מי מכיר? מי יודע? #1

doroni10

New member
מי מכיר? מי יודע? #1

בין בולי בורמה, סין, תאילנד ושאר דרום מזרח אסיה שהביא אלי חמי לאחרונה, נמצאים שלושה בולים. אודה למי שיוכל להגיד לי במה מדובר.. הנה הראשון:

בּני

New member
השלישי נראה ממיאנמר (בורמה)

לפחות לפי התווים שעליו. הספרה היא 1 בכתב הבורמזי והכיתוב מזכיר את הכיתוב על המטבעות של המדינה.

doroni10

New member
צודק- אלא שקטלוג סקוט לא מדווח עליו

למישהו אולי יש קטלוג ספציפי לאיזור?

avitalit

New member
דורוני .. הנה אתגר קטן בשבילך ....

ובשביל מי שמרים את הכפפה . ראשית - אבקש שתכתבו לי את תשובתכם במסר כי אהיה ליד אינטרנט רק בעוד כמה ימים וההודעה הזאת תעלם לה בנבכי הארכיון לטובת חדשות ממנה .... אני מצרף סריקה של 4 בולים שיש לי מארגנטינה . לא יודע את שנת ההוצאה. שימו לב לדברים הבאים - כל אחד מהבולים הוא בצבע שונה . בכל הבולים יש את אותו ציור . בשני הקיצוניים מופיע בחלק העליון הימני כיתוב ובאמצעיים לא . בבול השמאלי ביותר מופיעה שם המדינה כארגנטינה ואילו באחרים - רפובליקה -ארגנטינה . בשני האמצעיים הציור נראה יותר כרישום . וכמובן - הגודל של המסגרות שונה . ובכן .. מאילו שנים הבולים? האם מדובר בכמה הנפקות ? האם יש כאן טעויות הדפסה? טעות בכמות הצבע? משהו ידוע? אשמח לקבל תשובה . תודה וחג שמח איצ

doroni10

New member
האתגר הוא לאסוף את כל הוריאציות ../images/Emo8.gif

מדינות רבות, בעיקר מדרום ומרכז אמריקה, נוטות למחזר נושאים ובולים. בתור אתר לאומי (גשר אינקא במנדוזה), הבול זכה למספר לא מועט של גרסאות. הבול השמאלי ביותר הוא הפתיח של הסידרה כולה. הוצא בשנת 1959 וסימנו בסקוט 696. קצת קשה עבורי לזהות את שלושת הבולים האחרים, משום שמבלי לבדוק סימני מים וניקבוב מעט קשה לזהות מבין מספר לא מועט של וריאציות שהוצאו עבור בול זה. אך ניחוש (לא פרוע) לפי הצבעים.. הייתי אומר שהשני משמאל הוא Sc #929, שני מימין הוא Sc#928 והראשון מימין הוא Sc# 930. כן, 3 וריאציות של הבול הוצאו בו זמנית בגוונים שונים. לבול זה קימות גם וריאציות (תשניות) בערכי נקוב שונים, וכן כאשר עליו הדפסי רכב כגון "official" עבור בולים לשימוש ממשלתי. סה"כ, לפי סקוט, קימות 29 וריאציות של בול זה בערכי נקוב, צבעים וגוונים שונים, מתוכם 4 נושאים את הערך הנקוב 10pesos כמו הבול השמאלי שאתה מציג, ו 4 נושאים את הערך הנקוב 10c כמו שלושת האחרים שהצגת. ברשותי, עד היום, 23 מתוך 29 הוריאציות כולן (שכן מדובר בבול נוף..). דורון,

למעלה