מי מכיר מי יודע?

מי

New member
מי מכיר מי יודע?

וכאן אני מתאר לעצמי, או לפחות מקווה, שתפרס רשת קורי עכביש רחבה... אמי ז"ל נפטרה לפני חודש ימים. במסלול הבריחה שלה מגרמניה היא שהתה כילדה בבלגיה בבלגיה בבית יתומים בלינקבק (ליד בריסל). קראתי קצת על מקום זה בספר "ילדי החיים". האם מישהו מהמשתתפים בפורום מכיר אנשים, יודע על אנשים שהיו במקום זה?
 

מי

New member
מקפיץ

ביום שלישי השלושים לאמי תעשו בבקשה קצת מאמץ ותנסו לסייע לי אם למישהו יש תמונות זה יכול להיות נהדר
 

א77

New member
אין קשר למאמץ

המתן, יום או יומיים, עד שחברי הפורום ייכנסו. לא כולם יושבים על המחשב כל הזמן... אני מאמין שתוך יום או יומיים, תדע את סיכוייך כאן. נשמתה של אמך תהי צרורה בצרור החיים בנחמת ציון וירושלים תנוחמו. ולא תוסיפו לדאבה עוד. (אני בשנת אבל אחרי אבי הכ"מ. ולידיעתי, אחר הורה אפשר לנחם במשך כל השנה)
 

כוכה

New member
פנה לארכיוני השואה

יד-ושם, לוחמי הגיטאות, תל-יצחק ושאל היכן מצויים רשימות בתי הילדים באירופה שלאחר השואה.
 

מי

New member
תודה בקשר להצעה

אך ברשותי הספר " ילדי החיים" שהוא הטוב ביותר בעברית בנושא זה. אני מחפש אנשים באופן אישי ותמונות. תודה
 

כוכה

New member
מי היקר -אינך צודק

בארכיונים מצטבר חומר על חיפושים - למשל המדור לחיפוש קרובים - בארכיון הציוני אם היו חיפושים על אנשים אחרים שעברו במוסד הזה, יש סיכוי שדרך המידע שנמצא עליהם, ישנו מידע נוסף. בארכיונים ייתכן וישנו מידע על מפגשים שנערכו במשך השנים, על פיזור הילדים במוסדות של עליית הנוער וכו´. החומר הזה יכול להובילך לחיפוש במפקדי אוכלוסין ולהגיע למה שאתה מחפש. בהצלחה!
 
למעלה