מי מכיר , מי יודע?

talit2

New member
מי מכיר , מי יודע?

אני מנחה טיול במעינות בהרי ירושלים לקבוצה של בני נוער (ישראלים ואמריקאים) למישהו יש רעיון לסיפורים שיכולים ללוות את המסע...........אולי על עולי הרגל או בענין מים ומעינות או כל רעיון אחר יתקבל בברכהת

Joe the wolf

New member
מים

הי.. מצ'ב סיפור חביב על מים ובסוף לינק לבלוגי שהרשומה האחרונה מאמש עוסקת אף היא במים. טיול נעים. לנושא דליים בהודו היו שני דליים גדולים, אותם נשא משני צידי המוט מעל צווארו. לאחד הדליים היה סדק, ובזמן שהדלי השני היה מושלם ותמיד נשא את כמות המים המלאה מהנחל עד לבית האדון, הגיע הדלי השני מלא בחציו. במשך שנתיים שלמות, המשיך כך המצב מדי יום ביומו. נושא הדליים העביר רק כמות של דלי וחצי מים לבית האדון. כמובן, שהדלי המלא היה גא בהישגיו, מושלם במטרה שלמענה נוצר. אך הדלי הסדוק , הרגיש מבויש ואשם בחוסר שלמותו, ואומלל בשל אי יכולתו לספק יותר מחצי הכמות שאותה הוא נועד לספק. אחר שנתיים של מה שנראה לדלי הסדוק ככישלון מר, הוא דיבר אל נושא הדליים אני בוש בעצמי, ואני רוצה להתנצל בפניך"."למה?" שאל נושא הדליים "במה אתה מתבייש"? "הייתי מסוגל להעביר רק מחצית מכמות המים במשך השנתיים האחרונות, עקב הסדק שבצדי שגרם למים לדלוף החוצה כל הדרך במעלה השביל עד לבית אדונך.בגלל חסרונותיי, עליך לעשות את כל העבודה הזו ואתה לא מקבל תמורה מלאה למאמציך" ענה הדלי.נושא הדליים הצטער בשביל הדלי הזקן והסדוק, ובחמלה אמר: "בעודנו עושים את דרכינו בחזרה לבית האדון, אני רוצה שתשים את לבך לפרחים המקסימים הפורחים לצד השביל".ואכן, בעודם עולים במעלה הגבעה, שם לב הדלי הזקן והסדוק לשמש המחממת את פרחי הבר המקסימים הפורחים לצד השביל, וזה עודד אותו במעט. אך בסוף השביל הוא עדיין הרגיש רע עם עצמו שכן מחצית ממשאו שוב טפטף החוצה, ולכן הוא שוב התנצל בפני נושא הדליים.נושא הדליים אמר לדלי: "האם שמת לב לכך שהפרחים פורחים רק בשביל שבצד שלך אך לא בצידו של הדלי השני? זה משום שתמיד ידעתי על הסדק והטפטוף שלך וניצלתי זאת. זרעתי זרעים של פרחים בצד שלך, וכל יום, בעודנו פוסעים בדרכנו חזרה מהנחל, אתה השקית אותם. במשך שנתיים, יכולתי לקטוף את הפרחים הנפלאים הללו ולקשט אתם את ביתו של אדוני. אילולא היית כפי שהיית, לא היה לו היופי הזה להתברך בו". מוסר השכל: לכל אחד מאיתנו החסרונות המיוחדים שלו. אנחנו כולנו כדים סדוקים. אך אלו הסדקים/החסרונות ההופכים את חיינו למעניינים וכדאיים . עלינו רק לקבל כל אדם כפי שהוא, ולחפש את הטוב שבו, ויש שם הרבה טוב כי בכל רע אפשר למצוא גם טוב. http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?EntryId=1042503

תראה גו', אתה הרגת סיפור נפלא

כי אתה אומר ש מחר בבוקר התלמיד ימשיך לשים זרעים והכד ימשיך לדלוף אליהם וכל שקרה רק שהכד ידע שהוא סדוק אז בשביל מה הסיפור? ומתי המורה יחליט שהתלמיד גמר א ת חניכותו? אף פעם. אין הגיוןו, הפכת את כל ההבנה ההודית שבסיפור לראש יהודי העושה לנו פטנטים, והוספת לו מאפיינים להצדיק את שהוספת. נתחיל מהתחלה. תלמיד היה, כל עבודתו הייתה לשאת מים מהנהר למורה שעל ההר, באסל המונח לרוחב כתיפיו. חשוב בבקשה , למה המורה הפך את כל לימודיו של התלמיד לנשיאת מים? למה באסל לרוחב כתפיו? ענה ונוכל להמשיך בסיפור ההודי בהבנה של כוונת המספר. בברכה משה

Joe the wolf

New member
מוישה, אולי הרגתי את הסיפור.....

אבל אתה, כך נראה מתעלל בגוויה.. סורי, אני לא ממש מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי. סיפרתי את הסיפור הזה מספר פעמים והוא העלה חיוך אצל אחדים, אצל אחרים העלה את התגובה 'איזה סיפור חמוד' ואצל אחדות השיג את האפקט הרצוי
סתםםם.... על איזה תלמיד אתה מדבר?..אין כאן שום תלמיד..יש הודי קשיש אסל ושני דליים ומוסר השכל שגם אתה וגם אני קצת דליים סדוקים וזה מה שיפה בנו..לא צריך מיד להרוג אחד את השני.. הבאתי דברים בשם אומרם או ליתר דיוק סיפור בשם מספרו..אהבת ספר הלאה לא אהבת יש כפתור שנקרא דיליט .. יום נעים ג'ו נ"ב אתה לא הבנת? ההוא היה הרוצח!!!! סתם סתם בדיחה מתקופת נעוריי שמצחיקה אותי עד היום. יצאנו קבוצת חברים מסרט בקולנוע סמדר בירושלים, שוחחנו קצת עליו ואחר כך שינינו נושא לגמרי. אחד החבר'ה שהיה עדיין מרוכז בסרט לא שם לב שהחלפנו נושא ופתאום הוא מתערב בדרמתיות בשיחה בתגובה לאיזה חלקי משפט ששמע..וכלל לא קשורים לסרט: "לא, אתם לא הבנתם!!!! ההוא היה הרוצח"!!! חלפו כ- 30 שנה מאז ואני עדיין צוחק מזה..

אתה מזכיר לי הודי שבא איתי לישיבה שם סיפרתי

הוא הכיר את סיפור הבריאה של אור חושך ים מים ושמיים כאילו אלוהים ישב באמבטיה ואפר מהסיגריה נפל לו על הסבון והאדם כל חיו שואף לצאת מהבועה שנוצרה. (סיפר לו את זה אחד מהצעירים כשהגיע למנזר ועדיין לא התנקה מחישושו
אצלי העלה חיוך, אצל חברי שהסיפור חמוד , בישיבה ששם סיפר את זה אמרו שהוא לא מבין... אתה מבין? ילך ההודי בעולם ויספר לכולם על הדת היהודית שהכיר ?, אותי זה לא מצחיק לשלושים השנה הבאות ביחוד שזה מגיע ממספר סיפורים שמספר לקהל. שממליץ למדריך טיולים לספר. בברכה משה

מיכה ס

New member
סיפור על הדרך לבודהה

לפני כשבועיים בערך שלחתי לאתר סיפור על נזיר שנדד בעקבות בודהה כל חייו, היה עולה רגל. אולי תוכל לעיין בו בדפים האחרונים, שכן מסע של עולי רגל הוא מסע בדרך אך גם מסע פנימי כידוע.

למעלה