מי מכיר , מי יודע........

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
מי מכיר , מי יודע........

מי כתב מי שר כרגע שמעתי וכתבתי......... סואן בדמי הליל פונדק בנמל מרסיי מלח ירים שם כוס עם נערתו טבק חריף ירבה ללעוס חלום פונדק אפל רק רוח תיילל רחקה סירה אין סוף רחק מלח מנערתו שעל החוף הים קורא לי שוב אלייך לא אשוב הים הוא חידה ולי הים הוא אב ואם גם נערה.....

magy

New member
לא הוא שר קודם........

ואני בכלל לא בטוחה.....שהוא שר את זה במקור..... אבל זה שיר ים....... מנסה להזכר......ולא הולך , כי בינתיים כבר השמיעו את זר קוצים - האחים והאחיות..... וכעת........ הדרך בו עוברות הנשמות שלנו.....לא מזהה את המבצעים.......

טרה10

New member
סואן-מלים:ברצ´יק.לחן עממי- שאלי בתי

ונען [מתוך שני הספרים הנקראים 1000 זמר וזמר.. והשלישי רק היום שכחתי שצריך לקנות..אוצר בלום..]

magy

New member
סואן ....מאד

שירים משכבר הימים אמן: אורי זוהר שם ההוצאה: הליקון ז´אנר: ישראלי שנת ההוצאה: 2001 הקדמה (מנגינת הים המכושף) 0:00:00 לחן: פרנק מטיס עיבוד: יצחק גרציאני ילדתי מרים (דני הקטן) 0:00:00 מילים: רפאל קלצ´קין לחן: ורס עיבוד: יצחק גרציאני שיר הקפיטן 0:00:00 מילים: אברהם שלונסקי לחן: איסק דונייבסקי עיבוד: יצחק גרציאני הקדמה לשיר "טובל הימין טובל השמאל" 0:00:00 טובל הימין טובל השמאל 0:00:00 עיבוד: יצחק גרציאני הקדמה לשיר "האניות עגנו במלטה" 0:00:00 האניות עגנו במלטה 0:00:00 מילים: פיינטוך אפרת שלמה לחן: צבי אנקורי עיבוד: יצחק גרציאני הקדמה לשיר "שושנה" 0:00:00 שושנה 0:00:00 מילים: חיים חפר לחן: עממי עיבוד: יצחק גרציאני הקדמה לשיר "סואן בדמי הליל" 0:00:00 סואן בדמי הליל 0:00:00 מילים: דב (ברצ´ק) מגן לחן: עממי עיבוד: יצחק גרציאני

טרה10

New member
סואן זה משאון..וכאן היין הוורוד

מרימוני השנה שעברה..והעץ שלי המלא ברימונים חדשים..בקרוב התמונות ..אחרי היומן. ולמה היומן.? נוסטלגיה ושמעו סיפור-- שלשום סיפר החבר של גנדי ז"ל, טופול- מדוע שינה את ברוך אגדתי יוצר יומני כרמל את שמו. מסתבר שביאליק אמר עליו ברוך האגדתי. זה מה שהיה. והיינו פעם אצל רן אלדמע בכבעתיים- שם סיפר לנו על ה´חברה טראסק´ בתל אביב ועל העדלאידע..ועל ברוך אגדתי..בסליק בגבעתיים בשכונת ברוכוב ועל ´המכתש´ שהיה בור גדול שם ניצלה השנה הפועל רמת גן מירידה בנצחון על הרצליה שלא לעתה בגלל זה לליגת העל. וע[א]ל יקל הדבר בעיניכם..כי אלי אוחנה עלה עם בני יהודה..ואלי אוחנה..הוא כבר מיתוס ואגדה בפני עצמו.. מה שמזכיר לי את חיים חפר..שאביב- אמר שחשב שהוא כבר מת..וכאן חזרנו ליין הוורוד מרימוני אשתקד..בוקר טוב.. [נ.ב. התחלתי את הספר של גיל הראבן..נראה..]

טרה10

New member
תפוחים..ורימונים שלשה והעץ משמאל.

ובקשר לתפוח שהוא מזן ענה-ושכתריסר מהם.גדלו לתפארה על העץ לזכרו של שרגא שכן יקר שנפטר לפני שנים, באותה שנה שניטע העץ. היה מורה לתנ"ך.. ואדם יקר- ושחבל על דאבדין..וטבע את המשפט האלמותי ´דופן דןפן´ לשחייניפ שבינינו..כולל שתחיה..השוחה יום יום 1500 מטר..!

magy

New member
היין מקסים בצבעו

אני לא מתאפקת......בפעם האחרונה שהכנתי, וזה קרה פעמיים שתיתי מיד אחרי התסיסה......את שתי הנגלות....... ואוייייייייייייייייייייי לך אם לא תקרא את הספר....... של גַיל..... נתתי אותו אתמול לאקסי..... שיהנה ממשו בחיים......

טרה10

New member
יין.? מיד?.והרי ידוע שגגל שיין ישן.

הוא משתבח בטעמו..! אתמול עוד חששתי מה היין הזה עושה או יעשה..כי שמעתי סיפורים על אתיל ומתיל והרעלות..וולה יצא טוב יותר טוב מטוב.! ואם את רצינית..יש לי כאן שכן וחבר לעבודה..שאני עוד אשאל אותו על יין הרימונים שעשה במשך שנים..וכפנסיונר..יש לי זמן לכל העניין. עקבי אחרי.! והספר של גיל..נראה את ´זכרונותיה של גיישה´ קראתי עד האמצע. אצל עמוס עוז החדש נעצרתי בינתיים. נו- המונדיאל הZה גזזזזזל הממממממון זממממממן.! ותנסי להגיד ´אקסי כמו טקסי´..מה את צוחקת..אותי זה מצחיק..!

טרה10

New member
מבחן בוזגלו- מי יודע.?

השופטת נירה לידסקי...האקסית של צבי לידסקי..כאן.!

magy

New member
אתה מדבר על זה?

תושב נהריה שפרחי ההרדוף שלו צנחו למדרכה.....עומד בפני משפט על ליכלוך עירו.......והמשפט מתקדם.......ותופס תאוצה.........

למעלה