מי מכיר, מי יודע ????

Kalusa

New member
מי מכיר, מי יודע ????

שלום! אני אם לילדה בת 7, שמאובחנת כ "בעלת פעלתנות יתר" ומומלץ ע"י הנוירולוג לקחת ריטלין. הייתי מעדיפה לנסות שיטות אחרות, בינתיים, ולחכות עם מתן הריטלין. כרגע הילדה לוקחת פרחי באך (בקבוק שלישי לאחר הפסקה של חודשיים לאיבחון נוסף של המצב). במסגרת חיפושיי נתקלתי בשיטה שנקראת "טומאטיס". ברצוני לדעת האם מי מכם מכיר את השיטה הנ"ל או מכיר מטופלים והאם היא מומלצת לבעיה שהזכרתי. מודה בחום על כל תשובה שתינתן

zivadina

New member
טיפול בהפרעת קשב ורכוז

שלום Kalusa וברוכה הבאה אלינו. הפרעת קשב ורכוז איננה רק היפראקטיביות אלא בעיית ויסות כוללנית אשר פוגעת בהתנהגות, ביכולת הרכוז, במצב הרגשי ובתחושתיות. למיטב ידיעתי, פרחי באך עוזרים להרגע, אבל לא לווסת את כל התחומים אשר מניתי. הנסיון שלנו כאן מראה שרק הטיפול הרב-מערכתי הקונבנציונלי עוזר להפרעה: 1. טיפול תרופתי 2. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי 3. הדרכת הורים לניהול מסגרת הבית וכן, במידת הצורך, עזרה לימודית, ריפוי בעיסוק ותמיכה רגשית. כל שאר השיטות הן טובות מאוד, כי מספקות טיפול מובנה של אחד על אחד. אבל כאשר שוקלים את יעילותן (כסף, אנרגיה, זמן לעומת התוצאות), הטיפול הרב-מערכתי הוא הטוב מכולן. את מוזמנת לקרוא את הקישורים שלנו ולשתף אותנו בהתלבטויותיך.

regi n

New member
טומאטיס

יקר מאוד ואצלנו לא נצמא יעיל. הילדון יצא משם עצבני ומשועמם. חפשי ב-GOOGLE יש להם אתר בעיברית. יושבים בהוד השרון. בהצלחה.

דליה.ד

New member
שלום לך

קיימות מגוון שיטות טיפול שמעידות על עצמן כמיטיבות עם הפרעת קשב וריכוז - כולן ללא מחקרים אמפיריים שיוכיחו זאת! קיימות שיטות תנועתיות כגון "רביב" שיטות שמיעתיות - כגון "טומטיס", אלטרנטיביות - ובינהם פרחי באך ועוד. אניח כאם ניסיתי מגוון אדיר של שיטות במהלך השנים והשיטה היחידה שהוועילה היתה השיטה המערכתית: הוראה מתקנת, תרפיה (לפי הצורך), תמיכה רגשית (לפי הצורך), עיצוב התנהגות ו....טיפול תרופתי בריטלין. התוצאות מדברות בעד עצמן: הבת הבכורה שלי בצבא סיימה בגרות מלאה וכל הציונים מעל 85 (טופלה 6 שנים בריטלין). השניה בי"א בשנה שעברה סיימה עם 3 תעודות הצטיינות בלימודים ויש לה גם adhd וגם דיסלקסיה, גם היא מטופלת בריטלין.

Kalusa

New member
הנוירולוג איבחן והמליץ

את התרופה (אם וכאשר...) תיקח, אם הבנתי נכון מרופא המשפחה, עם הפנייתו לכך.

Kalusa

New member
|קודם כל ../images/Emo51.gif לכל העונות ../images/Emo24.gif

האם יש תופעות לוואי בלקיחת תרופה זו
כגון נמנום, פסיביות, כאבים (ראש, בטן ושאר..). הבנתי שיש עיכוב בגדילת הילד (בתי קטנטונת). או אי אילו תופעות אחרות
אני אובדת עצות. ברור לי שמצב זה לא יכול להשאר והוא רק יילך ויחריף עם השנים, אך מצד שני מלחיץ אותי לתת חומר שיכול גם להזיק..
אתם מאוד תומכים וממש טוב לי לקרוא את התיחסותכם לכל השאלות הנשאלות כאן

zivadina

New member
תופעות לוואי של ריטלין

ריטלין היא תרופה שנחקרת כבר 60 שנה. יש הרבה מידע מסולף בקשר אליה, אשר מופץ על ידי אנשים אינטרסנטים שמעוניינים שנקנה את שרותיהם היקרים במקום להשתמש בתרופה המועילה הזאת. תופעות הלוואי שלה ידועות ונחקרות, וניתן להתמודד אתן בהצלחה. התופעות העיקריות הן: 1. חוסר תאבון בזמן השפעת התרופה. לשם כך מומלץ לאכול לפני נטילתה. אחרי התפוגה חוזר התיאבון באופן טבעי. 2. פאסיביות-בדרך כלל פאסיביות קורית כאשר המינון נמוך מדי. 3. כאבי ראש ובטן-עוברים אחרי שימוש עקבי של שבועיים. 4. גדילה: במחקרים הרבים מצאו השפעה מזערית על הגדילה, כ-1 ס"מ בשנה. כמו כן נמצא שבסוף גיל ההתבגרות הילד השלים את גובהו הפוטנציאלי, ולכן המחשבה היא שכל ילד ADHD צומח לאט יותר מילד רגיל ומשלים את גובהו בסוף גיל ההתבגרות. בין ילדי הפורום המטופלים תרופתית יש ילדים הגבוהים מבני גילם. במחקרים לטווח ארוך, נמצא שאין תופעות לוואי הנשארות בגוף לאחר שהתרופה יוצאת ממנו בסיום ההשפעה (לאחר 4 או 8 או 12 שעות). נהוג לערוך בדיקה תקופתית פעם בשנה לילד הנוטל ריטלין, היות שלא ידוע על סכנה מיוחדת של התרופה.

למעלה