מי מכיר?מי יודע?

זוית קצת שונה

גם אני גרה בחו"ל ומגיעה לארץ לביקורים ארוכים כאלה. אני מאוד מבינה את הצורך בקצת זמן לעצמך (למרות שלא אהבתי חלק מהניסוחים שלך
). הביקור הראשון שלנו היה כשהבת שלי הייתה בת שנה ותשעה חודשים. הגענו לשלושה שבועות. ניסיתי לשלב אותה בפעוטון בו הייתה הבכורה שלי בזמנו. הקצבתי לזה יומיים. החלטתי שאם אחרי יומיים (שזה זמן קצר מאוד לכל הדעות) היא לא משתלבת - נעזוב את זה והיא תהיה איתי. היא ילדה מאוד סתגלנית והייתי משוכנעת שזה יילך ולמרות זאת - זה לא הלך. אז שלושה שבועות היא הייתה איתי, סבא-סבתא וכו'. לא היה הכי נוח, מה גם שהיו לי כל מיני סידורים ברשויות, בנקים וכו', אבל לא נורא. בביקור השני היא הייתה בת קצת פחות משנתיים וחצי. לקח לה פחות מיומיים לשלוח אותי לדרכי והיא בילתה קיץ שלם בגן (באותו מקום שניסיתי בביקור הקודם), שמחה ומאושרת. אין לי ספק שהיא נהנתה שם יותר מאשר להיות איתי בבית כל היום. היא הלכה לחצי יום, עד 12:30 והיה לנו יחד את כל אחר הצהריים, ולי היו כמה שעות לבד (הגדולה הייתה בקייטנות עם חברות שלה). ועם כל זאת, שנה וחצי נראה לי מאוד צעיר לניסויים האלה. בגיל שנה וחצי הבת שלי הייתה מוכנה להשאר עם כל מטפלת וכל חברה שלי ובכל בית, והייתי משוכנעת שככה זה יהיה בגן. וזה לא התאים לה. אולי הגודל, אולי כמות הילדים, לא יודעת. וזה עוד לפני שדברתי על המחלות בשנה הראשונה בגן ואם את בטוחה שהנסיון הזה שווה לך "לבלות" חלק מהחופשה עם ילדה חולה... חופשה נעימה

ryurach

New member
לאמא של ים וכולם

אני חושבת שהובנתי כאן לא נכון ודי הותקפתי על הראיון של גן בחופשה בארץ. אז כמה הסברים: אמא של ים, מצטערת אם לא מצא חן בעיניך הניסוח שלי אבל עם ילדה חולה על הידיים אין כל כך זמן לחשוב על ניסוחים. מעבר לכך, זה שהיא נמצאת איתי כל הזמן לא גורם לי לחשוב שאני אמא מושלמת, ברור שאני ישמח אם יהיה לי קצת זמן לעצמי, לבד או רק עם בעלי אבל לאור העובדה שאני גרה בחו"ל אין כאן משפחה שתיקח אותה לבייביסיטר.אבל זה בסדר אנחנו נהנות אחת מהשניה, ומאבא וחברים. לעומת זאת בישראל אני לא מכירה חברים עם ילדים בגילה, המשפחה, לא גרה קרוב לסבתא שאצלה נגור, וסבתא עדיין עובדת יום יום. אז מה עושים? חשבתי שמסגרת אולי תהיה עדיפה לה, אולי חצי יום... אחרי הכל חודשיים זה הרבה זמן, אבל אולי אני טועה, כמו שאמרתי. אני לא מושלמת

Shellylove

New member
מתנצלת אם הרגשת מותקפת

אני בטוחה שאף אחת לא התכוונה. מה דעתך על מה שהצענו לך (בייביסיטר)? [תתפלאי, גם אני לא מושלמת]

michal@gal

Active member
מנהל
הרעיון שלך דוקא מוצלח

ויש לי חברה שכשהגיע מארה"ב לביקור של כחודשיים, עשתה בדיוק אותו הדבר. אצל החברה זה היה מאד מוצלח, גם הילדה וגם האמא היו מאד מרוצות. הסידור הקל מאד גם על המשפחה שאצלה התגוררה החברה בזמן הביקור בארץ. במקרה של החברה, מה שהקל על הסידור היה שאחת מהילדות של המשפחה היתה באותה מעון יחד איתה, ואז היא פגשה את אותה הילדה גם בבוקר בגן, וגם אחה"צ בבית. הסידור מאד תלוי באופי של הילדה. אם היא נוחה באופיה, ומסתדרת בכל מקום, היא תשתלב במהירות בגן, ואז הפתרון יהיה מוצלח. אם קשה לה להתרגל, יהיה לה קשה עם המצב, ואז גם אחה"צ, כשהיא תהיה שוב איתך, היא תהיה עצבנית כמו כל ילד שעובר תקופת הסתגלות. רק את מכירה את הבת שלך, ויודעת מה מתאים לה.

קודם כל התנצלות ../images/Emo20.gif

כשהלכתי אחורה לחפש את הציטוט המדויק שלא אהבתי, גיליתי שהוא לא שלך אלא של irisgh (כנראה שהאותיות של הניק שלך ושלה התבלבלו לי בראש...). אז קודם כל
... שנית, שתפתי אותך בנסיון שלי שלא היה מוצלח בגיל דומה לגיל של הבת שלך. עם זאת, אני מאוד מבינה את הצורך, את העדר המשפחה התומכת מסביב ואין לזה שום קשר להיותך או אי היותך "אמא מושלמת" (ושתקום מי שחושבת שהיא מושלמת. בעצם יש לי חברה אחת כזו, אבל היא היחידה שחושבת ככה על עצמה
). אני מציעה שתקציבי לעניין הזה זמן הסתגלות (בהנחה שתמצאי גן שיהיה מוכן לזה. מנהלת הגן שהבת שלי הייתה פה הסכימה רק בגלל היכרותה הקודמת איתי ובגלל שהבהרתי לה שאין לי כוונה לעבור עם הילדה תהליך התאקלמות של שבועיים בשביל שלושה שבועות גן..). ותהיי פתוחה לכל דבר - אם יילך, מצוין. ואם לא יילך - אל תקחי את זה קשה מדי. וכמו שאמרה לי מישהי חכמה מהפורום הזה כשאני התייעצתי בעניין זה
- אם את תלכי לזה עם ראש פתוח שאם יילך, אז סבבה ואם לא, אז לא קרה כלום - ככה גדלים הסיכויים שהבת שלך תתאקלם שם מהר. לחץ שלך יכול להקרין עליה ולגרום לכך שהיא פשוט תסרב להקלט בגן. בהצלחה.

ובכל זאת

הייתי שוקלת היטב אם להכניס ילדה לחודשיים לגן - אולי מטפלת מהסביבה? איזהשהו סידור חלקי איפהשהו?

Shellylove

New member
אני מבינה מה שאת אומרת

לגבי שילוב הצרכים שלכם, אבל בטח אפשר למצוא סידור אחר: נגיד בייביסיטר קבועה שתיקח אותה לגן משחקים/ים/ג'ימבורי, סבתות (שבטח מתות לקצת זמן עם הנכדה). ככה גם לך יהיה זמן וגם היא תבלה בכיף במקומות שיהיו בהם עוד ילדים. בגן, נראה לי ש"תבזבזי" הרבה משאבים אנרגטיים שלך ושלה להסתגלות (בזמן לא אידיאלי מבחינת המסגרת- כי כולם עסוקים בפרידות) וגם זמן וזה חבל. ממילא גן יעלה לך כסף, לא? אז עדיף למצוא בייביסיטר טוב/ה.

vered4

New member
תנסי להכנס לאתר "הבדל פעוט"

ותתקשרי לדסי אשר (הטלפון בדף הראשי), אולי יהיה לה רעיון מתאים.

אמממאאא

New member
בגן של הבן שלי יש ילד חדש

שבא לחודשיים לביקור מולדת.תוך יומיים הוא התרגל (הוא בן שנתיים וחצי) ומאד כיף לו שם. אבל מדובר בגן מאד מיוחד עם 9 ילדים בלבד וגננת מדהימה כך שאולי זה הקל עליו. באופן אישי קשה לי כשאמא אומרת על הילד/ה שלה קוץ ב@#$ ברוב המקרים ילדים באים מבחירה ונכון לפעמים צריך לעשות שינויים בשבילם אבל זאת עדין הגדרה קשה מידי. הגן של בני סגור ביום שישי והמון אמהות שואלות אותי איך בחרתי בכזה גן איך הוא לא משגע אותי. הגן כ"כ מוצלח שהתרגלנו שאין גן בשישי ואנחנו נהנים להיות רק איתו והוא לומד המון (קניות וכל מה שצריך זה יחד) נכון שהוא בן 4 וזה יותר קל אבל לא בלתי אפשרי.

זאת גם הייתה הטעות שלי..

מי שאמרה את זה, היא לא שואלת השאלה אלא מישהי אחרת...

אמממאאא

New member
לא התיחסתי למישהי מסויימת

אמרתי שקשה לי שאמא מכנה כך את בנה/ביתה. וגם אם יש רגעים מייגעים הם עדין לא הופכים להיות קוץ ב@#$! הרבה יותר קשה כשאין ילדים ואפשר לעשות מה שרוצים.

דסי אשר

New member
ryurach - קבלת כאן הרבה תגובות

המתייחסות לעצם הרעיון של שילוב קטנה בת שנה וחצי במסגרת לחודשיים ימים. אני, כמו כמה אחרות- לא מתלהבת מהרעיון, וחושבת שיהיה קשה לקטנה, וכתוצאה מכך גם לך. אבל, כמו שכתבו כמה אחרות- רק את מכירה אותה. בתל אביב נפתח מקום, ליד דיזנגוף(פרישמן פינת ריינס)- שחזונו הוא מענה על צרכים ייחודיים של הורים - כמו למשל המקרה שלך. זה אינו משפחתון- כמות הקטנים בו כיום, כמעט 20, עם צוות בהתאם לתקן, עם לווי מקצועי של "רכזת מטפלות" שהקימה את המקום בנוסף לעיסוקה בהדרכת 100 מטפלות במעונות ציבוריים בדרום הר חברון. תוכלי לכתוב לי בתיבת המסרים, ואכתוב לך פרטים נוספים. בפורום של האתר איננו נותנים מידע, ולא נראה לי שנצליח לקיים שיחת טלפון בינלאומית- לשם קיום שירות המידע, הנעשה בטלפון לרוב. דסי הבדל פעוט(ע"ר)

למעלה