מי מכיר מי יודע

נאוהג

New member
מי מכיר מי יודע../images/Emo35.gif

אתמול חיפשתי כאן את התרגום העברי האפשרי לשם הגברי ההונגרי BELA. וזאת משום שלידי אבי הגיע מסמך שנכתב במכונת כתיבה בהונגרית ע"י LIBERMAN BELA שזה לכשעצמו צרוף מעניין ( שכן ליברמן לא נחשב שם הונגרי במיוחד אבל BELA כן ....) בשם: Bor - Hirhet Szerbiai Magyar Munka Tabor tortenete irta es atelte Liberman Bela. (אני כותבת משמיעה אז יש בוודאי שגיאות כתיב) שזה בתרגום חופשי מאד: "בור - הסטוריה של מחנה עבודה ידוע ( לשמצה) כתב ועבר את החוויות ליברמן בלה" יש לנו יסוד להניח שהטקסט נכתב בת"א בשנת 1945 משום שיש בו פרסומת לחנות ספרים בשםם הדסה בר"ח הירקון 59 ת"א וציון שנה. החנות אינה קיימת היום , וחנות הספרים ההונגרית בחיפה אינה מכירה את הטקסט. אני מאידך חיפשתי במאגר דמוגרפי טוב של ישראל ליברמן שמתחיל באות ב והגיל שלו בערך מתאים אבל לא מצאתי שום דבר מובהק. כמה נקודות נוספות שיכולות לעזור:
יתכן שבארץ האיש הזה השתמש בשמו העברי ( שאינו מתחיל באות ב)
לפי הטקסט האיש היה מהנדס או בדומה והועסק בתפקידי ניהול ופיקוח במחנה העבודה
לפי השנה בה נכתב הטקסט כנראה שהאיש הגיע לישראל דרך רומניה מיד בסיום המלחמה
אין וודאות שהאיש המשיך לחיות בארץ לאחר שנת 1945.
אבא שלי לא זוכר אותו וגם כמה חברים שהיו איתו לא זוכרים את האיש.
הפרטים בטקסט הם בדיוק כפי שאבי זוכר ומכיר , ולטענתו הם מדוייקים במידה יוצאת דופן אעריך כל רעיון איך אפשר לאתר את האיש או את יורשיו

מאגר דמוגרפי טוב של ישראל

הזכרת משפט זה "אני מאידך חיפשתי במאגר דמוגרפי טוב של ישראל ליברמן שמתחיל באות ב" התוכלי לפרט מהו המאגר הזה וכיצד ניגשים אליו? אני מחפש בת דודה של אימי שעלתה לארץ בינואר 1946 והיגרה לאוסטרליה לפני מרץ 1951. את פרטי בת הדודה אני יודע אך אני מחפש את השם הפרטי של בעלה ושל ילדיה כדי להמשיך את החיפוש באוסטרליה. אלי

masorti

New member
../images/Emo32.gif השם ליברמן (שאינו הונגרי)...

סתם הצעה (יותר נכון ניחוש) מדוע זה כך... ידוע שבסוף המאה ה-18 (בשנת 1787) נצטוו כל יהודי האימפריה האוסטרית לאמץ להם שמות משפחה גרמניים. אז יכול להיות שהשם הגרמני ליברמן נשאר מאז, ואילו השם ההונגרי בלה הוא בגלל שאיש (והוריו) חי בהונגריה.

נאוהג

New member
פתרון התעלומה ../images/Emo70.gif

מסתבר שמישהו בכל זאת זוכר את האיש
, אבא שלי הצליח למצוא משהו שיקשר אותו לבת של ליברמן בלה . האדון ליברמן נפטר זה מכבר בהונגריה ובתו מתגוררת שם . זה ממש מעניין מה הביא משהו לחזור להונגריה אחרי הכל , אבא שלי תמיד אומר שההונגרים היו יותר גרועים מהגרמנים
לכל מי שניסה

מוסקל

New member
קריטנברג

קריטנברג מפטרובה קשורה גם למשפחת מוסקל . איזה מידע יש לך ומה חסר לך ?

למעלה