מי מכיר את Nektar (נקטר)?

ProgE

New member
מי מכיר את Nektar (נקטר)?

אתמול שמעתי אותם שוב ונדלקתי מחדש. נקטר היא להקה עם תקליט להיט אחד בשם Remember the Future. חישבו על זה רגע - "זכור את העתיד". אבל זה בערך המסר הפילוסופי היחיד בתקליט הנפלא הזה. הלהקה לא הצליחה לשחזר את ההצלחה אח"כ ונותרה אנונימית משהו. התקליט מחולק לשני פרקים באותו שם (מן הסתם צד א' וצד ב') כך שלמעשה זאת יצירה אחת שלימה. למרות העובדה שזה תקליט קונספט, ולמרות שיש שינוי מקצבים ומעברים מסגנון אחד למשניהו, ולמרות שיש הרמוניות קוליות מורכבות ולמרות שזה יצא בשנת 74' - וזה לא רוק מתקדם! זה רוק משובח, קלאסי, מורכב, ומה לא - לא מתקדם. לא יודע להסביר מעבר לזה, אבל אם תשמעו תבינו. בכל מקרה זה תקליט נהדר שאף פעם לא נמאס ממנו. לדעתי הוא מרכז בתוכו את כל מה שעבר על מוסיקת הרוק עד זמנו ובאופן גאוני משלב את כולם בתוכו, חוץ מהמתקדם. תקליט חובה. http://www.thenightowl.com/reviews/nektar2.htm http://www.amazon.com/Remember-Future-Nektar/dp/B00006G89B

epitaph

New member
הם מוכרים לרובנו אני מניח...

ויש להם הרבה יותר מאלבום להיט אחד, לפחות בסצינת הפרוג, יש לך גם את A Tab in The Ocean לדוגמא. אם הם כן פרוג או לא פרוג, זה כבר עניין של איך אתה מגדיר פרוג (ותאמין לי שיש הרבה הגדרות לדבר הזה) ככה שאתה צריך להסביר את עצמך בנושא. אם אני זוכר נכון אז זה סוג של הארד ולעיתים ספייס רוק אז אפשר להכליל את זה תחת פרוג.

epitaph

New member
שווה לבדוק ב"קצת אחרת"

יש מצב טוב שיש להם את זה שם.

B a z a

New member
A tab in the ocean

הרבה, הרבה יותר טוב מ- Remember the future. אני קניתי את העותק שלי באינטרנט.

eliavtu

New member
../images/Emo45.gif אחד האלבומים האהובים עלי

A Tab in The Ocean גם מצוין.. אבל קשה להחליט מה ביניהם טוב יותר כי הם טיפה שונים אישית אני אוהב את הראשון יותר..

ProgE

New member
מעניין

יש לציין שאת Remember קניתי בתקליט באמצע שנות השמונים (כן עבדכם הנאמן כבר זקן) ומאז חיפשתי תקליטים נוספים שלהם ומצאתי רק את Down to Earth שהוא תקליט רוק נחמד אבל לא יותר מזה. במשך הזמן כבר שכחתי מהם. טוב לדעת שיש להם עוד אחד ברמה. תודה על ההמלצות.

B a z a

New member
אם אתה רוצה

אתה יכול לשתף אותנו בהיכרות שלך עם הרוק המתקדם - מה אתה מכיר, מה אתה אוהב, ומה אתה פחות אוהב. כך אנחנו נוכל להמליץ לך על להקות ואלבומים שיכולים לעניין אותך.

ProgE

New member
לא רוצה להשתחצן, אבל...

מה שאני שכחתי אתה רק לומד. במקרה של נקטר, התפספס לי. אני לומד עכשיו את כל הקטע של להקות עכשוויות כמו - פורקיופיין, ניל מורס, דרים וכד'. אני עוקב פה אחרי הפורום כך שאני נחשף ל"חדשים" והטובים. תודה בכל מקרה.

וואלה אז אולי תוכל לעזור לי?

אני מחפש את 2 האלבומים הראשונים של MAHOGANY BRAIN, יש לי את: Mahogany Brain With (Junk-Saucepan) When (Spoon-Trigger) 1970 Mahogany Brain Smoth Sick Lights 1971/2 ואני מת לשמוע את הראשונים, אתה עושה רושם של קליבר בפרוג... תודה מראש, מידד

B a z a

New member
../images/Emo6.gif

תן לו בראש, מידד! אגב היום קיבלתי בדואר אלבום די נדיר, אני בטוח שאתה מכיר, אבל לדעתי רוב האנשים כאן לא מכירים אותו: Tea and symphony - Asylum for the musically insane חוות דעת תבוא בקרוב.

פרוטו-פרוג די בינוני לטעמי

ולא, אני לא נותן בראש לאף אחד אני באמת מחפש תותח פרוג ואולי זה האיש. מידד

עמית ע

New member
לא הייתי קורא לחובבי התה פרוטו פרוג

אני חושב שרוב המשתמשים במונח הזה מתייחסים לסאונד ההמונדים והמוגים המעושן אצל להקות שפעלו בקו התפר שבין הפסיכדליה הבריטית לרוק המתקדם - רר ברד, קרסידה, בגרז אופרה וכו'. טי אנד סימפוני, למרות שלא עישנו פטריות יער, או התפלשו בבוץ בעירום ושרו שירי הלל לג'יזס-קרישנה ביחד עם הרון-וויליאמסון וכל חבורת ה-String Band/Strangely Strange/Forest, הרי שמבחינה מוסיקלית נטו, הם ממש איתם, בפולק הפסיכדלי.

כנראה לא נסכים על זה...

אני משתמש במונח לציין פרוג בריטי אבטיפוסי לתחילת שנות השבעים וזה יושב בול במקרה הזה. אני מקבל את הגדרתך הפולקית, בהחלט ישנו אלמנט פולקי אבל בוא נסכים שאפילו אם ישנו האמונד ופולקיות התקליט בינוני או שגם על זה אנחנו חלוקים? מידד

עדכון מהשטח...

נאלצתי להפסיק את מרתון האנדרגראונד הצרפתי שאני עושה על מנת לחזור ל-TEA & SYMPHONY ואני עדיין חושב שהם יותר פרוטו פרוג מפולק אבל נזכרתי בקטע אדיר בדיסק שמאוד אהבתי: הקטע האחרון: NOTHING WILL COME TO NOTHING שמרחיק לכת בצורה מאוד מעניינת. היה שווה... מידד

עמית ע

New member
אני חלוק עם עצמי

הדיסהרמוניה המכוונת בעיבודים למשל - לפעמים כשאני שומע את זה, זה נשמע לי עם הרבה חן. בפעמים אחרות זה נשמע כמו קונץ מלאכותי שנועד לגרום למי ששומע את זה להגיד בהתלהבות: "איזה חבורת מטורפים!" השירה בסגנון מועדון ג'נטלמנים שיצאו לצייד - כנ"ל - לפעמים זה חינני, לפעמים זה נשמע מטופש להחריד. אבל המלודיות לא רעות ועל זה אני מסכים עם עצמי תמיד.

ProgE

New member
התקלת אותי

אני לא טענתי שאני תותח, רק ותיק. על MAHOGANY BRAIN לא שמעתי

סבבה + עצה קטנה

"אל יתהולל חוגר כמפתח" מה ששכחתי אתה רק לומד זו יומרנות שלא תורמת לכלום ויומרנות היא מה שהביאה אותנו למלחמה הכושלת האחרונה. יאללה, שנה טובה לכולם ושיהיה רק טוב יותר! מידד

למעלה