מי מכיר וויסקי bowmore?

מי מכיר וויסקי bowmore?

קיבלתי בקבוק סינגל-מאלט של bowmore. האם מישהו יודע אם מדובר בוויסקי שווה.

rustynail

New member
אכן קיבלת וויסקי איילה מצוין

אפוף בטעמי עישון כבדים ומליחות רבה איזה בואומור קיבלת את גירסאת ה12 שנה ? ה10? פרט בבקשה... צ'ירס!

Naughtius

New member
ויסקי מעושן ביותר...

אמנם לא כמו לפרויג, אבל מאד מעושן, לא לכל אחד! אני אישית אולי קצת כוסית פשוט אני לא נהנה מעישון יתר שכזה, מזכיר שאיפת עשן בל"ג בעומר...

katadgi

New member
אכן סקוטש איכותי

מבחינת הטעם הייתי מעדיף את הגלנמורנג'י ואם יש כסף אז קרדו
אבל תמיד טוב לקבל מתנות שכאלה, ואם אתה מגלה שהוא תופס לך יותר מדיי מקום על המדף אתה מוזמן ל...

katadgi

New member
האם אני שומע נכון??

בוומור הוא אינו סקוטש?
קבל תיקון במיידי אחי בוומור הוא סקוטש בוודאות
ולא רק סקוטש אלא סינגל מאלט סקוטש

katadgi

New member
ואם דיברת על גלנמורנג'י או קרדו

אז גם הם וויסקי סקוטי, גלנמורנג'י סינגל מאלט וקרדו 95% סינגל מאלט.

cloclo

New member
../images/Emo5.gif 95% סינגל מאלט?

אתה בודאי מתכוון Pure Malt או Vatted Malt. יצרת על דרך ההיפוך הגדרה מאוד מוזרה עם סתירה פנימית. וגם לא ברור למה דווקא 95%.

95% סינגל, זה ביטוי יפה ../images/Emo13.gif

יש לקארדו גם וגם לא? זכור לי שהיה לי סינגל שלהם, ושטעמתי pure malt שלהם.... הגיוני?

cloclo

New member
Cardhu לא מיוצר יותר כסינגל מאלט,

אלא רק כ-Pure Malt. בתאגיד DIAGEO, ש-Cardhu בבעלותו, הוחלט שכסינגל מאלט, מזקקת Cardhu לא תוכל לעמוד בביקוש העולמי (מסתבר שכוח הפצה חזק של תאגיד זה לא בהכרח דבר טוב למותגים קטנים ובינוניים), והחליטו לייצר תחת אותו שם מותג Pure Malt שמכיל גם את הסינגל מאלט של Cardhu וגם סינגל מאלטים אחרים. נוצרה שערורייה כשהסתבר שה-Pure Malt החדש משווק בדיוק באותה אריזה, באותה תווית ובאותו צבע של הסינגל מאלט, פרט להוספת הטקסט Pure Malt בקטן על הבקבוק. אפילו שם המזקקה הושאר, למרות שה-Pure Malt מכיל סינגל מאלט שיוצר במזקקות אחרות. בקיצור - הטעייה בוטה למדי. קצת בלגן תקשורתי גרם ל-DIAGEO להוריד את הבקבוקים שנארזו כך מהמדפים, ולהחליפם בבקבוקים דומים בעלי תווית דומה אבל בצבע ירוק (במקום אדום) ועם ציון בולט "Pure Malt" על הבקבוק. כמובן שה-Pure Malt כשמו כן הוא - מורכב מ-100% סינגל מאלט (ממזקקות שונות אמנם, אבל כולם סינגל מאלט לפי כל כללי הטקס).

וואלה... חבל, דווקא חיבבתי אותו

בתור סינגל... קליל שכזה. אולי בעצם עכשיו לא הייתי מתרגש, זה היה בהתחלה.

an3c

New member
את לא מעודכנת, הם חוזרים לייצר את

הסינגל מאלט ולא ישווקו יותר קארדו פיור מאלט. לאחר אותה שערוריה שהזכרת, החליטו ראשי התאגיד לחסל את מלאי הפיור מלאט עד סוף השנה לפני שיחדשו את שיווקו של הקארדו סינגל מאלט. "But yesterday, the company confirmed it will phase out all stock of Cardhu Pure Malt by the end of the year before reintroducing Cardhu single malt into its four key markets - France, Spain, Portugal and Greece. " http://thescotsman.scotsman.com/index.cfm?id=276982004

cloclo

New member
לא מדוייק. לא לגמרי ברור מה בדיוק

זוממים ב-DIAGEO, אבל כנראה ששיווק הסינגל מאלט יחודש באופן סמלי ביותר לארצות ספורות בלבד, בעוד ה-Pure Malt ימשיך להיות משווק בכל הכוח תחת שם אחר, לאחר חיסול המלאי בתווית הנוכחית. בקיצור, שינוי קוסמטי שנובע מכך ש-Scotch Whisky Association לוחצים שרק וויסקי סינגל מאלט ישווק תחת שם של מזקקה ספציפית (ולכן Pure Malt או Vatted Malt לא יכולים להיות משווקים תחת השם "Cardhu").

an3c

New member
מעניין

כי לפי הכתבה בסקוסטמאן(למרות שהיא לפני כמה חודשים), כתוב בפירוש שיצור הסינגל מאלט חוזר במלא כוחו, ויחדלו מלייצר את הפיור מאלט. קראת את זה במקום אחר? תודה.

cloclo

New member
רוב אמצעי התקשורת פרסמו את המהלך של

DIAGEO כפי שהוא, אבל כאן אפשר לקרוא את זה בין השורות, ופה זה נאמר בבירור. בסך הכל זה די הגיוני. לא סביר שתאגיד ענק כמו DIAGEO יחזור בו ממהלך כל כך דרסטי רק בגלל שכמה סקוטים התעצבנו, אז הם סובבו קצת את הפעולות המקוריות שלהם. בסך הכל, הכוונה שלהם היא לייצר Vatted Malt בכל מחיר. מצידן, אגודות הוויסקי שמחו כנגד המהלך לא דאגו למזקקת Cardhu, אלא לכך שלא ישווק Vatted Malt כ-Single Malt ויפגע להם ביוקרה של התחום. אז DIAGEO לא מסתבכים איתם, מושכים את ה-Vatted Malt עם תווית "Cardhu" מהמדפים, מקבלים יופי של יחסי ציבור חיוביים, והפשרה היחידה שלהם היא שהם יצטרכו לשים כמה חביות Cardhu בצד בשביל ייצור מוגבל. במקביל, הם משתמשים ב-Cardhu לייצור Vatted Malt בשם אחר, ומרוויחים הרבה כסף. DIAGEO מרוצים, אגודות הוויסקי מרוצות ובקיצור, כולם מרוצים חוץ ממי שאוהב Cardhu Single Malt וקיווה להמשיך לשתות אותו במחיר סביר ובזמינות גבוהה.

an3c

New member
כמה שאלות ברשותך

האם הפיור/ואטד מאלט בשם החדש שייוצר, יהיה זהה בטעמו לקארדו פיור מאלט הקיים? ואז באמת מדובר בשינוי שם בלבד. ואני אשמח לעשות השוואה עתידית לכשיצא לו מותג הפיור מאלט החדש. הקארדו סינגל מאלט מהווה רכיב משמעותי בבלנד של הפיור מאלט? ואיך כל הפרשה השפיעה אם בכלל על מותגי וויסקי בלנדד אחרים המשתמשים בו(קארדו סינגל מאלט)? ושאלה אחרונה, יש אפשרות לעשות מנוי לוויסקי מגזין למהדורה המודפסת? תודה רבה מראש.

cloclo

New member
נראה לי שהתשובות לשאלותיך שמורות

אי שם עמוק במחשכי מרתפי DIAGEO. רק הם יודעים מה בדיוק הם מתכוונים להוציא תחת ידיהם בעתיד. השוואה עתידית תהיה מעניינת. אם תבצע אותה כשיצא המותג החדש, אשמח לשמוע רשמים. מכיוון שאני לא מתעניינת כל כך בבלנדדים, אני לא יודעת באיזה וויסקי Cardhu משמש רכיב משמעותי. לא נתקלתי בהתייחסות לכך שיופסק שימוש ב-Cardhu בבלנדדים כלשהם, אבל מכיוון שמידע מדוייק על המאלטים שמרכיבים בלנדד כלשהו בדרך כלל אינו נגיש, לדעתי אנחנו נשמע על מהלך כזה רק אם הפרסום ישרת את אחד הצדדים (נגיד, אם DIAGEO ירצו לשווק את ה-Vatted Malt החדש כוויסקי היחידי שיש בו Cardhu, או אם החברה שמייצרת את הבלנדד תרצה להדגיש את קיומו של סינגל מאלט אחר בבסיס הוויסקי שלהם שהחליף את ה-Cardhu). אפשר (וכדאי) לעשות מנוי ל-Whisky Magazine למהדורה המודפסת, דרך האתר. גליונות בודדים מגיעים לפעמים ל"עולם הירחונים" ואפשר לראות אותם בסטנדים שלהם שמוצבים בכל מיני מקומות בארץ (סופרמרקטים, חנויות ספרים, קניונים וכו').

an3c

New member
רב תודות לך

על הכל. באתי לשאול אם לא תהיה להם בעיה לשלוח לארץ, ונעניתי ישר בלינק שהעלית. נראה משתלם ביותר, אני ארשם יותר מאוחר. אגב, מותג הוויסקי המשתמש בקארדו סינגל מאלט בבלנד שלו, ולא רק זה, אלא הקארדו הוא ליבו של הבלנד, זהו הג'וני ווקר רד לייבל. שוב תודה.

למעלה