מי מכיר? מי יודע? מי שמע?

מי מכיר? מי יודע? מי שמע?

לילי ליטביץ, הייתה בתו של רופא מתל אביב. אביה היה "יקה", שעלה ארצה בעלייה החמישית, (שנות השלושים). כבת עשרים ערב קום המדינה, לערך 1947 נסעה לילי ליטביץ לביירות ללמוד באוניברסיטה האמריקאית שם, בביה"ס לאחיות שם. היא נתפשה ע"י הג'נדרמריה הלבנונית ונכלאה בבעל בק ב1948. שם "פגשו" אותה שבויים אחרים של מדינת ישראל.(עפ"י התחקירים שלהם). תחקיר שלה, אם הי אינו בארכיון צה"ל!! באמצע מלחמת העצמאות, בחורף 1948 הוחזרה ארצה, קבלה מענק שיקום בסכום כסף גדול, באישור בן גוריון! לילי ליטביץ נסעה לאיטליה (למה?), נישאה לטייס, וחיה כל יתר שנותיה באנגליה. אחיה היה אף הוא טייס, אשר השתתף במלחמת העצמאות כמתנדב. שמו היה גרשון ליטביץ. הוא כיום אינו בן החיים. גם לילי ליטביץ נפטרה לפני 12 שנים. בעלה אף הוא נפטר. הקשר עם שני ילדיה אבד באנגליה. אביה ואימה ירדו מהארץ בראשית שנות החמישים גרו ונפטרו באנגליה. האם מישהוא מכיר? יודע? שמע? כל הניסיונות בארכיונים הרבים והטובים בארץ העלו חרס!!! כנ"ל גם חיפוש בין אנשי המודיעין של צה"ל בראשיתו. עיתונאי, שנתבקש לחקור את האירוע, והחוקר אירועים מסוג זה טען "שאין ענין לציבור"... יש ויש, כי בני הדודים השניים שלה החיים בארץ - מחפשים את ילדיה, את הסיפור המלא שלה, ובעיקר להנציח אותה. אחרי הכל למה שוחררה באמצע המלחמה? למה הוענק לה כסף עבור השיקום? למי שיש קצה חוט -או רעיון איך להמשיך לחפש, תודה רבה רבה! חג שמח, לאה

עדנה4

New member
לאה, האם ידוע היכן היא קבורה?

ובעלה? מי טיפל בקבורה? אולי מכאן אפשר למצוא "קצה חוט". אבל בכל מקרה זה סיפור מרתק.

רעיון טוב. תודה

צריך לחפש בבבתי קברות בלונדון. מישהוא יודע איך מחפשים זאת? תודה, לאה

yairlt

New member
חיפוש בבית קברות

לאה שוב שלום, אני מזכיר לך כי בעלה של לילי היה מדרום אפריקה, למרות זאת סביר שנקבר בלונדון אבל זה לא בטוח לגמרי.נדמה לי שגם אשתו של גרשון לא תדע את התשובה ואם תדע לא בטוח שהיא מעונינת לשוחח על זה. יאיר

עדנה4

New member
בדרך כלל בחברה קדישא המקומית יש

פרטים על האדם שטיפל בקבורה. אם זה בן, או חתן, או קרוב משפחה אחר.

כותבים את שמה כך:

לילי ליטביץ Lily Litwitz אחיה גרשון ליטביץ Gershon Litwitz , תודה! לאה

תיקון קל לגבי לילי ליטביץ ומשפחתה

א. את שם המשפחה כותבים כך LITTWIT (פעמיים T). ב. ההורים ירדו לגרמניה ולא לאנגליה. ו... תודהעל התיקון ליאיר ליטביץ, בן הדוד השני של לילי ליטביץ, לאה

yairlt

New member
לילי ליטביץ - עוד תיקון קל

בלועזית כותבים LITTWITZ - עם האות Z בסיום ועוד נקודה - ליטביץ = ליטויץ ואולי גם ליטוויץ סליחה על הטעויות. יאיר ליטביץ

ספר טלפון עולמי

ידידה של חנה שלחה לנו קישור לספר טלפון של כל הארצות. מצאתי שם טלפון של בת דודה שלישית ב MARYLAND שאני מתכתב איתה במייל אבל לא שוחחתי איתה בטלפון. אולי תמצאי שם את השם.

כמה עצות תם

שלום, לאה
הסיפורים שאת מביאה הם תמיד מרתקים, מאתגרים ובעלי ניחוח ארצישראלי מובהק.
על הארומה הזו שאת מעניקה לכולנו. לעניין התעלומה הנוכחית, כמה הערות ושאלות: 1. האם יש מידע/רמז כלשהו על שם משפחתה של לילי לאחר נישואיה, או על משפחת בעלה? כיוון שקראנו כאן (בתגובת הקרוב של לילי) כי בעלה מדרום-אפריקה, ייתכן ומשם תבוא הישועה. דרא"פ היהודית מרושתת דיו (מבחינה גנאלוגית) כדי לספק קצות חוט. 2. כיוון שהוריה של לילי עלו ארצה מגרמניה בשנות השלושים, ולאחר מכן שבו אל גרמניה - יש סיכוי שבני משפחה נוספים חיו/חיים שם, ואולי אף היו בני משפחה נוספים עמם (אחים של ההורים? אחים של לילי?). לשני כיוונים פשוטים תוכלי לפנות כאן:
בספר הטלפונים המקוון של גרמניה יש בסך הכל 28 תוצאות (טלפונים וכתובות) עבור השם Littwitz. בהנחה שתחפשי במדריכים נוספים ובווריאציות נוספות של השם, תאתרי וודאי עוד כמה שמות, אך מדובר בבודדים. שלחי מכתב מפורט ומנומס לכולם (עדיף בגרמנית), והמתיני לתשובה. רבות מפריצות הדרך שלי היו בזכות השיטה הפשוטה הזו.
נסי לפנות לגב' גיזלה ארלר, בבחינת "שלח לחמך על פני המים". יש לה מידע על אנשים שעזבו את גרמניה לפני המלחמה, וייתכן כי המאגרים שברשותה מרחיקים לכת עד שנות השלושים, או שסתם כך תזכי להפתעות... כיוון שהשם אינו נפוץ (כפי שמעיד ספר הטלפונים הגרמני), בקשי ממנה מידע על כל מי שנושא שם זה. 3. כמובן, אני מניח שאת פועלת גם בכל הדרכים המסורתית: פניה לרשימת התפוצה של JG, פניה לאנשים החוקרים שם זה ב - JGFF ולכאלו שהשם מופיעה בעציהם ב - FTJP. סיפור כזה, אם קשור למשפחתו של מישהו, וודאי יהיה לו מוכר. אם יהיו לי עוד רעיונות - אוסיפם (אך נראה לי שיש לך די עבודה גם כך
), ארנון

ועוד עצה קטנה שנשכחה

ב"היכל השמות" יש דפי עד בודדים אודות משפחות בשם ליטביץ מגרמניה. אולי כדאי לפנות גם למעידים של דפים אלו, אם אינם מוכרים כבר לבני המשפחה. ארנון

יעקב 1948

New member
עוד אתר

ישנו אתר בריטי שימושי שיש בו הרבה מידע על פליטים יהודיים.יש שם 2 ליטביץ. http://www.movinghere.org.uk/ יעקב רוזן

פרטים על לילי ליטביץ

אני "מכירה" אותה דרך מחקר המ.א שערכתי על שבויי ישראל במלחמת העצמאות. כבר למעלה מ12 שנים שאני "מחפשת" קצה חוט על מעשיה והסיבות המדוייקות למעצרה/מאסרה בבעל בק. בארכיון צה"ל החומר דל וקיימים 2-3 מסמכים על אישה שבויה שחזרה באמצע מלחמת העצמאות מלבנון וקבלה שיקום מהמדינה. נדיר מאד לגבי התקופה. צצות כאן המון שאלות: מי הפעיל אותה? אם הופעלה? למה חזרה באמצע המלחמה? למה ניתן לה שיקום? (מקריות? גם רון ארד "בילה" בבעל בק כשנתיים!)למה נשלחה באמצע/ראשית המלחמה ללבנון ? האם למדה בבירות בביה"ס לאחיות? ההיה זה "כיסוי" או אמת? אנשי מודיעין , ובעיקר ההיסטוריון של החייל גם הוא לא מצא דבר בארכיון חיל המודיעין. ויתכן שאין זה מקרי, כי אז הדברים נעשו בע"פ והיו ממודרים מחששות כאלו ואחרים.לכן, נייר לא היה ואם היה הושמד. מאז אני מחפשת את עקבותיה ובאמת שניסיתי רבות. לאחרונה ממש באקרעי במסגרת העבודה הגעתי לדוא"ל של בנו של יאיר ליטביץ החובר לנו בפורום, והוא בן דוד שני של לילי ליטביץ! ההיכרות האקרעית חידשה את החיפושים והמיקריות שבה נפגשנו מאיצה בנו לחפש את בניה אולי אצלם טמון סודה. ולשאלותיך ארנון: 1. שמה של לילי ליטביץ היה קופר לאחר נישואיה. באנגלית Cooper . 2. את החיפוש הזה יעשה יאיר חברנו בפורום ואני באמת תומכת בכתיבת מכתבים לכל האנשים הרשומים בספר הטלפון מבחינת "מה יש להפסיד?" ואותו כנ"ל לגבי שאלה מס' 3. 3. וזאת אעשה - לפנות לרשימת התפוצה של JG . בינתיים ליאיר יש הפתעה ואני מקווה שיכתוב על כך!!! ולכל המסייעים תמיד גם במסרים אלף תודות!! לאה

bilen

New member
לילי קופר הוא שם נפוץ מאוד-מאוד

באנגליה. זאת לא תהיה מלאכה קלה...

המטרה למצוא את ילדיה

בנה נקרא גיל ולבתה אין יודעים. גרו עד לפני שנים מועטות ככל הידוע בלונדון. גיל קופר הוא עורך דין ויש רבים במדריך הטלפון של לונדון הנושאים שם זה. ו...גם ג. קופר, קשה מאד לאתרו. אני מקווה שיאיר יעבוד על כך. לאה

יעקב 1948

New member
גיל קופר בלונדון

באנגליה שלא כמו בארה"ב עורך דין אינו קרוי LAWYER או ADVOCATE אלא BARRISTER או SOLICITOR (תלוי אם מופיע בבתי משפט אז הוא בריסטר או שסתם עושה כסף מחוזים ואז הוא סוליסיטור).אם תכנסו לגוגל הלועזי ותחפשו "GILL COOPER" בשילוב עם SOLICITOR או BARRISTER יש סיכוי שתמצאו את האיש שלכם.לא לשכוח מרכאות לפני ואחרי שמו. יעקב רוזן

למעלה