מי מכיר?

hadas5

New member
מי מכיר?

במסגרת הליכתי היומית שבה את ליבי צמח מטפס/משתרע עם פרחים גדולים לבנים, היום ראיתי שיש לו תרמילים ארוכים מאד ודקים. קטפתי תרמיל יבש ויש בו המון זרעים קטנים, שטוחים שחורים. מישהו יכול לנחש מהו הצמח, והאם אפשר לזרוע את הזרעים ישירות בגינתי? האם יתכן שזוהי שעועית נוי או משהו כזה?? (נדמה לי שנתקלתי פעם בשם הזה. תודה מראש.

bel011

New member
אני אנסה...

האם לצמח היו קנוקנות ועלים ירוקים דמויי לב? האם התרמילים בצבע ירוק? אם ענית בחיוב על הכל,זה כנראה משהו ממשפחת השעועית

מוטי בר

New member
לצמח קוראים פונדרוניאה,(עקולית)והוא

מתרבה בקלות הן מהזרעים והן מיחורים חצי מעוצים ישירות בגינה אך מומלץ בכל זאת לזרוע בתנאים משופרים קצת יותר.

hadas5

New member
האם תוכל לפרט ?

אני מעונינת לזרוע ישירות בגינה האם עכשיו מתאים לזרוע? ורק כדי להיות בטוחה בדקתי את הצמח שוב אין לו קנוקנות והעלה הוא בעצם שבעה עלעלים על גבעול קטן שיוצא מהענף

תיקון קל.

מוטי, תרשה לי לתקן: עקולית הינה עקולית. ישנה העקולית המשרישה גרנדיפלורה הנפוצה שפרחיה כתום כהה גדולים ויתר העקוליות פרחיהן נעים מצהוב לכתום. הפנדוריאה, גם היא מטפס שעליו מנוצים, אך חלקים הם, שעוותיים, נעים מלבן עם סגול במרכז ללבן ממש, והוא מטפס עדין. שמו פנדוריאה יסמינית, וישנה הפנדוריאה היסמינית המגוונת גם. פודרוניאה - גם מטפס עם עלים מנוצים אך העלעלים אינם תמימים או חלקים, והפרחים גדולים יותר וורודים. כל המטפסים הנ"ל, ריבויים אפשרי מייחורים. לגבי השאלה - עדיין הפרוט לא מספיק לאיבחון ממשי של הצמח.

מוסיפה תמונות

עקולית = CAMPSIS RADICANS או C. GRANDIFLORA פנדוריאה= PANDOREA JASMINIODES פודרניאה = PODRANEA RICOSOLIANA

hadas5

New member
אני מלאת קסם מהידע שלך

לפי התמונות זה בודאי לא עקולית אולי תיאור התרמילים יעזור... ארוכים מאד 25-30 ס"מ ודקים מאד צבעם ירוק וכשמתיבשים חום כהה הזרעים שטוחים חומים כהים וקטנים וכל זרע נתון במעין עטיפה לבנה שקופה.

אוסנת123

New member
פנדוריאה

הי, לפי כל התיאורים אני אחזק את אלו שאמרו שזו פנדוריאה. הצמח מטפס בקלות על כל מה שסביבו, עלים ירוקים כהים לא גדולים במיוחד, פרחים לבנים-ורודים גדולים יחסית ובעל תרמילים בדיוק בצורה שתיארת. הוא עמיד מאוד (יש לנו אותו גם בחצי צל וגם בשמש כמעט מלאה) הוא בעל קצב צימוח מהיר יחסית והוא מזריע את עצמו ולכן מתפשט עוד יותר במהירות. כפי שבטח ראית התרמילים נפתחים בקלות יחסית כשהם יבשים מכל נגיעה ואז הזרעים נופלים ובכל מקום יוצא צמח חדש... צמח יפה ומצליח למלא שטחים ויכול להוות גדר חיה או לכסות פרגולה (אצלנו ממלא את 2 התפקידים) בהצלחה!!!

למעלה