano1

New member
גברת מגונדרת

מוג'דה (הילדה התורכיה) שרה את זה , והשיר הוא תורכי עד כמה שאני יודע.

yid

New member
תודה חיים...זה העברית אני צריך יוונ

ית.........בכל מקרה רוב תודות

yid

New member
תיקון

זה מתחיל כך: giati pes na fygis pou tha pas afou s'agapo kai m'agapas

mongol1

New member
יש ביוונית

של זמרת קזנג'ידיס כתב את המילים אם אני לא טועה, זה נקרא gia ti tes

F a d i

New member
../images/Emo26.gif

השיר נקרא YATI THES NA FIGEIS=למה את/ה רוצה לעזוב אני כמעט בטוח שהמקור של כריסתאקיס ויוטה לידיה G.Ludia-Xrhstakhs משנת 1961 וחודש ע"י גליקריה וה"אתינאקי קומפניה" ועוד...

כן גרב, כפי שהבנתי יש את השיר

"גברת מגונדרת" ששר מיקי גבריאלוב, ואני רוצה גם לשיר אותו ביוונית. אם יהיו לי את מילות השיר (כי הלחן הרי אותו לחן.). בתודה, איילה

וואו, את פשוט גדולה מהחיים, אני גם

רוצה כמובן??? האם את מדברת גם על המילים וגם על השיר??? תודה חיים...

חיים היקר! מצאתי את השיר

בדיסק הנקרא : BARELAdIKO אין שם המבצע או המלחין.. יש רק את שם הדיסק..זה מעין אוסף שערך אותו דיג'יי כלשהו ביוון. אשמח להעביר לך אותו בהקדם גרב.

וואו, תודה עבור המאמץ המיוחד שעשית

הייה שווה לשרשר ולהעלות על נס את המוסיקה של מיקי גבריאלוב וכך הרווחנו את כל המידע סביב נושא זה, שוב, כל הכבוך לך...חיים

orna44

New member
מיקי גבריאלוב

אם כבר עלה כאן שמו, הרשו לי לציין שמדובר במוסיקאי נהדר ומלחין בחסד. אני לא בטוחה שהוא זכה למלוא ההכרה שמגיעה לו. שימו לב לשיר של טשרניחובסקי "הוי ארצי מולדתי" שיר שהוא כ"כ ארץ-ישראלי. בעצם הוא בכלל "ספירת מלאי" של מה שיש לנו כאן. נעמי שמר העניקה לו לחן בסגנון "רוסי" ועשתה אותו ללהיט. בא מיקי גבריאלוב ובאומץ רב הלחין אותו בלחן ים תיכוני. הלחן האולטימטיבי עבור השיר הזה. חומר נוסף על מיקי גבריאלוב בקישור.

../images/Emo47.gifפאדי../images/Emo47.gif

בזכותך כמובן(כמו תמיד) גיליתי שיש לי את הגירסה הזאת YATI THES NA FIGEIS G.Ludia-Xrhstakhs צירפתי ת'עטיפה של הדיסק אני בטוחה שיש לך אותו לדעתי דיסק יפה מאוד שלך גרב שאתה הכי אוהב בעולם(וחסר לך שלא)

למעלה