מי מכיר

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
מי מכיר

את רשות השיפוט בהסתדרות? מה יתרונה או חסרונה?

Sch

New member
יוסאריאן

כל כך קיוויתי שתדע דבר מה על זה...

טוב טוב ...

זה לא שאני ממש יודע. לפי חוקת העבודה לעובדים במוסדות ההסתדרות, יש צורך לברר סכסוכים בפני רשות השיפוט של ההסתדרות. בשנים האחרונות (מאז שההסתדרות קיבלה "חיים חדשים") - היועצים המשפטיים של ההסתדרות כבר לא עומדים על זה (לפני כן, אם היתה מוגשת תביעה לבית הדין לעבודה - הם היו מבקשים למחוק אותה בהיותה מוקדמת מדי). למרות זאת, הרשות עדיין קיימת (ולעתים גם בועטת). אפשר לפנות לשם לשם בירור סכסוכים. יש מקרים שהיא מפתיעה לטובה (בניגוד לדימוי שלה על כך שהיא תמיד "בעד ההסתדרות"). למעשה, אני חושב שכשיש לעובד ויכוח עם מוסד הסתדרותי, עדיף לו לפנות לשם. אם הוא לא יהיה מרוצה מהתוצאה - הוא יוכל לפנות גם לערכאת הערעור של רשות השיפוט ואחר כך - לבית הדין. מה רע?

brigit

New member
לא מדויק

רשות השיפוט היא מוסד בורר וככזה הדרך לערער על החלטותיה הוא מסובך בצורה בלתי רגילה. היום אפשר כבר לפנות לבית הדין גם אם יש סעיף "בוררות" לרשות השיפוט ומה לעשות - לעובדים לרוב עדיף לפנות לבית הדין ולא למוסד, שעם כל הכבוד לאובייקטיביות שלו - הוא מוסד הסתדרותי על כל הכרוך בכך

סוף סוף ../images/Emo3.gif ../images/Emo104.gif

זו הפעם הראשונה, כמדומני, ש brigit ויוסאריאן מופיעים באותה הודעה...עד עכשיו קינן בי חשד שbrigit נשלחה אלינו אחרי שיוסאריאן נסע להצטרף לאור

ציפי ג

New member
לא שאלת אותו

איך הוא מצא את שבדיה. דווקא בחורף הוא נסע לשם? מצא זמן.

ציפי ג

New member
החלק העתיק מעט מזכיר

ביחוד תעלות המים. מזכירות קצת את המקווה של האר"י ז"ל.

shaio

New member
לא יודע, אבל אם היה מפוטר

הייתי מייד שולח אותו לקבל עצה טובה ממך.

brigit

New member
יוסריאן

רק עכשיו נכנסתי "שוב" ושמחתי לגלות שאני נושא שיחה
אני, כמובן, מכחישה הכל...........

Sch

New member
בדקתי בהסתדרות

ובכל המסמכים שנשלחו אלי - אין יותר רשות שיפוט מחוזית, אלא רק ארצית. נאמר ש"בדיונים מקדמיים רשאית רשות השיפוט הארצית לאשר פסק דין של פשרה אשר תוקפו יהיה כתוקף של "פסק בוררות". זאת אומרת, שפסק דין סופי אינו בעל מעמד של פסק בוררות, לא כן? מכיון שבוטלה רששות השיפוט המחוזית, אין גם אפשרות לערער על פסק דין של הרשות הארצית, כך נדמה לי. "הרשות תשפוט על פי מיטב שפיטתה. מוסמכת לפסוק שלא על פי הדין המהותי. אינה כפופה לכללי הראיות המחייבים... מוסמכת לתת פסק דין, או פסק דין בפשרה או בהעדר הגנה, או בהעדר התייצבות, וראש הרשות רשאי להתיר קיום דיון נוסף, אם פסק הדין מעורר עניין בעל חשיבות יוצאת דופן". נראה לי, שהדבר הזה מקביל לכל גוף מגשר - מפשר, רק עולה פחות כסף (אם להשוות אותו למגשרים העצמאיים שלוקחים 200 ש"ח לכל שעה) או מנקודת מבט של משפט-עבודה - מקצועי יותר (אם להשוות לגישורים של נציגי ציבור בבית הדין). אגרת פרוטוקול - 50 ש"ח. אני מתקשה להחליט אם זה "לנו או לצרינו". אשמח על תגובת מי שכבר ניסה את הטריבונל הזה.

Sch

New member
האם מישהו ממכם ניסה את רשות השיפוט

ויכול לספר מה היתה התרשמותו?

Sch

New member
ציפי, שאלה טכנית לטכניקת השיחה שלנו

איך קורה שחלק מחבילות ההודעות קופצות לראש העמוד, וחלק נותרות במקומן? לא שזה יותר מדי חשוב, סתם הסתקרנתי.

ציפי ג

New member
הודעה קופצת

במשך שלושה ימים מיום העלת ההודעה ורק כאשר היא כולל מספר מסוים של תווים. (משהו כמו ארבע חמש מלים.

brigit

New member
לצרינו

לצערי הרב, מבחינת העובג לעולם עדיף ללכת לבית הדין לעבודה. המדובר בגוף הסתדרותי העושה כרצונו (יש נלו תיק שפשוט הפסיקו לטפל בו לפני למעלה משנה אחרי ששלחו את נציג ההסתדרות "לברר נקודה"). אמנם נראה כאילו המדובר בטריבונל שיפוטי רגיל, הן מבחינת סדרי דין ומועדים והן מבחינת אפשרות הערעור על פסק הדין (שכן המדובר בפסק בורר ברשת) עדיף בית הדין.

למעלה